EL GRAN DUCAT DE LUXEMBURG

Del 14 al 19 de juny de 2019

VIATGE D’AUTOR
Luxemburg, Patrimoni de la Humanitat
El Parc de Les Ardennes i la Vall del Mosela
Valònia desconeguda i el Luxemburg belga

El Gran Ducat de Luxemburg, malgrat les seves dimensions, és un dels més importants països de la Unió Europea, no només per posseïr el Tribunal de Justícia de la Comunitat Europea, sinó pel seu nivell de vida, un dels més alts d’Europa. Aquest país es troba emmarcat privilegiadament a la cruïlla de les potències del Vell Continent, l’últim país del conegut Benelux, entre el meravellós Parc de Les Ardennes i la Vall del Mosela, amb un patrimoni històric inversemblant esquitxat de castells medievals i abadies antiquíssimes.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – BRUSSEL·LES – NAMUR – LUXEMBURG 

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Brussel·les. Arribada a l’Aeroport de Brussel·les i dinar en un restaurant dels voltants. Tot seguit, sortida cap a Luxemburg, fent parada a mig camí per a visitar l’encantadora localitat valona de Namur, amb pujada inclosa a l’antiga fortalesa militar, situada en un punt estràtegic de confluència dels rius Sambre i Mosa, des d’on s’albira una magnífica estampa d’aquesta històrica ciutat, rica en monuments barrocs. Acabada la visita, continuació del trajecte cap al Gran Ducat de Luxemburg fins arribar a la seva capital, Luxemburg. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

LUXEMBURG, PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí descobrirem la meravellosa ciutat de Luxemburg, situada estratègicament sobre un promontori rocós amb un conjunt monumental espectacular, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visitarem el nucli històric, que neix al voltant del segle X, quan Segifred Comte de les Ardennes hi va construir la gran fortalesa de Lucilinburhuc sobre les aigües del riu Alzette. Tot passejant pel centre coneixerem una refinada arquitectura medieval, amb un patrimoni civil i religiós majestuós, on hi ressalta el Gran Palau Ducal, seu de l’actual cap d’Estat de Luxemburg i antiga seu de govern dels Grans Ducs, així com símbol de la sobirania del seu petit estat i obra magna de l’art renaixentista. També hi ressalta la Plaça de les Armes, la Plaça Guillem II, la Plaça de la Constitució, les poderoses muralles i contraforts de l’antiga fortalesa que amaguen en el seu subsol les casamates de Bock i de la Pétrusse (gal·leries subterrànies), el magnífic ajuntament d’estil neoclàssic, la Catedral de Notre Dame del segle XVII, amb elements del gòtic tardiu i una decoració barroca, i nombrosos edificis senyorívols que alberguen en l’actualitat diferents seus institucionals i bancàries, tot acompanyat d’una oferta comercial i gastronòmica de d’altíssima qualitat. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem assaborint aquesta capital amb la visita del Museu de Belles Arts Villa Vauban, situat a una senyorívola masia del segle XIX, amb una magnífica col·lecció d’art, on sobressurten els millors autors del Segle d’Or flamenc, dels paisatgistes francesos del segle XIX i escultures d’autors de reputació internacional, ressaltant molt especialment les obres de Delacroix i Courbet. Breu temps lliure i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

