ETIÒPIA i les festes de l’Epifania

Del 14 al 27 de gener 2018

La Ruta del Nord i l’Antiga Abysinia

Un viatge monumental, paisatgístic i espiritual

Patrimoni de la Humanitat

 

Addis Abeba

Axúm

Yeha

Gondar

Muntanyes Simien

Bahir Dar

Llac Tana

Lalibela

Harar

Addis Abeba

En aquest viatge pel Nord d’Etiòpia descobrirem ciutats històriques com Axúm, Lalibela, Gondar, Bahir Dar i Harar, viatjant a temps antics d’espiritualitat on els més increïbles misteris del Cristianisme foren protegits. El bonic entorn natural del Nord d’Etiòpia amb les seves impressionants cadenes muntanyoses ens ofereix una oportunitat única d’endinsar-nos en un dels paisatges més majestuosos del continent africà.

Miquel Miró

CEO, Kulturalia Viatges

BARCELONA – ADDIS ABEBA (vol intercontinental)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb un vol intercontinental cap a Addis Abeba (via ciutat europea). Sopar a bord. Nit a bord.

ARRIBADA A ADDIS ABEBA I VISITA DE LA CIUTAT

Arribada de bon matí a l’Aeroport d’Addis Abeba, assistència per part dels nostres corresponsals i trasllat a l’hotel. Acomodament a les habitacions i descans. Dinar a l’hotel. A la tarda, visitarem la ciutat, tot descobrint els seus racons i el seu encant. El nom d’Addis Abeba prové de l’amàric (llengua oficial) i significa “flor nova”. L’actual capital etíop fou fundada el 1887 per Menelik II a la falda de la Muntanya Entoto i és una de les capitals més altes del planeta (2.500m). El lloc fou escollit per l’existència d’aigües termals i per la deforestació de les antigues capitals etíops. Addis Abeba és una acolorida ciutat que ofereix llocs molt singulars com Piazza, el barri colonial dels italians, Merkato, un dels mercats més grans d’Àfrica, i el Museu Nacional, on podrem trobar una rèplica de Lucy, l’àvia de la Humanitat. En acabat, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

ADDIS ABEBA – AXÚM (vol domèstic) I VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’Aeroport d’Addis Abeba per a sortir amb un vol domèstic cap a Axúm. Visitarem aquesta ciutat, la més antiga de les ciutats històriques del nord d’Etiòpia (s. IV a.C.). L’imperi Axúmita arribà a abarcar el sud d’Arabia Saudí, Yemen, Eritrea, Yibuti i el nord del Sudan. Visitarem l’Església de Santa Maria de Sión (on es troba custodiada l’Arca de l’Aliança), el Parc de les Esteles (enormes monuments funeraris), l’Obelisc, les Tombes Reials i els Banys de la Reina de Saba. Dinar a l’hotel. A la tarda, acabades les visites, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

AXÚM I EL TEMPLE DE YEHA – GONDAR (vol domèstic)

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord-est per a vistar el Temple de Yeha, amb una antiguitat d’almenys 2.500 anys, que atrau nombrosos arqueòlegs. És sorprenent el bon estat del temple de pedra que compta amb 12 metres d’alçada. Després de les visites, tornada a Axúm i dinar a l’hotel. A la tarda, trasllat a l’Aeroport d’Axúm per a sortir amb un vol domèstic cap a Gondar. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

GONDAR I LES FESTES DE L’EPIFANIA

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’Aeroport d’Axúm per a sortir amb un vol domèstic cap a Gondar, antiga capital del país en l’època medieval. A Gondar visitarem els increïbles castells medievals amb influència àrab, portuguesa i hindú, l’Església de Debre Birhain Selassie, famosa pels seus acolorits frescos, i els Banys del Rei Fasilides. Al migdia, dinar a l’hotel. A la tarda, assistirem a la Festa de les Processons de les Esglésies de Gondar, com a celebració de l’EPIFANIA, on multitud de gent passa la nit cantant i celebrant. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

GONDAR I EL PARC NACIONAL DE LES MUNTANYES SIMIEN

Esmorzar a l’hotel i sortida de bon matí per a visitar la Piscina de Fasilides, on es commemora el baptisme de Jesús. Tot seguit, sortida en direcció al poble de Debark, on es troben les oficines centrals del Parc Nacional de les Muntanyes Simien. Visitarem aquest meravellós parc i ens traslladarem fins a Sankaber, el primer campament del parc. Durant el trajecte obtindrem la nostra primera impressió de la magnitud i bellesa d’aquesta regió situada en un altiplà i, potser, podrem tenir la nostra primera trobada amb exemplars dels babuïns “Gelada”, espècie endèmica del parc, així com del gegant trencalòs “Lammergyer”, rugent al cèl. Dinar en ruta. Acabades les visites, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

