BRETANYA MÀGICA

Del 08 al 11 de setembre 2018 (Pont Diada)

Viatge amb els especialistes Sebastià d’Arbó i Jaume Cluet.

RENNES

MONT SAINT MICHEL

SAINT MALO

DINAN

CARNAC

VANNES

NANTES

VOLS CONÈIXER ELS MISTERIS QUE ELS DRUÏDES AMAGAREN ALS BOSCOS DE BROCELÀNIDA? VOLS DESCOBRIR LES AUTÈNTIQUES GRANS CATEDRALS DEL MEGALITISME EUROPEU COM SÓN CARNAC I LOCMARAQUIER? VOLS VIURE UNA SENSACIÓ ESPECIAL ENTRE EL CEL I LA TERRA, VISITANT LA VUITENA MERAVELLA DEL MÓN, LA FAMOSA ABADIA DEL MONT SAINT MICHEL? 

Així doncs resulta difícil no caure en la subtil bellesa de la Bretanya Francesa i no deixar-se seduïr per aquesta terra nascuda dels capricis de les aigües, dels vents i del temps. Història i Llegendes lligades a la nissaga del Rei Artús i el Mag Merlí en els enigmàtics Boscos de Brocelàndia que han donat lloc a un ric patrimoni cultural i artístic de primer ordre. La “Finis Terrae” dels antics Bretons i la gran diversitat dels seus vestigis megalítics reuneixen meravellosos encants que captiven de per vida a tots els visitants !!! Tot això amb el guiatge dels especialistes Sebastià d’Arbó i Jaume Cluet.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – RENNES (VISITA CIUTAT)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol de línia regular direcció a Rennes. Arribada a l’Aeroport de Rennes i trasllat a la ciutat, on durem a terme una visita panoràmica pel centre històric i monumental on destaca La Catedral de Saint Pierre, les Portes Mordalaises, l’Església de Saint Germain, la Place des Lices amb les casones típiques bretones i els històrics edificis governamentals del Parlament i l’Ajuntament. Posterior trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

RENNES, EL MONT SAINT MICHEL I SAINT MALO

Esmorzar a l’hotel. Sortida de Rennes al matí en direcció a la costa nord bretona fins arribar a l’Abadia del Mont Saint Michel situada a la vora de la “Côte Eméraude” per anar a visitar un dels conjunts monumentals més espectaculars de França, situat en terres limítrofes de la Normandia i que actualment està considerat com la “Vuitena Meravella del Món”. La seva visió evoca una barreja de sentiments que van des de la grandiositat fins a l’esplendor, el misteri, l’espai sacre, etc., i que es reflecteix en el seu conjunt arquitectònic coronat per la imponent abadia, suspesa entre la Terra i el Cel. Posterior sortida cap a Dol de Bretanya, on visitarem el petit Turó del Mont Dol, que, si el temps ens acompanya, ofereix una magnífica visita sobre la Badia del Mont Sant Michel i que alhora fou un antic centre sacre de pelegrinació del poble bretó. Al migdia, servei de dinar en un acreditat restaurant local. A la tarda, trasllat a la magnífica ciutat portuària de Saint Malo, Vila d’Art i Història, bastió natural de l’Estuari de la Rance, que destaca pel magnífic conjunt fortificat d’imponents muralles, que envolten l’antiga ciutat corsària on s’hi troba la Catedral de Saint Vincent, l’Ajuntament i les mansions reconstruïdes del segle XVIII donant-li un peculiar estil senyorívol, la qual es projecte com una ciutat moderna i turística, lligada al seu actiu port marítim. Acabada la visita, tornada a Rennes. Sopar i allotjament a l’hotel.

RENNES, LLEGENDES DELS BOSCOS DE BROCELÀNCIA I DINAN

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a l’interior de la Bretanya Francesa fins arribar al màgic espai natural dels Boscos de Brocelàndia, conegut com el Bosc del poder druídic, un entorn natural fabulós que emmarca el Mite de les més remotes Llegendes del Rei Artús, el Mag Merlí i el Sant Graal, relatades pel poeta anglo-normand Robert Wace. Aquest espai, que comprèn els Boscos de Paimpont dins de l’antiga demarcació de la Bretanya Armoricana, constitueix el veritable pulmó selvàtic a l’interior de la Bretanya. Coneixerem l’antiga Abadia de Paimpont i el seu bucòlic llac i l’antic Castell de Comper, actual Centre d’Estudis Arturians, envoltat d’un fantasiós llac on es diu que hi fou amagat el Sant Graal. Al migdia, servei de dinar en un un típic restaurant regional. A la tarda, ens desplaçarem a Dinan, vila medieval ubicada a la vora del riu Rance, on farem la visita a la ciutat, una de les més boniques de la Bretanya amb un extens i notable patrimoni monumental on hi destaca la torre de la Duquesa Anna, l’extens conjunt de muralles i fosars del segle XIV, l’església de Saint Malo, de marcat estil gòtic flamíger, l’antic convent franciscà dels Cordeliers, reconvertit actualment en un prestigiós Lycée, la imponent torre del rellotge, la Place des Merciers amb antigues cases porticades, la Basílica de Saint Sauveur de notables ornamentacions orientals i bizantines i finalment, el romàntic jardí anglès, des d’on s’albira una magnífica vista del riu Rance. Tornada a Rennes. Sopar i allotjament a l’hotel.

RENNES – COSTA DELS MEGÀLITS – VANNES – NANTES – BARCELONA 

Esmorzar a l’hotel. Sortida de Rennes al matí en direcció a les Costes de Morbian, situades al sud i que ofereixen al visitant els grans monuments arqueològics i megalítics més espectaculars de tot Europa, com és la zona megalítica de Carnac i els seus 4 Km de camps on s’extenen més de 4.000 Menhirs i Cromlechs, que fou constituït amb finalitats cerimonials, rituals i astronòmiques. Posterior trasllat a Locmariaquer on es podrà admirar el Gran Menhir trencat així com els antics Túmuls d’Er Grah i la Table des Marchand amb antics gravats rupestres de l’època del Neolític. Al migdia, servei de dinar en un acreditat restaurant de la zona. Tot seguit sortirem cap a Vannes, antiga capital del poble bretó dels Venetos. La ciutat reuneix un notable conjunt històric-artístic on ressalta la imponent Catedral de Saint Pierre, la Cohu, seu de l’actual museu de Belles Arts local, la Place Henri IV amb les típiques cases bretones, la cèntrica Place des Lices, l’antic recinte emmurallat d’època medieval i, finalment, la senyorial Place Gambetta com a porta d’accés al Canal Marítim de la ciutat… Posterior trasllat a l’Aeroport de Nantes. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol de línia regular direcció a Barcelona. Arribada a la Ciutat Comtal. Final del viatge i dels nostres serveis tot esperant que hagin gaudit de la estada en aquestes boniques terres de la Bretanya Francesa.

Més informació

5 + 4 =