IRLANDA, Llegendes i Tradicions

Del 15 al 22 de juny 2018

PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO

DUBLIN

BELFAST

CASTELL DUNLUCE

GIANTS CASEWAY

CLONMACNOISE

GALWAY

KYLEMORE

PENYASSEGATS MOHER

La bucòlica Irlanda ofereix al visitant una impressionant bellesa paisatgística així com notables enigmes i símbols màgics de les seves curioses i antigues construccions megalítiques on cultures ancestrals hi van deixar les seves petjades, com els mítics “Tuatha de Danan”, sense oblidar-nos dels vestigis històrics de Vikings i Normands, així com la singular implementació de l’antic Cristianisme Celta que configurà aquesta illa com la “Terra dels Sants i Erudits”, per a posteriorment en ple segle XX donar naixement als diversos moviments del Nacionalisme Irlandès.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – DUBLÍN – BELFAST I EL MUSEU DEL TITÀNIC

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol directe a Dublín. Arribada a l’Aeroport de Dublín, assistència per part del nostre corresponsal i posterior  sortida cap a Irlanda del Nord. Arribada a la seva capital, Belfast, on farem una breu visita panoràmica. Tot seguit ens aproparem als barris marítims del port de Belfast on hi ha ubicat l’emblemàtic Museu del Titànic, inaugurat l’any 2012, en el Centenari del seu enfonsament durant la seva travessa per l’Atlàntic, que recrea amb una excepcional fidelitat la reconstrucció del vaixell i les circumstàncies que el van dur al fatal desenllaç dins d’un macro-espai excepcional de gran recreació artística i tècnica. Acabada la visita, trasllat a l’hotel. Allotjament.

BELFAST, EL CASTELL DUNLUCE I “LA CALÇADA DELS GEGANTS” (UNESCO)

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí sortida en direcció al Castell de Dunluce, antic petit castell medieval de tradició anglo-normanda i construït al segle XIII, actualment en runes de forma parcial. Fou construït damunt d’una petita península de basalt, ubicada davant de l’Oceà Atlàntic, i és accessible a través d’un pont sota el que s’hi troba la mítica Cova de la Sirena. Curiosament l’antiga galera de l’Armada Invencible anomenada “Girona” va naufragar just davant de les roques del mateix castell. Al migdia, dinar en restaurant o pub típic irlandès de la zona. A la tarda, continuació del trajecte cap al singular paratge de “La Calçada dels Gegants” (The Giant’s Causeway). Aquest paratge natural és actualment Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i està constituït de columnes hexagonals que es van formar fa uns 60 milions d’anys al refredar-se molt ràpidament la lava d’un volcà en erupció, encara que segons diu la llegenda en realitat són les passes de diversos gegants. En acabat, tornada a Belfast a través de la magnífica Costa d’Antrim que ofereix les millors vistes panoràmiques d’Irlanda del Nord. Tornada a l’hotel i allotjament.

BELFAST – MONESTIR DE CLONMACNOISE – GALWAY

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Sortida de bon matí cap al sud en direcció a la República d’Irlanda. Travessarem la frontera i ens endinsarem al centre de l’illa fins arribar al Conjunt Monàstic Paleocristià de Clonmacnoise, on hi trobem una notable col·lecció de singulars creus cèltiques dins un marc incomparable banyat pel riu Shannon i envoltat per unes singulars i primitives esglésies romàniques irlandeses que li donen un caire sacre i de gran bellesa natural. Tot seguit, farem una breu parada a la localitat de Shannonbridge i tindrà lloc el dinar en un restaurant o pub típic irlandès de la zona. En acabat, continuarem la nostra ruta cap a la costa occidental irlandesa fins arribar a la ciutat de Galway. Trasllat a l’hotel i allotjament.

GALWAY, LA PENÍNSULA DE CONNEMARA I L’ABADIA DE KYLEMORE

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida cap a la singular Península de Connemara, que diversos escriptors irlandesos l’han definit com a península de gran bellesa salvatge, ja que a través d’estretes carreteres locals s’hi pot descobrir un dels millors paisatges nacionals amb extensos prats farcits de la típica “turba” atlàntica (carbó vegetal), flors silvestres i diverses petites llacunes, on la ramaderia ovina (amb les famoses ovelles “suffolk”) i bovina es troba en plena llibertat. Posterior visita a l’Abadia de Kylemore, un majestuós castell i petita abadia d’estil neo-gòtic erigit per un ric comerciant de Liverpool en ple segle XIX dins d’un excepcional marc paisatgístic entre llacs i muntanyes. Al migdia, dinar en un restaurant o pub típic irlandès de la zona. A la tarda,  ja de tornada, farem una breu parada a la petita i pintoresca vila de Cong, situada en un estret istme dels Llacs Corrib i Mask on es troben les runes de la vella Abadia de Cong, de tradició celta-cristiana, fundada per Sant Feichin al segle VII i refeta després al segle XII on hi trobem part del claustre, el cementiri, amb rèpliques de creus celtes, i la curiosa casa del pescador. Acabada la visita, tornada a Galway, on tindrà lloc una breu visita panoràmica del seu centre històric i neuràlgic, amb la seva prestigiosa Universitat, la Catedral de Sant Nicolau, l’Eyre Square, el Castell de Lynch i els Canals de Cladagh a la zona sud de la ciutat, banyada per l’oceà Atlàntic. Trasllat a l’hotel i allotjament.

