PARÍS MÀGIC I LA CATEDRAL DE CHARTRES

A càrrec de Bartolomé Bioque.

Secrets i encanteris de l’antiga “Lucrècia”
L’enigmàtica “Barca d’Isis”
Viatge amb tren TGV des de Figueres
Amb l’assessorament temàtic del professor Sebastià d’Arbó.

París

Chartres

París, la “Ciutat de la Llum”, és una de les grans urbs mundials que posseeix una gran concentració de llocs secrets i misteriosos, ja que engloba moltes claus esotèriques ocultes als seus subterranis, així com monuments colossals, carrerons centenaris, cementiris plens de tombes insòlites i espais sacres plens de simbolisme mil·lenari i sorprenents signes alquímics. Sobre els origens del nom de l’antiga París ubicada a l’illa del riu Sena, on s’ubica la Catedral de Notre-Dame, trobem la vella denominació de “Lutècia” amb clares referències a la divinitat gal·lo-celta “Lug” (el Déu de la Llum i la Saviesa) i també la sorprenent doble arrel PAR-IS, que significa “La Barca d’Isis” ja que l’any 1905, degut a unes obres del metro, fou trobada a la zona de la Bastille una estatueta de la deessa Isis i és ben sabut que l’illa de la Cité banyada pel riu Sena té un format similar al d’una barca. De la mà de BARTOLOMÉ BIOQUE, escriptor i investigador, en aquest viatge coneixerem les claus ocultes que la majoria de viatgers que s’apropen a la gran urb mai arriben a descobrir.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – FIGUERES – PARÍS

Sortida amb autocar des de Barcelona direcció a Figueres. Arribada a l’Estació de l’AVE a Figueres. Embarcament al tren internacional TGV cap a París. Arribada la Gare de Lyon de París. Començarem la jornada a París, ja a la tarda, amb una visita panoràmica amb guia local a aquesta gran urb metropolitana, realitzant un recorregut a través dels racons més monumentals i emblemàtics d’aquesta capital on destaca la Catedral de Nôtre Dame d’estil gòtic, l’Arc de Triomf, els Camps Elisis, La Madeleine, la fabulosa Òpera de París, els Jardins de Luxemburg, les elegants Places de la Concòrdia i Vendôme per a finalitzar a la Torre Eiffel, el monument més singular de la ciutat amb els seus imponents 325 metres d’alçada. Pujada fins al segon pis per a contemplar una de les vistes més boniques de París. Finalitzada la visita, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

PARÍS HERMÈTIC I ALQUÍMIC

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí estarà dedicat a realitzar la visita de la insigne Catedral de Nôtre Dame, de marcat estil gòtic i que constitueix un dels grans símbols de la ciutat ja que se situa en plena Ile de la Cité (Illa de la ciutat) on els antics druïdes del poble gal·lo-celta parisii, habitants d’aquesta minúscula illa del Sena, celebraven allà els seus rituals més sagrats i on posteriorment en època romana es va aixecar un temple dedicat a Júpiter i posteriorment una primitiva església cristiana dedicada a Saint Étienne. Ressalten a la Catedral el seu portal central anomenat del Judici Final, així com la gal·leria superior dels 28 Reis de Judea, sense oblidar-nos del seu espectacular rossetó de 10 metres de diàmetre i les seves dues magnífiques torres on l’escriptor francès del romanticisme, Victor Hugo, ubica el llegendari personatge del geperut Quasimodus; siguent en definitiva tal singular edifici arquitectònic un autèntic compendi d’Alquímia i Hermetisme tal com reflexa el famós simbolista francès Fulcanelli amb les seves magnífiques obres El Misteri de les Catedrals i Les Morades Filosofals. Acabarem el matí visitant el Museu de les Criptes subterrànies de Notre-Dame on podrem observar els antics vestigis de diferents èpoques de la mítica i antiga ciutat de Lutècia, tal com era anomenada París antigament. Al migdia, es disposarà de temps lliure. A la tarda, a una hora prèviament acordada, visita de l’Església de La Sainte Chapelle, fundada i concebuda pel rei Sant Lluís IX com a relicari gegant ja que guardava notables relíquies de Crist, on ressalten els seus colossals vitralls gòtics que li otorguen un caràcter sacre i màgic. Posterior trasllat a la parròquia o antiga Abadia de Saint Étienne du Mont, situada sobre el mínuscul Mont Leucotitius, antic recinte sagrat, relacionat també amb el culte a Isis i que alberga les restes i l’altar de la patrona de París, Santa Genoveva, la qual va fer construïr una primitiva església dedicada al mític Sant Dionís (Saint Denise), suposat primer bisbe de París i mestre de la mística gnòstica cristiana, que amb el pas del temps arribaria a ser el primer Panteó dels antics reis merovingis a instància del Rei Clovis. Al vespre, trasllat a l’hotel i sopar. Tot seguit, a la nit, farem un relaxant Creuer per les aigües del Sena, sobre el qual gaudirem privilegiadament d’una panoràmica nocturna fantàstica dels edificis i monuments que París ofereix als seus visitants. Tornada a l’hotel i allotjament.

