ESCÒCIA, Ruta de les Llegendes Celtes

Del 20 al 27 de juliol 2018

GLASGOW, EDIMBURG I INVERNESS
Castells, Paisatges i Enigmes del Llac Ness
Cercle Megalític de Clava Cairns

GLASGOW

STIRLING

LOCH LOMOND

INVERARAY

GLEN COE

INVERNESS

FORT AUGUSTUS

URQUHART CASTLE

NESS LAKE

CLAVA CAIRNS

PITLOCHRY

EDIMBURG

GLAMIS CASTLE

SAINT ANDREWS

ROSSLYN CHAPEL

Escòcia és el més septentrional dels quatre països constituents del Regne Unit. L’antiga Hibèrnia és un país esquitxat d’antigues llegendes celtes, de notables vestigis megalítics i de sorprenents mites com el Monstre del Llac Ness. Tot això configurat dins d’un magnífic panorama natural, com les “Highlands”, que delecta tots els sentits dels visitants per ser una exòtica i llunyana terra, acaronada per unes trepidants costes atlàntiques, on trobem boniques ciutats com Edimburg, Glasgow i Inverness.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – EDIMBURG – GLASGOW

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges, embarcament i sortida amb el vol cap a Edimburg. Arribada a l’Aeroport dEdimburg, recollida d’equipatges i sortida amb autocar cap a Glasgow. Trasllat a l’hotel i allotjament.

GLASGOW, VISITEM LA CIUTAT I EL CASTELL DE STIRLING

Esmorzar escocès a l’hotel. Aquest matí el dedicarem a visitar la ciutat de Glasgow, on hi destaquen de manera notable la Catedral de Sant Mungo (primer bisbe i patró de la ciutat), el Town Hall o Ajuntament, la George Square, la sorprenent Glasgow Central Station, el Kelvin Grove Park i la Universitat, sense oblidar-nos dels emblemàtics i moderns edificis al voltant del River Clyde, tot oferint una mostra de la gran renovació que en els últims anys ha transformat Glasgow en una ciutat moderna i capdavantera. Al migdia, dinar en restaurant/pub típic local. A la tarda, trasllat a la històrica ciutat de Stirling, amb una notable situació estratègica, on visitarem la Fortalesa Reial, situada damunt d’un imponent cim d’origen volcànic que ofereix una superba panoràmica sobre l’extensa Vall del riu Forth, escenari de cruentes batalles entre Escòcia i Anglaterra i que tan bé reflecteix la famosa pel·lícula de Mel Gibson “Braveheart”. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – GLEN COE – INVERNESS

Esmorzar escocès a l’hotel. Sortida de bon matí cap al Loch Lomond, situat en un del paratges mes frondosos i boscosos d’Escòcia, tot fent una breu parada a l’àrea recreativa de Luss. Posterior continuació en direcció a Inveraray on farem visita al seu singular Castell, bressol de la noble nissaga d’Argyll, coneguts com el clan Campbell, una de les famílies mes influents de la història d’Escòcia. Construït entre els anys 1746 i 1789, és una de les atraccions més notables de la zona, encara que amb àrea restringides de visita al ser residència permanent de l’actual 13è Duc d’Argyll. Acabada la visita, continuació del trajecte a través de la magnífica Vall O’Glen de Coe que ens permetrà gaudir d’un dels millors paisatges escocesos, al ser l’avantsala o entrada als famosos “Highlands o Terres Altes. Al migdia, dinar en restaurant/pub típic local. A la tarda, sortida en direcció a Fort William on farem una breu passejada-descoberta en plena llera dels Llacs Loch Linhe i Loch Eil amb l’antic bastió militar que defensava l’atac de l’invasor anglès Oliver Cromwell. Posterior arribada a Inverness i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.  

INVERNESS, FORT AUGUSTUS, CASTELL URQUHART I LLAC NESS 

Esmorzar escocès a l’hotel. Al matí, sortida cap a Fort Augustus, punt d’interconnexió dels 3 Llacs (Loch Ness, Loch Oich i Loch Lochy) a través del singular Canal Caledonian on es troben les 5 Rescloses esglaonades que permeten circular als petits vaixells des de les costes del sud fins a les costes del nord d’Escòcia. Posterior Creuer en Vaixell pel Llac Ness en direcció a l’històric Castell dUrquhart, actualment en runes, situat en plena Vall del Gran Glen. La primera referència del lloc és del segle VI quan l’insigne sant celta irlandès St. Columbà visità aquestes terres, tot i que se sap d’un primitiu assentament de l’Edat del Ferro. La llegenda parla de l’enfrontament entre el sant i el misteriós Monstre “Nessie”. L’ubicació del castell, situat sobre un petit promontori, ofereix una de les millors vistes panoràmiques del majestuós llac, on el misteri i l’enigma captiven la mirada i perspectiva dels visitants. Al migdia, dinar en restaurant/pub típic local. A la tarda, visitarem el Museu “Loch Ness Monster Center Exhibition” de la petita vila de Drumnadrochit que recull totes les activitats d’investigació realitzades els darrers dos últims segles en relació al misteriós monstre. En acabat, tornada a Inverness per a fer una breu passejada-descoberta pel centre històric d’aquesta petita vila, capital de les “Highlands”, situada en ple Fiord de Moray i en la mateixa desembocadura del riu Ness que parteix la ciutat en dues meitats, on destaca l’històric Castell d’Inverness, edifici refet de l’any 1834, construït amb pedra vermella. Posterior tornada a l’hotel, sopar i allotjament.  

