CAP D’ANY A TÀNGER

Del 29 de desembre 2018 al 02 de gener 2019

Descobrim l’inspiradora Tànger!
Tetuan, Larache, Asilah i la Costa del Nord
Chefchaouen, la ciutat més blava del món

TÀNGER

TETUAN

CHEFCHAOUEN

LARACHE

ASILAH

CAP ESPARTEL

Parlar del Nord del Marroc és parlar de ciutats carregades d’història com Tànger però també és parlar del Rif, dels seus paisatges agrestes, ciutats blanques, pobles de tova penjats en terrasses sobre muntanyes, terres cultivades, boscos magnífics, varietat de paisatges i carreteres de muntanya que ofereixen vistes espectaculars. També és parlar d’un Mediterrani insòlit, amb suaus platges de sorra daurada, cales entre penyassegats, envoltades del seu entorn natural i escassament freqüentades. Poques ciutats resulten tan evocadores com Tànger. El seu nom està plet de ressonàncies mítiques des de l’antiguitat. Pintors, escriptors, multimilionaris  o músics s’han enamorat d’aquesta ciutat i l’han fet famosa al món sencer. Tànger segueix provocant avui dia una innegable fascinació als viatgers d’arreu que venen atrets per la llegenda. Vingui a descobrir Tànger, la perla del nord!

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – TÀNGER, VISITA DE LA CIUTAT

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida en vol directe a Tànger. Arribada a l’Aeroport de Tànger i trasllat a la ciutat per a visitar aquesta joia de l’extrem nord del Marroc, amb una població de quasi un milió d’habitants i que constitueix la principal porta d’entrada al país, degut en gran part a ser la més propera al continent europeu, en ple Estret de Gibraltar. Tànger és reconeguda per la seva forta identitat multicultural, forjada a meitats del segle passat quan fou distingida com una gran ciutat cosmopolita i lloc d’interès de nombrosos artistes i altres persones influents, gràcies en gran part a la promoció que en va fer l’Eugéne Delacroix i al seu nomenament com a ciutat internacional el 1925. És, sens dubte, la ciutat del Marroc que més influència estrangera ha rebut i testimoni d’això n’és l’Hotel Continental, que ha allotjat celebritats internacionals com Pío Baroja o Winston Churchill, així com el Cinema Rif, reformat i reconvertit en focus cultural, o el Boulevard Pasteur, amb el Gran Teatre Cervantes i l’Hotel Minzah. Farem un passeig per la medina de la ciutat, que conserva encara l’encant original malgrat la gran influència europea dels últims 140 anys, amb una atmosfera pròpia de les medines àrabs i algunes muralles amb torres circulars d’origen portuguès. Travessarem el Zoco Gran i el Zoco Petit, l’Alcassaba i diferents palaus amb els seus jardins, així com diverses sinagogues, esglésies i mesquites que configuren la part històrica de la ciutat. Fora de la medina trobarem el que s’anomena “Ciutat Nova”, un eixamplament urbanístic que configura l’àrea més moderna de la ciutat, amb la singular Plaça Faro, on podrem gaudir d’una bonica panoràmica sobre el mar. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuació de les visites i breu temps lliure. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