PARÍS – EL LOUVRE – CATEDRAL DE CHARTRES – PARÍS NOCTURN

Esmorzar a l’hotel. Al matí, efectuarem la visita del Museu del Louvre, un dels més importants del món, amb una de les col·leccions més grans d’Europa. El museu, que fou seu d’un antic palau, es va obrir al públic el 1793 i conté una gran varietat d’obres artístiques on s’ubica al seu pati central la famosa Piràmide de vidre i alumini rematada al subterrani per una altra petita piràmide invertida la qual cosa dóna al conjunt una autèntica simbologia mística i oculta. Finalitzada la visita al migdia, trasllat a la ciutat de Chartres per a visitar el seu nucli antic i la seva majestuosa Catedral, que va marcar un hite històric en el desenvolupament de l’art gòtic a tota Europa. Ja des de l’antiga època gal·lo-celta, abans de l’ocupació romana, se sap de l’ubicació d’un important Centre Col·legial Druïdic, al voltant d’un petit turó, un bosquet sagrat i un notable dòlmen megalític lligat a un sacre pou anomenat “El Pou dels Iniciats o dels Sants Forts” per part de la tribu gal·la dels Carnutes, on es venerava la figura de la Deessa Mare en forma de Verge Negra, que posteriorment en plena època medieval es convertirà en la cripta i grota, siguent anomenada “Notre-Dame-sous-Terre” (Nostra Senyora de sota terra) i que fou representada a nivell simbòlic com la “Virgini Pariturae”, en definitiva referint-se als poders ocults de la Mare Naturalesa. De la primera església cristiana es té constància que fou construïda a l’any 360 amb cinc posteriors construccions fins aixecar l’actual Catedral gòtica, construïda sota paràmetres ocults i arquitectònics del “Número d’Or” on trobem nombrosos símbols sacres i hermètics entre els quals destaquen el seu magnífic Portal Reial, les Façaneds Nord i Sud, l’enigmàtica Cripta medieval, les seves exhuberants i alquímiques Vidreres que reflexen la seva energia policromada al voltant del punt central del Creuer i Transepte i finalment el seu màgic Laberint amb data de l’any 1205 en forma alicatada circular de 13 metres de diàmetre situat al Rossetó Central on s’emmarca el “Camí dels Pelegrins” com a Mandala Espiritual que porta al viatger fins al Centre de la Font Mística de la Vida. Posterior tornada a París. Al vespre, sopar a un típic restaurant parisenc de la ciutat. Posterior trasllat a l’hotel i allotjament.

PARÍS SAGRAT I ESPIRITUAL

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí ens traslladarem al cim del turó de l’emblemàtic Barri de Montmartre on es troba la coneguda Place du Tertre, famosa pels seus pintors bohemis de diferents èpoques que busquen allà la seva inspiració i on es troba la magnífica Basílica del Sacré Coeur, suposat lloc del martiri de Sant Dionís (Saint Denis), inspirada potser en relació a Santa Sofia d’Istanbul o a Sant Marcos de Venècia pel seu estil romano-bizantí amb la seva gran cúpula, les set capelles i la seva curiosa cripta, que contrasta amb la resta d’esglésies històriques de París. Posterior visita de l’església de Saint Pierre de Montmartre, suposadament fundada per Sant Dionís de París sobre una antiga construcció gal·lo-romana de l’antic Temple de Mart, on així mateix amb anterioritat ja havia sigut honorat el déu Teutates dels antics druïdes. Al migdia, es disposarà de temps lliure. Així mateix, efectuarem un breu desplaçament fins al famós Cementiri-Jardí del Père Lachaise, on trobarem els mausoleus i tombes d’insignes personatges com Molière, La Fontaine, Balzac, Champollion, Allan Karde, fundador de la doctrina Espiritista, etc. A la tarda, visita de Els Invàlids de París, imponent complex arquitectònic i residència de la classe militar francesa del segle XVII, que en una de les seves grandioses dependències es troba el Mausoleu de Napoleó Bonaparte que, igual que Juli Cèsar, fou un clar mecenes de la introducció de l’egiptologia i l’ocultisme a la ciutat parisina. Posterior trasllat a l’església de La Madeleine, peculiar construcció d’estil neoclàssic grec que inicialment fou concebut per Napoleó com un temple a la glòria de l’exèrcit francès i que posteriorment fou declarat santuari de la reconciliació nacional. Finalitzades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

PARÍS – FIGUERES – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Visita al matí de l’església de Saint Sulpice, que fou reformada pel sacerdot parisenc de Jean-Jacques Olier, impulsor de l’hermètica Ordre Catòlica de La Càbala dels Devots, relacionada amb el misteri de Rennes-le-Châteu, siguent així que una de les particularitats d’aquesta església es el seu “gnomon del meridià solar” o columna que marca l’hora del dia projectant una ombra al terra i que servia així mateix per medir els solsticis i equinoccis de gran utilitat científica, fet que va salvar l’església de ser destruïda durant la Revolució Francesa i d’interrelacionar actualment a través d’obres com El Codi da Vinci, el meridià de París amb l’enigmàtica Rennes-le-Châteu. Posterior visita del Museu de Les Termes Cluny, que ofereix una deliciosa combinació de les subterrànies ruïnes gal·lo-romanes de la ciutat parisenca integrada a una mansió medieval al barri llatí de París, així com una de les millors col·leccions d’art i artesania medieval del món. Al migdia, es disposarà de temps lliure. Posteriorment, a una hora indicada, trasllat a la Gare de Lyon. Embarcament al tren internacional TGV amb destinació a Figueres. Posterior arribada a l’Estació d’AVE de Figueres i trasllat amb autocar fins a la ciutat de Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pel París Màgic.

Més informació

1 + 8 =