L’ALSÀCIA I LA SELVA NEGRA

Del 26 de juny al 02 de juliol del 2017

Espais naturals i patrimoni històric, Llegendes de la Vall del Rhin

Basilea

Selestat

Colmar

Riquewir

Kaysersberg

Obernai

Haut Koenigsbourg

Estrasburg

Freiburg

Mulhouse

Eguisheim

Original per la seva diversitat, l’Alsàcia ofereix un conjunt històric, gastronòmic, cultural i museugràfic molt ampli, esquitxada per la omnipresència del Rhin. Les seves ciutats i els seus pobles ens faran descobrir diferents arquitectures, on la modernitat té cita amb una regió que ha sabut preservar la seva tradició i el seu patrimoni. Al seu pas per la Selva Negra, aquesta ruta també ens sorprendrà per la seva gran varietat de paisatges naturals.

Miquel Miró

CEO Kulturalia Viatges

BARCELONA – BASILEA – SELESTAT

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada (2 hores abans del vol). Facturació dels equipatges i volem a Basilea. Arribada, assitència i trasllat al centre de la ciutat per a dinar en un restaurant local. A la tarda, coneixerem la ciutat de Basilea, situada alhora sobre les aigües del Rhin, la tercera ciutat més gran de Suïssa, també coneguda com la capital cultural i universtària. Descobrirem el seu interessant patrimoni, coronat pel barri vell, la Markplatz (plaça del Mercat) i la fastuosa catedral, que conserva el seu traç romànic i custodia privilegiadament el mausoleu d’Erasme de Rotherdam. Aquesta catedral es troba emmarcada en una meravellosa plaça, la Munsterplatz, d’on es pot divisar una magnífica panoràmica sobre la ciutat i la vall del Rhin. Trasllat a l’Alsàcia fins arribar a la ciutat de Sélestat. Sopar i allotjament a l’hotel.

SELESTAT, VISITEM COLMAR I ELS POBLETS DE LA RUTA DEL VI

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a una de les zones més singulars de l’Alsàcia, la Ruta dels Vins. Começarem la visita a Colmar, capital històrica de l’Alt Rhin, on amb guia local descobrirem un patrimoni inversemblant. Les plaçoletes capritxosament decorades, les cases típiques alsacianes, les esglesioles gòtiques i l’anomenada “petita Venècia” per l’encant dels seus canals, converteixen, inqüestionablement, en Patrimoni de la Humanitat a tot el conjunt artístic de la ciutat medieval. Cada racó ens sorprèn pas a pas. Al migdia, dinar en un bon restaurant de les rodalies. A la tarda, penetrarem les vinyes alsacianes a través de la Ruta Vinícola, una comarca encisadora i esquitxada per poblets medievals, com Riquewir i Kaysersberg, amb la típica arquitectura antiga alsaciana i un sense fi de carrerons empedrats capritxosament esglaonats, on la presència de comerços de vi predomina l’activitat econòmica de la comunitat. També durem a terme una degustació de vi alsacià, on el nostre paladar quedarà copsat per la finesa dels vins de la regió. Acabada aquesta visita tant especial, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SELESTAT, EL MONT SAINT ODILE, OBERNAI I EL CASTELL D’HAUT KOENIGSBOURG

