BRETAÑA MÁGICA Y MONT SAINT MICHEL

Una ruta fascinante por el Finisterre Bretón
La leyenda del Rey Arturo y el Mago Merlín
Bosques de Brocelandia y Abadia del Mont Saint Michel
Megalitos de Carnac y Locmaraquier

NANTES

RENNES

PAIMPONT

COMPER

TRÉHORENTEUC

MONT SAINT MICHEL

MONT DOL

SAINT MALO

LOCMARAQUIER

CARNAC

CHARTRES

PARÍS

Resulta difícil no caer en la sutil belleza de la Bretaña Francesa y no dejarse seducir por esta tierra nacida de los caprichos de las aguas, de los vientos y del tiempo. Historia y leyendas ligadas a la Saga del Rey Arturo y el Mago Merlín quienes en los enigmáticos Bosques de Brocelandia han dado lugar a un rico patrimonio cultural y profundos misterios. La “Finis Terrae” de los antiguos Bretones y la gran diversidad de sus vestigios Megalíticos reúnen maravillosos encantos que cautivan de por vida a todos los visitantes, sin olvidarnos de la suprema y sublime belleza de la Abadía del Mont Saint Michel suspendida a medio camino entre la tierra y el cielo. Mediante este precioso viaje al corazón de La Bretaña Francesa, nos adentraremos en uno de los rincones más inéditos y enigmáticos del Planeta Tierra.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – NANTES – RENNES

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Tràmits d’embarcament i sortida amb el vol direcció a Nantes, antiga capital bretona. Posterior arribada a l’Aeroport de Nantes i trasllat a l’actual capital de la Bretanya Francesa, la ciutat de Rennes. A la tarda, visita de Rennes, que mostra al visitant un valuós i extens patrimoni històric- artístic com són la sumptuosa Catedral de Saint Pierre, les Portes Mordalaises, l’Església de Saint Germain, la Place des Lices amb les seves típiques casones bretones, clara representació de la singular arquitectura regional, sense oblidar-nos dels magnífics edificis del Parlament bretó i l’Ajuntament. Posterior trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

RENNES – LLEGENDES DELS BOSCOS DE BROCELÀNDIA – RENNES

Esmorzar. Sortida cap a l’interior de la Bretanya Francesa, on arribarem al màgic espai natural dels Boscos de Brocelània, conegut com el bosc del poder druïdic, un entorn natural fabulós que emmarca el mite de les més remotes llegendes del Rei Artús, el Mag Merlí i el Sant Graal, relatades pel poeta anglo-normand Robert Wace. Aquest espai, que comprèn els Boscos de Paimpont dins de l’antiga demarcació de la Bretanya Armoricana, constitueix el veritable pulmó selvàtic a l’interior de la Bretanya. Coneixerem l’antiga Abadia de Paimpont i el seu bucòlic llac, i l’antic Castell de Comper, actual Centre Arturià, envoltat per un fantàstic llac on es diu que fou amagat el Sant Graal. Al migdia, servei de dinar a un típic restaurant. A la tarda, continuarem descobrint altres enigmàtics espais dels Boscos de Brocelàndia on també es troba la petita vila de Tréhorenteuc amb la seva curiosa capella i vidreres decorades per episodis de la Llegenda del Rei Artús i els Cavallers de la Taula Rodona. Es tracta alhora d’un idoni punt per a fer una breu excursió, a peu, fins a l’enigmàtic espai del Solar de Viviana, antic túmul funerari megalític. Acabarem la jornada visitant la Tomba del Mag Merlí, que integra unes escasses restes d’una antiga gal·leria megalítica coberta del Neolítc de 5.000 anys d’antiguitat. A continuación, tornada a Rennes. Sopar i allotjament a l’hotel.

RENNES – ABADIA DE SAINT MICHEL – MONT DOL – SAINT MALO – RENNES    

Esmorzar. Sortida de Rennes al matí en direcció a la costa nord bretona fins arribar a l’Abadia del Mont de Saint Michel, situada a les proximitats de la « Côte Eméraude », per anar a visitar un dels conjunts monumentals més espectaculars de França, ubicada en terres limítrofes de la Normandia, en un magnífic espoló rocós davant de l’Oceà Atlàntic i que actualment està considerada la Vuitena Meravella del Món. La seva visió suggereix una barreja de sentiments que van des de la grandiositat i l’esplendor fins al misteri i l’espai sacre, la qual cosa reflexa el seu conjunt arquitectònic coronat per la imponent abadia, suspesa entre la Terra i el Cel. Al migdia, servei de dinar. Durant el transcurs de la jornada, també ens aproparem a Dol de Bretanya, on s’ubica el petit Turó del Mont Dol, que, si el temps acompanya, ofereix una magnífica vista sobre la Badia del Mont Saint Michel i que a la vegada fou antic centre sacre de pelegrinació del poble bretó. Acabada la visita, continuació del trajecte fins arribar a la bonica ciutat de Saint-Malo, llur petjada corsària es reflexa a les velles parets del centre històric establert davant de l’Oceà Atlàntic. Posterior tornada a Rennes. Sopar i allotjament a l’hotel.

RENNES – EL MISTERI DE LA COSTA DELS MEGALITS – RENNES  

Esmorzar. Sortida de Rennes en direcció a les “Costes de Morbian”, situades al sud de la Bretanya Francesa i que ofereixen al visitant diversos i meravellosos monuments arqueològics i megalítics, dels més espectaculars a Europa, començant pel fabulós lloc de Locmaraquier on es podrà admirar el Gran Menhir trencat i estirat arran de terra amb més de 20 metres d’alçada i amb un pès estimat de 350 tonelades, així com els antics Túmuls d’Er Grah i la Table des Marchand amb magnífics gravats rupestres en sengles interiors que fan referència a ancestrals cultures de l’època del Neolític. Al migdia, servei de dinar en un acreditat restaurant local. Posterior visita a la Zona Megalítica de Carnac i els seus 4 km de camps on s’extenen més de 4.000 menhirs i cròmlechs, podent gaudir així d’un dels millors espectacles de la Prehistòria de la Humanitat. Aquest extraordinari conjunt d’aliniaments megalítics es considera de l’època neolítica i fou constituïda amb finalitats cerimonials, rituals i astronòmiques. Distribuïts en quatre grans aliniaments, destaquen el de Kerlescan, amb 579 menhirs, i Le Menec, amb 1.169 peces. Acabades les visites, tornada a Rennes. Sopar i allotjament a l’hotel.

RENNES – CHARTES – PARÍS – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la ciutat de Chartres, que destaca per la seva esbelta i magnífica Catedral. Se sap que fou un antic centre druïdic, amb l’enigmàtic “Pou dels Iniciats o dels Sants Forts” dels Carnutes on es venerava la figura de la Deessa Mare representada a nivell simbòlic com la “Virgini Pariturae” de la Mare Naturalesa. De la priemra església cristiana es té constància que fou construïda l’any 360 d.C. amb cinc posteriors construccions fins a aixecar l’actual Catedral gòtica, sota paràmetres ocults i arquitectònics del “Número d’Or”, amb símbols sacres i hermètics reflexats al seu Portal Reial, les façanes nord i sud, la cripta medieval, les seves alquímiques vidreres i finalment en el seu màgic laberint situat al rossetó central on s’emmarca el “Camí del Pelegrí” com a mandala espiritual que porta al viatger fins al Centre de la Font Mística de la Vida. Al migdia, dinar a un restaurant local. A la tarda, trasllat a l’Aeroport de París i sortida amb el vol de tornada a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per la Bretanya Màgica.

Més informació

13 + 11 =