RÚSSIA IMPERIAL

Del 06 al 13 d’agost 2018

De Moscou a Sant Petersburg
Dels Tsars a la Unió Soviètica
Patrimoni de la Humanitat

MOSCOU

SERGEI POSAD

SANT PETERSBURG

Rússia és la gran desconeguda de l’Europa Imperial, un país amb una de les històries més antigues, fascinants i agitades del continent. Rússia ha estat el bressol d’un art amb una fina i elegant estètica difícil de superar: literatura, arquitectura, dansa, música, teatre, circ, etc. És alhora un país de contrastos geogràfics, on es poden admirar boscos frondosos, rius, llacs, muntanyes, deserts i glaciars en una extensió de gairebé una sisena part de la totalitat de la terra. Un país diferent!

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – MOSCOU (VIA ZURICH)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona (T1). Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Moscou ( Via Zurich). Arribada a l’aeroport, tràmit  d’aduana i trasllat  amb autocar a l’hotel. Allotjament.

MOSCOU, CAPITAL MONUMENTAL

Esmorzar. Al matí, visita panoràmica de Moscú. Iniciarem la panoràmica de la ciutat sortint cap a la Plaça Roja on trobarem el Museu d’Història (s.XIX) i la Catedral de la Intercessió, més coneguda com el Temple de Sant Basili. També veurem el Teatre Bolshoi i admirarem el preciós conjunt del Convent de les Donzelles així com el llac adjacent que va inspirar a Tchaikovsky per a la composició de la música del ballet més famós del món “El Llac dels Cignes”. Continuarem cap al mirador de la Universitat des d’on es contempla un màgic panorama de la ciutat i acabarem el recorregut al centre de la ciutat. Dinar en un restaurant local. Després farem un passeig per la Plaça Roja de Moscú i farem una visita al Metro de Moscú, més conegut amb el nom de “Palaus Subterranis”. A la construcció de les estacions es van utilitzar més de vint varietats de marbre i foren decorades amb mosaics, frescos i estàtues dels millors artistes i escultors del país. Una de les estacions més boniques és la “Maiakovskaya”. Acabarem la visita al famós i popular carrer Arbat, el centre neuràlgic de la vida comercial de Moscú, amb una oferta de restaurants i elegants cafès que fan d’aquesta avinguda l’enclau d’oci més important de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

MOSCOU, LA GAL·LERIA TETRIAKOV I EL KREMLIN 

Esmorzar. Al matí farem una interessant visita a la Gal·leria Tetriakov, un dels més prestigiosos museus del país que alberga la millor col·lecció del món d’icones (s. XIV-XVIII) i quadres d’artistes russos dels segles XVII-XIX, siguent la millor del món i representant la cultura russa de tot el mil·leni. Tot seguit, seguirem visitant altres atractius de la ciutat de Moscou i, a una hora indicada, dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem el recinte emmurallat del Kremlin. El Kremlin, antiga residència dels tzars russos i actual seu de la Presidència. Durant aquesta visita, podrem gaudir de la màgica Plaça de les Catedrals: la Catedral de l’Assumpció, la més important de Rússia, la Catedral de l’Anunciació i la de Sant Miquel Arcàngel. Veurem el Panteó dels Prínceps Moscovites i tzars russos, i altres monuments històrics i arquitectònics. També visitarem l’Armeria del Kremlin, el museu més antic de Rússia. Fou inicialment dipòsit estatal d’armes, la primera menció de la qual als anuals data del 1547. A principis del segle XIX es va convertir en museu d’art aplicat. L’Armeria compta amb una riquíssima col·lecció d’armes, objectes d’or i plata, ornaments de gala per a ginet i cavall, objectes i vestimenta litúrgics, carrosses, teles i porcellana de diversos països. Entre les peces del museu destaquen el casc del príncep Yaroslav (segle XIII), la gorra de Monòmac, una corona molt antiga d’or de pedres precioses, el vestit de coronació de l’emperadriu Catalina I, diversos regals dels monarques extrangers als tzars russos com el tron de Boris Gudonov, obsequi del sha persa Abbas, una font de plata, donatiu del rei de Suècia Carles XII, el servei de Sevres, regal de Napoleó, diversos obsequis de les embaixades d’Holanda, Dinamarca, Anglaterra i Polònia. Acabada la visita, tornada a l’hotel i Sopar i allotjament.

