LA RUTA DELS PARADORS

De Sant Marcos de León a Fuente Dé de Cantàbria

Essències i Tradicions del Nord d’Espanya

Oviedo

León

Riaño

Fuente Dé

León ofereix un gran patrimoni monumental a través de ciutats i pobles que foren testimonis de l’important paper històric desenvolupat a l’Edat Mitja i a la Reconquesta. D’aquella època n’han quedat valuoses mostres d’art i cultura al llarg de tot el territori, consolidant, d’aquesta manera, un importantíssim conjunt històric-artístic traduït en catedrals, convents, monestirs, castells i ciutats emmurallades. Tot això en un impressionant paisatge, ric en parcs naturals i paratges de naturalesa quasi verge. Cantàbria, ubicada estratègicament entre el mar i la muntanya, compta amb una naturalesa exhuberant i un patrimoni cultural que suposa un delit per als amants de la història i l’art. Aquest itinerari els mostrarà les emblemàtiques poblacions d’aquesta regió, característiques per la seva pròpia personalitat, per la seva càrrega cultural i tradicional, per la seva exquisita gastronomia i per l’hospitalitat de la seva gent.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – OVIEDO – PARADOR DE SAN MARCOS DE LEÓN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem cap a Oviedo. Arribada a l’Aeroport d’Oviedo i trasllat a León amb el nostre autocar. Arribada al Parador de San Marcos de León. Sopar i allotjament.

PARADOR DE SAN MARCOS: VISITEM LEÓN

Esmorzar i dinar al Parador. Aquest matí coneixerem León, capital de la província homònima, interessantíssima i dinàmica ciutat que rep el seu nom de l’antiga plaça forta romana “Legio Séptima Gémina”, i que es desenvolupà gràcies a convertir-se en Etapa Major del Camí de Sant Jaume. Visitarem amb guia local els punts més singulars de la ciutat, com la seva majestuosa Catedral gòtica, amb una de les vidreries més espectaculars d’Europa, l’exterior de la Col·legiata de San Isidoro, d’origen romànic, així com el Palau Botines, obra magna d’Antoni Gaudí, i el famós i popular “Barrio Húmedo”, amb els seus carrerons sinuosos on es concentren els locals d’oci que donen vida nocturna a la ciutat. Tarda lliure. Allotjament.

PARADOR DE SAN MARCOS (DIA LLIURE)

Esmorzar i dinar al Parador. Dia lliure per a activitats personals o per a seguir coneixent la ciutat. Excursió opcional (No inclòs) a Villafranca del Bierzo i a Ponferrada amb guia local i dinar inclòs.

LEÓN – SAN MIGUEL DE LA ESCALADA – RIAÑO – PARADOR DE FUENTE DÉ

Esmorzar al Parador. Aquest matí deixarem León i sortirem cap a Cantàbria. Durant el trajecte aprofitarem per a visitar el magnífic Monestir de San Miguel de la Escalada, situat a 20 Km de León, en el municipi de Gradefes, on podrem descobrir la primitiva arquitectura religiosa lleonesa, al bell mig del camí de Sant Jaume, on emergeix aquest bucòlic temple romànic, consagrat l’any 913 per l’Abad Alfons, amb clara influència mossàrab. Tot seguit, continuarem el nostre trajecte cap a Cantàbria. Arribada a Riaño, petit poblet lleonès situat a 1148 metres sobre el nivell del mar i envoltat d’un magnífic llac, oferint un fabulós paisatge sobre els Pics d’Europa. Breu temps lliure en aquesta localitat i dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, continuarem la ruta fins arribar al Parador de Fuente Dé, a Cantàbria, al bell mig del Parc Natural dels Pics d’Europa. Sopar i allotjament al Parador.

PARADOR DE FUENTE DÉ (DIA LLIURE)

Pensió Completa al Parador. Dia lliure per a activitats personals o per a seguir coneixent la zona. Excursió opcional (No inclòs) a San Vicente de la Barquera i Comillas amb guia local i dinar inclòs.

PARADOR DE FUENTE DÉ – OVIEDO – BARCELONA

Esmorzar al Parador i sortida cap a la capital d’Astúries. Arribada a Oviedo, on durem a terme una extensa visita guiada a aquesta meravellosa capital asturiana, ubicada estratègicament entre els rius Nalón i Nora, i als peus de l’històric Monte Naranco, que enllaça amb la fundació de la ciutat l’any 761 pels monjos Màximo i Fromestano. Coneixerem els racons singulars de la ciutat, com la seva fastuosa Catedral de Sant Salvador, erigida entre els segles XIV i XVI en estil gòtic tardà, però que deu els seus orígens a l’antiga Basílica prerromànica. Molt a prop, a la bonica Plaza de Alfonso II, s’albiren les interessants esglésies de San Tirso i Balesquida, que fan costat al majestuós Palau Episcopal del segle XVI. Tot seguint el recorregut, trobarem una gran quantitat de nobles palaus, com el de Valdecarzana, el dels Marquesos de Camposagrado, dels Comtes de Toreno o del Marqués de San Feliz. Finalment, arribarem a la Plaza de la Constitución, on es troba l’ajuntament i l’església de San Isidoro. Acabades les visites, dinar de comiat. A la tarda, disposarem de breu temps lliure i, a una hora indicada, trasllat a l’Aeroport d’Oviedo. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta Ruta de Paradors.

Més informació

4 + 14 =