INVERNESS – CLAVA CAIRNS – PITLOCHRY – EDIMBURG 

Esmorzar escocès a l’hotel. Sortida al matí cap a l’insòlit espai natural de Clava Cairns, on un curiós conjunt notable de 3 Cairns (túmuls de pedres del Neolític) es troben situats al recòndit indret anomenat “Balnuaran de Clava”, vora la llera del petit riu Nairn. És un notable conjunt funerari i astronòmic megalític en forma de cercles geomètrics de l’Edat del Bronze, amb una antiguitat datada al voltant dels 2.000 anys a.C. i que, segons recents estudis, es troben aliniats en direcció al ponent del Solstici d’hivern. Acabada la visita, continuació del trajecte fins arribar a la petita vila de Pitlochry on visitarem la famosa Blair Atholl Distillery, una de les destil·leries més antigues d’Escòcia, fundada l’any 1798, per a conèixer amb detall els secrets de la fabricació del whisky i el sabor de les fines maltes envellides en barriques de bourbon. Al migdia, dinar en restaurant/pub típic local. A la tarda, continuació de la ruta fins arribar a Edimburg, on tindrem una primera presa de contacte amb el casc antic de la capital històrica d’Escòcia, on destaca el Turó del Calton Hill, amb el National Observatory, que ofereix una bona perspectiva panoràmica de la ciutat. Posterior trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

EDIMBURG, VISITEM LA CIUTAT

Esmorzar escocès a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia a visitar la ciutat d’Edimburg, coneguda com l’”Atenes del Nord” i que atresora un gran conjunt monumental de notable influència neoclàssica, ressaltant la famosa “Milla Reial”, zona bulliciosa plena de pubs i botigues, configurada per a l’aliniació de quatre carrers: Castle Hill, Lawmarket, High Street i Canongate. Visita de la Saint Giles Cathedral i del meravellós Castell dEdimburg on es guarden les magnífiques joies de la Corona Escocesa i des d’on gaudirem d’una excepcional vista panoràmica de la ciutat i de la badia portuària. Al migdia, dinar en restaurant/pub típic local. A la tarda, continuació de les visites i breu temps lliure. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.  

EDIMBURG, VISITEM EL CASTELL DE GLAMIS I SAINT ANDREWS

Esmorzar escocès a l’hotel. Sortida de bon matí per a visitar el Castell de Glamis, situat enmig de la impressionant bellesa natural de la Vall de Strathmore. Aquest magnífic edifici està ple de història i de llegendes, reconegut a tot el món com l’escenari de l’assassinat de Duncan al Macbeth de Shakespeare. Farem un recorregut pel seu sumptuós interior i admirarem els tresors d’incalculable valor que figuren a les seves habitacions abans d’explorar la bellesa dels seus jardins. Acabada la visita, sortida cap a Dundee, on durem a terme una breu panoràmica de la ciutat coneguda per les tres Jotes: Jute, Jam and Journalism (Jute, Mermelada i Periodisme), els tres sectors en els quals es va construir la prosperitat de la ciutat. Sortida cap a Saint Andrews tot travessant el Forth Bridge, paral·lel al famós Forth Rail Bridge, una de les obres d’enginyeria més importants del segle XIX. Arribada a la ciutat de Saint Andrews i dinar en un restaurant/pub típic local. A la tarda, visitarem aquesta ciutat, bressol del golf i fundada per Sant Regolo, que arribà des de Grècia durant el segle IV amb les relíquies de Saint Andrews, el Sant Patró d’Escòcia. A partir d’aquell moment, la ciutat de Saint Andrews es convertí en una destinació de pelegrinació. Visitarem les restes de la Catedral de Saint Andrews, fundada el 1160 i consagrada el 1318, on hi havien les restes del sant a l’altar major. Tot seguit, visitarem el Castell de Saint Andrews, també en runes, construït al voltant del 1200 com a residència fortificada del bisbe. Acabada la visita, tornada a Edimburg. Sopar i allotjament a l’hotel.

EDIMBURG I LA ROSSLYN CHAPEL – BARCELONA

Esmorzar escocès a l’hotel. Sortida al matí per a visitar la singular Capella de Rosslyn, envoltada de misteris i fantàstiques llegendes al voltant del mite del Tresor del Sant Graal. Aquesta notable capella de probable influència templera ha esdevingut famosa en tot el món per ser protagonista de la novel·la del Codi da Vinci. Construïda a mitjans del segle XV per la família dels Sinclair, antic descendent de cavallers normands, destaca a nivell arquitectònic per ser un singular edifici d’una bellesa insòlita que amaga diferents claus arquetípiques, musicals i decoratives. Acabada la visita, tornada a Edimburg i dinar de comiat en un restaurant/pub típic local. A la tarda, breu temps lliure i, a una hora indicada, trasllat a l’Aeroport dEdimburg. Facturació dels equipatges, embarcament i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta meravellosa ruta per terres escoceses.

Més informació

1 + 15 =