MOSCOU, VISITEM SERGEI POSAD

Esmorzar. Aquest matí sortirem cap a l’est de Moscou al bell mig de la ruta anomenada “Anell d’Or” de Rússia, visitant les ciutats religioses històriques del país o que s’han consagrat com a rutes sacres de la Església Ortodoxa russa. Arribarem a Sérgueiv Posad, a uns 65 km de Moscú, on es troba el Monestir de Sant Sergi i Santa Trinitat. Un conjunt històric emmurallat, construït en el transcurs dels segles XIV-XVIII, que compta amb nou esglésies i Catedrals de singular bellesa. Tot el conjunt ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Al migdia, dinar en un restaurant regional. A la tarda, retorn a Moscou on gaudirem de temps lliure per a seguir coneixent la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

MOSCOU – SANT PETERSBURG (AMB TREN D’ALTA VELOCITAT) 

Esmorzar. Aquest matí sortirem cap a l’Estació de Tren d’Alta Velocitat i viatjarem a Sant Petersburg. Arribada i dinar en un restaurant local. A la tarda, durem a terme la primera presa de contacte amb aquesta cèlebre ciutat, una de les més boniques localitats del món, projectada i ordenada construïr pel tsar Pere I el Gran l’any 1703. Està situada a la vora del riu Neva, sobre quaranta illes connectades per més de quatre-cents ponts. Recorrerem l’Avinguda de Nevsky, carrer principal de la ciutat on destaquen els edificis de la Torre de la Duma Urbana i la de la Casa del Llibre. Passarem per la Plaça de l’Art i el Jardí d’Estiu. També admirarem els Temples de Sant Isaac i el de la Verge de Kazan. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

SANT PETERSBURG I EL MUSEU HERMITAGE

Esmorzar. Aquest matí realitzarem una visita al Museu Hermitage, considerat com un dels més grans del món. Compta amb tres milions de mostres i està situat al costat de la residència dels tsars de Rússia. Les seves col·leccions estàn ubicades tant al Palau d’Hivern com als edifics del Vell, Nou i Petit Hermitage. El Museu comprèn vàries seccions, com ara l’art occidental, cultura primitiva i cultura russa numismàtica entre d’altres. Dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem la Fortalesa de Pere i Pau, ubicada a l’illa de Zaiachi, a la vora dreta del Neva. Aquesta fortalesa de forma hexagonal, amb sis bastions, segueix el contorn de l’illa i l’alçada de les seves muralles varien de 9 a 12 metres. Destaca la seva impressionant Catedral d’estil barroc primitiu i el seu campanar, que fou l’edifici més alt de la ciutat amb 122,50 metres. Al seu interior es pot apreciar, a més a més de l’iconostasi, escultures realitzades per artesans russos que impressionen per la seva bellesa. Aquí es troben sepulcres de quasi tots els tsars russos i les seves famílies, així com Pere el Gran i Alexandre II. Sopar i allotjament a l’hotel.

SANT PETERSBURG, VISITEM EL PALAU PUSHKIN  

Esmorzar. Al matí, visitarem el Palau de Pushkin, situat a les afores de Sant Petesburg, residència d’estiu construïda per Pere el Gran de Rússia a inicis del segle XVIII per a la seva esposa Catalina Iª, dissenyat pel famós arquitecte italià Bartolomeo Rastrelli, conferint-li un clar estil barroc. En el seu interior hi trobem una extensíssima col·leció d’art i mobles d’època, on hi destaca molt especialment els seus fabulosos Saló d’Ambar i Saló Daurat, sense oblidar els meravellosos jardins exteriors, en estil francès i anglès amb diversos pavellons. Dinar en un restaurant local. A la tarda, visita de la Catedral de Sant Isaac, una de les majors del món i de gran bellesa. Acabarem la jornada amb un magnífic creuer fluvial pels Canals de Sant Petersburg per a contemplar relaxadament el seu patrimoni. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SANT PETERSBURG – BARCELONA (VIA FRANKFURT)

Esmorzar.  Aquest matí disposarem de temps lliure al centre de la ciutat (segons disponibilitat per l’horari del vol). Trasllat a l’Aeroport de Sant Petersburg i sortida amb el vol direcció a Barcelona (via Frankfurt). Arribada a l’Aeroport de Barcelona i final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquest viatge.

Més informació

10 + 1 =