LUXEMBURG, EL CASTELL DE VIANDEN I ECHTERNACH

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem cap al nord de Luxemburg per a conèixer la fabulosa vila feudal de Vianden, situada al bell mig del Parc Natural de Les Ardennes. El seu caire romàntic ha estat reflectit per nombrosos literats com Victor Hugo, atrapats per l’encís de la seva atmosfera medieval. Coneixerem el seu centre històric, esquitxat de sinuosos i estrets carrers, esglesioles gòtiques, muralles i torres fortificades de la seva ciutadella, que ens obre les portes del magnífic Castell Feudal, situat en un punt àlgid tot dominant la ciutat i oferint unes belles panoràmiques de les frondoses valls de les Ardennes. Aquest castell, antiga propietat dels Comtes de Vianden, no fou sols una fortalesa medieval sinó un veritable palau aristocràtic. El seu origen es remunta a l’època carolíngia però prengué la seva dimensió i rellevància durant els segles XIII i XIV, on nasqueren les principals dependències com la Capella, el Petit Palau i el Gran Palau, tots ells envoltats de poderoses muralles i torres. Breu temps lliure i dinar en un restaurant local. A la tarda, ens desplaçarem a la veïna Echternach, on podrem descobrir el seu meravellós conjunt abacial, que es defineix com un dels més importants centres religiosos del país. Aquest conjunt abacial es troba al bell mig de la històrica “Via Romana Epternacensis”, enclau que els benedictins empraren per construir un temple de la seva ordre dedicat a Sant Pere i Sant Pau, en temps dels merovingis, amb la figura del monjo anglossaxó Willibrord, impulsor del catolicisme a la regió. Més tard, durant el segle XI fou erigida la gran Basílica de Sant Willibrord, parcialment reconstruïda en estil neo-romànic després de la Batalla de les Ardennes, on s’hi conservà la Cripta Carolíngia, decorada amb frescos, i que custodia el sarcòfeg en marbre blanc on hi reposen les despulles d’aquest monjo. Breu temps lliure al centre històric d’Ecternach i tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

LUXEMBURG, LA ROCHE EN ARDENNE I BASTOGNE 

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem cap al vell cor de Les Ardennes on coneixerem un dels episodis bèl·lics més importants de la II Guerra Mundial en base a la famosa Batalla de les Ardenes que va significar el posterior final i caiguda del III Reich d’Alemanya. Tot seguit, sortirem cap a la vila de Bastogne on a les seves rodalies s’hi aixeca el magnífic Memorial Mardasson, esplèndid conjunt arquitectònic. A continuació, trasllat a la vila de Bastogne on durem a terme una visita al Museu de la Batalla de les Ardenes que recrea de manera molt fidedigna alguns dels episodis d’aquest fet històric. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, sortida per a visitar la bonica vila medieval de La Roche en Ardenne, típic enclavament pintoresc encerclat pels singulars boscos de Les Ardennes on s’hi troben les runes d’un notable castell de reminiscències merovíngies a la vora del riu Ourthe, essent alhora el punt més notable de trobada i d’escapades de caire turístic i excursionista pels seus magnífic indrets i grans espais naturals. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

LUXEMBURG, CREUER FLUVIAL PEL MOSELA I TREVERIS 

Esmorzar a l’hotel Aquest matí sortirem cap al sud-est de Luxemburg fins arribar a la localitat pintoresca de Remich, ciutat fronterera amb Alemanya, on embarcarem per a dur a terme un magnífic creuer fluvial sobre les aigües del Mosela, tot contemplant uns paisatges encisadors esquitxats de vinyes i poblets. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, sortirem amb l’autocar i travessarem la frontera alemanya per a conèixer Treveris (Trier), la ciutat més antiga d’Alemanya i antic punt de trobada de celtes, germànics i romans, al ser fundada per l’emperador romà August sota el nom de “Augusta Trevenorum”. Així mateix, posteriorment, al segle III, l’emperador Dioclesià li va donar el rang de capital de l’Imperi Occidental. En l’actualitat els seus nombrosos monuments romans (a destacar la famosa “Porta Nigra”), la Catedral de Sant Pere, d’estil romànic, i l’Església de Nostra Senyora, obra insigne del gòtic alemany, van ser declarats l’any 1986 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, sense oblidar-nos que alhora fou la ciutat natal del revolucionari Karl Marx. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

LUXEMBURG – DINANT – BRUSSEL·LES – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortirem cap a Brussel·les tot endinsant-nos a la Vall del Mosa on farem parada al petit enclau valò de Dinant, joia encaixada entre els macissos rocosos de Les Ardennes i les vores del riu Mosa, de configuració pintoresca i coneguda popularment com « la filla del Mosa ». Cal destacar la Ciutadella, construïda originàriament pel príncep-bisbe de Lieja l’any 1818, i la Col·legiata de Notre-Dame, originàriament romànica tot i que fou destruïda l’any 1227 i reedificada amb el característic campanar en forma de bulb que domina el paisatge de la ciutat. Acabada la visita, continuació del trajecte cap a l’Aeroport de Brussel·les i dinar en un restaurant dels voltants. A la tarda, trasllat a l’Aeroport de Brussel·les, facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport de Barcelona. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pel Gran Ducat de Luxemburg.

Más información

15 + 15 =