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la zona dels Vosgos, on en un indret màgic s’albira el Mont Saint Odile, patró de l’Alsàcia i una de les muntanyes més altes de la regió. Saint Odile és la representació del culte i de la pelegrinació a l’Alsàcia, on cap a l’any 720 s’aixecà el monestir en memòria de la donzella Odile que, després d’una llarga ceguera, un miracle li retornà la vista i es dedicà a la vida espiritual. El Mont Saint Odile es troba en un marc geogràfic i paisatgístic idílic, on el visitant gaudeix panoràmicament de tota la vall del Rhin. Després sortirem cap a Obernai, poble amb un encant singular, antiga seu dels Ducs d’Alsàcia, amb un nucli antic destacat coronat per la plaça del Mercat, centre de la vida comercial. També ressaltem el seu vistós ajuntament, la Torre de la Capella i els petits carrerons que donen accés a les vivendes. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, coneixerem el més singular dels castells alsacians, el gran Castell d’Haut Koenigsbourg, situat a 757 metres d’alçada, des d’on gaudirem d’una formidable panoràmica de la Vall del Rhin. Aixecat al segle XII, fou la residència dels Comtes de Thierstein, que ordenaren la seva ampliació a partir del segles XV. Després d’uns anys de decadència, fou reconstruït durant els segles XIX i XX per voluntat dels monarques prussians, afegint-hi una decoració sumptuosa. Acabada aquesta visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SELESTAT, VISITEM ESTRASBURG 

Esmorzar a l’hotel i sortida per fer la visita d’Estrasburg, la  capital de l’Alsàcia, ciutat que al mateix temps gaudeix de ser la seu del Parlament i del Consell Europeus, màximes institucions legislatives d’Europa. Strasbourg és una ciutat cosmopolita, amb tots els elements avantguardistes que han permès convertir-la en la veritable capital del Vell Continent. Durem a terme una interessant visita guiada a tot el seu conjunt monumental, que combina magistralment una perfecta simbiosi entre el patrimoni històric i modern, amb elegants barris, places encisadores i admirables edificis policromats. Coneixerem la seva fabulosa Catedral, d’un gòtic clarament alsacià  i una vidreria impactant. No oblidarem el barri medieval, que envolta la Catedral, la “Petita França”, el barri alemany  i tot el conjunt d’edificis moderns que es troben al llarg de la Ciutat Europea. Acabada aquesta interessant visita, anirem a dinar a un bon restaurant local. A la tarda, gaudirem d’un meravellós MINI CREUER pels romàntics canals d’Estrasburg, on podrem contemplar el seu patrimoni relaxadament. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

SELESTAT, VISITEM FREIBURG I LA SELVA NEGRA

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí tot deixant terres franceses i travessant el Rhin per a penetrar la regió alemanya de Baden Wurttemberg a través de la Vall de l’Infern, coneguda pels estrets més sinuosos de la regió. En aquestes contrades naturals neix la coneguda Selva Negra, anomenada així pel color de la seva rica vegetació frondosa. Arribarem a un dels llacs més bonics de la regió, el Llac Titisee, centre climàtic i turístic envoltat d’un paisatge encisador. Gaudirem de temps lliure i sortirem en direcció a Freiburg, encantadora localitat alemanya, on ressalta una immensa Catedral gòtica, des d’on discorre tota la vida urbana. A la mateixa plaça de la Catedral podem veure la Llotja, obra faraònica en època dels Habsbourg, i seguint pel barri medieval apareixeran l’Ajuntament i altres edificis medievals. Al migdia, dinar en un bon restaurant local. Breu temps lliure i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SELESTAT, VISITEM MULHOUSE I EGUISHEIM

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem cap al sud de l’Alsàcia fins arribar a la ciutat de Mulhouse, antiga capital industrial i gran centre de comunicacions donada la seva proximitat amb Suïssa i el Franc Comtat francès. Durem a terme la visita del seu Museu de l’Automòbil, el més important del món en el seu gènere amb una imponent col·lecció de vehicles de totes les èpoques, ressaltant els antics Bugati. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, ens desplaçarem a la petita i bucòlica localitat d’Eguisheim, catalogada com un dels “pobles més bonics de França” per la seva fesonomia medieval, amb el seu camí de ronda circular i tot un entramat de cases i palauets amb sabor medieval, presidits per la plaça del mercat i la seva font renaixentista. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

SELESTAT – BASILEA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i sortida novament cap a l’Aeroport de Basilea. Facturació dels nostres equipatges i volem a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per l’Alsàcia i la Selva Negra.


Més informació

5 + 6 =