TÀNGER, VISITEM TETUAN I LA CIUTAT BLAVA DE CHEFCHAOUEN

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí cap a Tetuan, anomenada “la Blanca”, situada a la vora del Rif i de cara al mar, amb una medina particularment encantadora, una de les més atractives del Marroc. Farem un passeig pels seus carrerons estrets que desemboquen a petites places plenes d’encant. Aquí els artesans estàn agrupats per carrers, segons els gremis: brodadors, adobers, tintorers, teixidors… El recinte de la medina compta amb 7 portes llaurades entre les quals destaca Bab Sebta prop de la qual es troba un romàntic cementiri jueu i Bab Oqla, que dóna accés al Museu d’Arts Marroquís. La medina compta amb diverses mesquites, probablement la més bonica sigui la de Sidi Es-Said, el minaret de la qual està adornat amb rajoles, però també cal destacar la zaouïa El Abbasiya al carrer Safaïn. Destaquen els carrers Ahmed Torres, el zoco El Houts en una placeta arbrada que acull a venedors de ceràmiques i teixits i El Fouki, amb ebenistes, esparters i productes de bellesa. Continuaerm per El Mellah, antic barri jueu amb els seus balcons de ferro forjat i les seves grans finestres, i acabarem el recorregut a la plaça Ousaa, agradablement ombrejada. Tot seguit, sortida cap a Chefchaouen, ciutat famosa per l’intens color blau dels seus carrers, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda visitarem aquesta ciutat santa de l’Islam que fou fundada el segle XV pels nazarís granadins i que constitueix un fidel reflex del paradís perdut, somni reviscut de carrerons tortuosos, mesquites centenàries i remor d’aigua entre les seves velles pedres. L’origen de Chefchaouen data de l’època de la Reconquesta de Granada, quan Moulay Ali Ibn Rachid, després de lluitar contra els cristians a la Península Ibèrica, es va traslladar al nord. Acabada la visita, tornada a Tànger. Sopar i allotjament a l’hotel.

TÀNGER, VISITEM ELS POBLES DE LARACHE I ASILAH I NIT DE CAP D’ANY

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la costa atlàntica nord marroquí per a visitar la ciutat de Larache, les cases blanques de la qual es situen a la falda d’un turó rocós a la vora de l’Oceà Atlàntic, al marge esquerre de la desembocadora del riu Lucus. Larache, construïda pels espanyols a partir del 1914, és un magnífic exemple dels vestigis de la presència espanyola, amb interessants edificis d’estils tradicionals i modernistes que ens recordaran a una típica població andalusa. Farem un passeig per la seva antiga medina, on destaca la Plaça de l’Alliberament i l’Alcaiceria, passant per dos antics castells fins arribar al passeig marítim o “balcó de l’Atlàntic” que ofereix unes vistes espectaculars. En acabat, sortida cap a Asilah, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem aquesta bonica ciutat situada en una plana al costat del turó que voreja el mar. La medina està formada per cases blanques molt netes i silencioses amb pintures murals molt coloristes, amb un enllumenat públic molt original conegut com “la llanterna d’Asilah”. Actualment les cases s’estan rehabilitant amb un bonic disseny neo-àrab i l’enllosat dels carrers és obra d’artistes locals. Destaca vora el mar un antic cementiri musulmà, amb tombes de ceràmica multicolor, i el mausoleu de Sidi Ahmed El Mansur, saadí que va reconquerir la ciutat després de la Batalla dels Tres Reis. Acabada la visita, tornada a Tànger i temps lliure a l’hotel. Al vespre, Sopar Especial de Cap d’Any (a detallar més endavant). Allotjament.

TÀNGER I LA SEVA COSTA DEL NORD

FELIÇ ANY NOU!!! Esmorzar a l’hotel. Sortida a mig matí per a fer un recorregut panoràmic per la Costa de Tànger, que limita al nord amb l’Estret de Gibraltar, a l’est i al sud amb la província de Tetuan i a l’oest amb l’Oceà Atlàntic. Visitarem el Far del Cap Espartel, un dels racons més emblemàtics de la Costa de Tànger i el primer far de la xarxa de senyalització marítima de les costes marroquís inaugurat l’any 1864, des d’on podrem admirar uns paisatges excepcionals. Tot seguit, visitarem les Coves d’Hèrcules, descobertes a finals del segle XIX i que tenen la particular característica de que una de les seves sortides al mar té la forma del mapa d’Àfrica invertit. La cova té un gran valor arqueològic, amb una antiguitat estimada de 7.000 anys, la qual fou utilitzada com a cantera però recentment rehabilitada per a convertir-se en un espai bellament il·luminat i molt ben conservat. Tornada a Tànger i dinar en un restaurant local. A la tarda, visita del Zoco i temps lliure per a compres o per a activitats personals. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

TÀNGER – BARCELONA 

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’Aeroport de Tànger, facturació dels equipatges i sortida en vol directe a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquest fabulós Cap d’Any a Tànger.

Més informació

7 + 2 =