CAP D’ANY A L’ALGARVE

Del 30 de desembre 2017 al 02 de gener 2018

Meravelles del Sud de Portugal
Història i Tradició vora el mar

Vilamoura

YEREVAN

Albufeira

Faro

Ria Formosa

Lagos

Silves

Tavira

Punt de partida de l’epopeia que iniciaren els portuguesos al segle XV i que els portà al descobriment d’altres pobles i cultures, l’Algarve és una regió d’excel·lents platges amb interminables arenals limitats per penyassegats daurats, illes quasi desèrtiques que marquen la frontera entre Ria Formosa i el mar, i petites badies protegides de les roques davant d’un oceà, amb totes les seves tonalitats de blau, que es mostra quasi sempre tranquil i càlid, on importants ciutats conviden a ser explorades: Silves, amb els seus vestigis del passat àrab; Lagos, de l’època dels Descobriments; Albufeira, la més cosmopolita; Tavira, aparador de l’arquitectura tradicional; i Faro, que convida a perdre’s pel seu preciós centre històric…

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA / LISBOA (avió) – VILAMOURA, VISITA D’ALBUFEIRA

Presentació a l’Aeroport del Prat a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i volem cap a Lisboa. Arribada a l’Aeroport de Lisboa i sortida amb autocar cap a la regió de l’Algarve fins arribar a la localitat de Vilamoura. Trasllat a l’hotel i dinar. A la tarda, visitarem Albufeira, una de les destinacions de platja més concorregudes de l’Algarve que deu la seva fama a les seves precioses platges i a la seva animació nocturna. Recorrerem aquesta ciutat de cases blanques, que fou fundada pels àrabs i que conserva els seus carrers estrets i sinuosos, fins arribar a la platja del Túnel o de Peneco, l’extens arenal emmarcat per la ciutat, que forma un amfiteatre volcat al mar. Al llarg de l’arenal, el passeig marítim ofereix vistes des de noves perspectives i limita a l’oest amb la Grota de Xorino, refugi dels moros al segle XIII després de la reconquesta cristiana de la ciutat. També cal destacar l’Ermita de Nostra Senyora d’Orada o interessants testimonis del passat com el Castell de Paderne, amb gruixudes muralles de paret característiques de les construccions àrabs. Acabada la visita, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

VILAMOURA, VISITA DE FARO I RIA FORMOSA, NIT DE CAP D’ANY

Esmorzar a l’hotel i sortida per a visitar Faro, la capital de l’Algarve des del 1756. Farem un passeig per la part vella de la ciutat, coneguda com “vila adentro” i que alberga joies com la Porta Àrab del segle XI, l’arc de ferradura més antic de Portugal que servia d’entrada a les muralles per a qui arribava per mar. Seguirem el recorregut a través d’un entramat de carrers i bonics racons, tot passant pel Convent de Nostra Senyora de l’Assumpció, del segle XVI i que actualment alberga el Museu Municipal, fins arribar a Largo da Sé, dominat pels edifics del Palau Episcopal i on destaca la Catedral, aixecada el 1251 després de la reconquesta cristiana al lloc que anteriorment ocupava la mesquita. Al seu interior s’hi troba un dels més destacats conjunts dels segles XVII i XVIII de l’Algarve. També cal destacar l’església de San Francesc i les dues torres albarranes que protegien l’Arc del Repòs, anomenat així perquè, segons diu la llegenda, hi va descansar el rei Alfons III durant la conquesta de Faro. Finalitzarem la visita, tot passejant pel Jardí Manuel Bívar, amb vistes al port, a la Ria Formosa i al mar. Dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem la Ria Formosa, sistema de llacunes catalogat com a Parc Natural amb una àmplia zona d’aiguamolls, canals i illots on es poden observar diferents espècies d’ocells migratoris. Farem un relaxant recorregut en catamarà per a gaudir de més aprop de la naturalesa resplendent d’aquest paratge. En acabat, tornada a l’hotel i temps lliure. Al vespre, tindrà lloc a l’hotel el Sopar de Gala de Cap d’Any amb begudes incloses i música en viu. Allotjament.

VILAMOURA, VISITA DE LAGOS I SILVES 

FELIÇ ANY NOU!!! Esmorzar a l’hotel. Sortida a mig matí per a visitar Lagos, ciutat que guarda una història de navegants i pirates, resultat d’una complicitat amb el mar que perdura en els vistosos pesquers que porten el peix a la llotja o en el port esportiu on descansen iots de tot el món. Cal destacar alguns dels principals monuments de la ciutat com el Castell dels Governadors, les muralles o el Fort de Ponta da Bandeira que protegien la ciutat dels invasors, sobretot dels corsaris, i que actualmente ofereixen boniques vistes sobre la ciutat i el mar. Fou precisament a Lagos on es va celebrar el primer mercat d’esclaus d’Europa, espai ara transformat en centre cultural amb exposicions i venda d’artesania. Dinar en un restaurant local. A la tarda, sortida per a visitar Silves, ciutat més important de l’antic regne àrab de l’Algarve i la seva capital. A aquella época es deu el seu perfil senyorial, coronat per un Castell de color vermell que ens convida a explorar-lo. Considerat el monument militar islàmic més bonic de Portugal, aquest castell també és el més gran de l’Algarve. Les seves torres i muralles construïdes sobre un turó de la serralada de Monchique amb l’objectiu de vigilar i defensar el territorio són, avui dia, excel·lents miradors sobre aquests fèrtils camps coberts de tarongers al voltant del riu Arade. També cal destacar la Catedral, un dels temples més importants de l’Algarve, iniciat en estil gòtic sobre l’antiga mesquita major i concluïda en l’època barroca. Farem un passeig pel centre històric, que conserva el traçat de l’Edat Mitjana i l’encant dels carrers de l’antiga medina. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

VILAMOURA, VISITA DE TAVIRA – LISBOA / BARCELONA (avió)

Esmorzar a l’hotel. Sortida per a visitar Tavira, ciutat que sedueix al visitant a través dels seus bonics racons i que gaudeix de cert encant oriental com a herència dels àrabs que van habitar la regió. Farem un passeig pel casc antic, a través del seu entramat de carrerons estrets i cases blanques, on el riu Gilão divideix la ciutat en dues bandes. Passejarem pel Jardí de Coret, la zona més animada de la ciutat, i travessarem el pont més antic, del segle XVII i suposadament d’origen romà. Finalitzarem la visita tot pujant al Castell, que ens regalarà unes meravelloses vistes sobre la ciutat, amb les seves teulades ondulants, les cúpules de les esglésies, el riu, les salines i, fins i tot, la línia blava del mar al seu límit amb l’horitzó. Unes vistes panoràmiques que quedaran també compensades per tot allò que podrem admirar durant el camí fins a la porta de la muralla, com ara el bonic pòrtic renaixentista de la Misericòrdia, una de les 37 esglésies de Tavira, o bé el nucli islàmic, així com el Palau de la Gal·leria, que alberga el Museu Municipal, l’església de Santa Maria i l’església de Santiago. En acabat, dinar de comiat en un restaurant local. A la tarda, trasllat a l’Aeroport de Lisboa, facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat i recollida de l’equipatge. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquest Cap d’Any a l’Algarve portuguès.

Més informació

7 + 6 =