CÒRSEGA, L’ILLA ALPINA DEL MEDITERRANI

Del 15 al 20 de maig 2018

Anem amb Ferri!

EL BRESSOL DE NAPOLEÓ BONAPARTE
L’antiga petjada romana i el domini genovès
Meravelles del sud de Còrsega
Els monuments barrocs

ARLES

GEGHARD

TOULON

AJACCIO

CALANCHES DE PIANA

PORTO

PORTICCIO

BONIFACIO

ZEVACO

FIGUERES

Anem a la descoberta de Còrsega, aquesta desconeguda illa mediterrània que ofereix una important petjada cultural i històrica, mitjançant les restes d’antigues civilitzacions megalítiques que des d’antuvi sojornaren per tota la mediterrània. Així mateix descobrirem la posterior ocupació romana, la conquesta dels mercaders genovesos, la singuralitat de les seves esglésies i la fita històrica del naixement de Napoleó Bonaparte. Tot això dins d’un marc incomparable de paisatges idíl·lics envoltats per la força i la passió d’un passat ric i trepidant.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – ARLES – TOULON – AJACCIO (NIT A BORD DEL FERRI)

Sortida de Barcelona amb autocar cap a la Provença francesa. Al migdia, parada per a dinar en un restaurant de la ciutat d’Arles o rodalies. Breu temps lliure i continuació del trajecte fins arribar a la localitat de Toulon, on embarcarem al nostre Ferri. Acomodament a les nostres cabines. Navegació cap a l’illa de Còrsega. Sopar i allotjament a bord. Nit a bord.  

AJACCIO – LES CALANCHES DE PIANA (UNESCO) I PORTO – PORTICCIO

Esmorzar a bord. Arribada al port d’Ajaccio, desembarcament i sortida amb autocar cap al Golf de Sagone fins arribar a Cargèse, vila fundada el 1770 per a instal·lar una colònia de grecs del Peloponès. Tot seguit continuarem cap a la localitat de Piana, vila medieval que alhora gaudeix de ser catalogat com un dels pobles més bonics de França gràcies als seus magnífics penya-segats (“Les Calanches de Piana”), esculpits per l’erosió, provocant formes geològiques inversemblants i que inspiraren els contes del cèlebre escriptor francès Guy de Maupassant, al Golf de Porto. Aquests penya-segats estàn classificats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Al migdia, dinar en un restaurant dels voltants. A la tarda, farem el viatge de tornada a Ajaccio a través de les Gorges da la Spélunca, Evisa i la seva rica contrada de castanyers, tot travessant el Coll de Sevi, situat a 1.100 metres d’alçada. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

PORTICCIO, VISITEM LA CIUTAT D’AJACCIO

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a visitar Ajaccio, la capital insular. Coneixerem la seva ciutadella imperial, amb el barri genovès, la seva magnífica Catedral en estil renaixentista on fou batejat Napoleó Bonaparte, la Place du Diamant, el seu atractiu port pescador dedicat a Tino Rossi (famós músic local), la bonica Place Maréchal Foch, el carrer Fesch i els seus interessants comerços, l’avinguda Grandval i la Place Austerlitz, etc. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuació de les visites i temps lliure. En acabat, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

PORTICCIO, BONIFACIO I L’EXTREM SUD 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Cauro, tot passant pel coll de Saint-Georges (747 metres) fins a Olmeto, poble on va viure Colomba, l’heroïna de “Prosper Marimée”. Continuació cap al Golf de Valinco, passant per Sartène fins arribar al lloc marítim de Roccapina i la seva roca en forma de lleó. Tot seguit, sortida cap a la meravellosa localitat de Bonifacio, situada a l’extrem sud de l’illa, construïda sobre una balma dominant el mar, dotada d’un fiord marí i d’un entorn natural excepcional. Aquesta sorprenent ciutadella ha conservat privilegiadament el seu traçat medieval i cap qualificatiu pot descriure el seu just valor. Durem a terme un petit passeig amb barca per a contemplar les seves magnífiques grotes marines, fet que ens permetrà conèixer la singular geologia d’aquesta contrada. Al migdia, durem a terme un dinar mariner en un restaurant local. A la tarda, farem un recorregut amb trenet turístic per acabar de descobrir aquesta fabulosa vila. En acabat, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

PORTICCIO, VISITEM ZEVACO – AJACCIO – TOULON (NIT A BORD DEL FERRI)

Esmorzar a l’hotel. sortida cap a la petita vila de Zevaco, on farem un passeig a través de les seves parades i botigues de productes regionals, com ara la mel, les castanyes i els embotits d’alta qualitat que li brindaran l’oportunitat de degustar aquestes delícies de sabors incomparables i que significaran una veritable trobada amb la cultura corsa. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, breu temps lliure i trasllat al port d’Ajaccio per a l’embarcament al nostre ferri. Acomodament a les nostres cabines. Navegació cap a Toulon. Sopar i allotjament a bord. Nit a bord.

TOULON – FIGUERES – BARCELONA 

Esmorzar a bord. Arribada a Toulon, desembarcament i sortida amb autocar per a iniciar el camí de tornada a casa. Travessem la Provença i el Rosselló. Arribada a Catalunya i parada a Figueres on  tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, breu temps lliure a la capital empordanesa i continuació de la ruta fins arribar a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta fabulosa ruta per la desconeguda illa de Còrsega.

Més informació

10 + 5 =