GALWAY – “THE BURREN” I ELS PENYA-SEGATS DE MOHER – DUBLÍN

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Sortida de bon matí cap a la regió de “The Burren” (Boireann en llengua gaèl·lica i que significa ”grans pedres”). El seu nom descriu perfectament aquest escenari, sovint considerat com a paisatge llunar, emmarcat per una gran plana de terra rocosa calcària i on s’alça monumentalment l’emblemàtic Dolmen de Poulnabrone. Tot seguit, ens dirigirem cap als famosos Penya-segats de Moher (Cliffs of Moher), els més majestuosos penya-segats d’Irlanda, amb 215 metres de caiguda i que s’extenen al llarg de 7 km, davant mateix de l’immens Oceà Atlàntic, on hi topen les seves enfurismades onades. Al migdia, dinar en un restaurant o pub típic irlandès de la zona. A la tarda, seguirem la nostra ruta fins arribar a la capital de la República d’Irlanda, Dublín. Trasllat a l’hotel i allotjament.

DUBLÍN MONUMENTAL, EL TRINITIY COLLEGE I EL MUSEU ARQUEOLÒGIC 

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Aquest matí començarem la jornada amb una extensa visita de Dublín, on hi destaquen diversos monuments i espais emblemàtics, des dels Jardins de Remenbrance, el carrer O’Connell Street i els diversos edificis típics d’estil georgià dels barris històrics com la zona de Temple Bar, el Town Hall o Ajuntament, fins al Saint Stephen’s Green. També visitarem la famosa Universitat coneguda com el Trinity College amb la seva Sala del Llibre de Kells. Al migdia, dinar en un restaurant  o pub típic irlandès local. A la tarda tindrà lloc la visita del Museu Nacional d’Història i Arqueologia per a conèixer les seves magnífiques col·leccions sobre la història d’Irlanda i després gaudirem de temps lliure per a passejar per les artèries comercials i actives d’aquesta atractiva ciutat. En acabat, tornada a l’hotel i allotjament.

DUBLÍN, BRU NA BOINNE (UNESCO) I EL CIM SACRE DE TARA 

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida cap al complex arqueològic de Bru na Bóinne, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on visitarem la magnífica exhibició que ofereix el Centre de Visitants així com les tombes megalítiques de Knowth i Newgrange, una de les majors tombes megalítiques que exhisteixen. Al migdia, dinar en un restaurant o pub típic irlandès de la zona. A la tarda, sortida en direcció a la Vall del riu Boyne, gran centre de vestigis megalítics, per anar a visitar el Cim Sacre de Tara que és l’antic lloc de coronació dels reis pre-cristians irlandesos on encara avui es poden identificar les bases de dos anells fortificats de l’Edat del Ferro on al centre hi reposava la famosa “Lia Fail” o Pedra del Destí, un vell menhir neolític de 4.000 mil anys d’antiguitat. Acabades les visites, tornada a l’hotel i allotjament.

DUBLÍN, ST. PATRICK, CHRIST CHURCH I EL MUSEU DELS ESCRIPTORS – BARCELONA

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Aquest matí completarem les visites a la ciutat de Dublín. En primer lloc, visitarem la Catedral de Saint Patrick i l’altra Catedral protestant Christ Church, essent aquesta última la més antiga de la ciutat. Tot seguit, visitarem el Museu dels Escriptors, on podrem descobrir la vida i els secrets dels escriptors més famosos d’Irlanda, país amb una gran tradició literària amb grans novel·les nascudes d’importants escriptors locals, alguns d’ells amb Premi Nobel de Literatura. A continuació, ens aproparem al Jardí del Record (Garden of Remembrance) on farem un agradable passeig per a conèixer aquest petit parc de record i reflexió, inaugurat el 1966 i dedicat a la memòria de tots aquells que van morir en l’intent d’aconseguir la independència d’Irlanda. Acabades les visites, dinar de comiat en un restaurant o pub típic irlandès local. En acabat, trasllat a l’Aeroport de Dublín. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Irlanda.

Més informació

4 + 10 =