GONDAR – BAHIR DAR, EL LLAC TANA I LES CATARATES DEL NIL BLAU

Esmorzar a l’hotel i sortida per carretera cap a Bahir Dar, ciutat situada a tan sols 182 km de Gondar. Bahir Dar està ubicada a la vora sud del Llac Tana, el llac més gran d’Etiòpia i font del Nil Blau. Farem un recorregut en vaixell pel Llac Tana i les seves illes. Algunes de les illes estan habitades amb monestirs i tombes d’antics emperadors. Coneixerem les evocadores llegendes que es basen en fets històrics però que han anat cobrant fantasia al llarg del temps. Al migdia, dinar a l’hotel. A la tarda visitarem les cèlebres Catarates del Nil Blau i gaudirem d’un agradable passeig en un entorn natural espectacular. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

BAHIR DAR – LALIBELA (vol domèstic) I LES ESGLÉSIES RUPESTRES

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’Aeroport de Bahir Dar per a sortir amb un vol domèstic cap a Lalibela, anomenada “La Segona Jerusalem”. Lalibela és considerada la Vuitena Meravella del Món per les seves esglésies tallades en roca i és declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu conjunt d’onze esglésies rupestres excavades en basalt gris i labrades en arenisca vermellosa entre el segle XI i el XIII. Malgrat ser la primera destinació turística del país, la seva gent s’aferra a l’estil de vida tradicional. Dinar a l’hotel. A la tarda, visitarem el primer conjunt d’esglésies rupestres. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

LALIBELA I ELS MONESTIRS-COVA

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord de Lalibela per a visitar Yimrehane Kirstos, monestir del segle X on començà la dinastia dels Zague. Precisament, el nom del monestir fa referencia al mateix rei que el va fundar. Es tracta d’un monestir construït dins d’una cova, amb fusta i marbre, i que es conserva en perfecte estat. Al voltant del monestir podrem veure també en perfecte estat les mòmies dels cristians que s’hi han dipositat durant diversos segles. Dinar en ruta. A la tarda, vistiarem Nakuto Leab, un altre monestir construït dins d’una cova. En acabat, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

LALIBELA, ASHETEN MARIAM I LES ESGLÉSIES RUPESTRES

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí cap a Asheten Mariam per a visitar l’Església Semi-Monolítica que està situada al turó, gaudint alhora de meravelloses vistes des del cim. Dinar a l’hotel. A la tarda, visitarem el segon conjunt d’esglésies rupestres a la ciutat de Lalibela. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

LALIBELA – DIRE DAWA (vol domèstic) – HARAR

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’Aeroport de Lalibela per a sortir en un vol domèstic cap a Dire Dawa (via Addis Abeba). Arribada a l’Aeroport de Dire Dawa i sortida cap a Harar. Trasllat a l’hotel. A la nit assistirem a l’espectacle de l’Home de les Hienes. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

HARAR, VISITA DE LA CIUTAT

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a visitar Harar, ciutat medieval emmurallada a l’est del país amb cinc portes i la capital de la Regió de Harari. Està situada al cim d’un turó, a la zona oriental de l’extensió de l’altiplà d’Etiòpia, a uns 500 km d’Addis Abeba i amb una elevació de 1.885 metres. Harar fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2006, reconeixement del seu patrimoni cultural. Se la considera “la Quarta Ciutat Santa de l’Islam” amb 82 mesquites, tres de les quals daten del segle X. Durant segles, Harar ha sigut un important centre comercial, amb rutes comercials que la uneixen amb la resta d’Etiòpia, la Banya d’Àfrica, la Península Aràbica i, a través dels seus ports, amb la resta del món. Harar és també famosa pels seus distintius cafès naturals processats que porten el mateix nom. Visitarem la Casa de Ras Teferí (l’últim emperador), on va néixer, la Casa-Museu del poeta francès Arthur Rimbaud (1879) qui, en realitat, va deixar la poesia per a dedicar-se al comerç d’ivori, cafè, or o qualsevol altre producte que aconseguís per algun bescanvi d’alguna mercaderia europea. Passejarem pels seus carrers d’influència otomana, que estan considerats com un museu a l’aire lliure. També visitarem una Casa tradicional dels Hareri per a apreciar com decoren les seves cases i per a conèixer el seu estil de vida. Al migdia, dinar a l’hotel. A la tarda, acabades les visites, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

HARAR – DIRE DAWA – ADDIS ABEBA (vol domèstic) – BARCELONA (vol intercontinental)

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’Aeroport de Dire Dawa per a sortir amb un vol domèstic cap a Addis Abeba. Dia lliure a la capital per a continuar amb les visites, descansar o fer les últimes compres. Dinar en un restaurant local. Al vespre, sopar de comiat en un restaurant típic amb música folclòrica. Trasllat a l’Aeroport d’Addis Abeba, facturació dels equipatges i sortida amb un vol intercontinental cap a Barcelona (via ciutat europea). Nit a bord.

ARRIBADA A BARCELONA

Esmorzar a bord. Arribada a mig matí a l’Aeroport del Prat. Recollida dels equipatges. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta espectacular ruta per Etiòpia.

Més informació

1 + 11 =