ARMÈNIA, retorn als temps bíblics

Del 14 al 22 de maig de 2019

Essències del Càucas
Cultures Paleocristianes
Paisatges i Tradicions d’Euràsia

Armènia és un petit Estat enclavat al sud-oest asiàtic. Limita al nord amb Georgia, a l’oest amb Turquia, al sud amb Iran i a l’est i sud-oest amb Azerbaiyan. Cal destacar l’important potencial cultural i místic del país que, a través d’una complexa història, s’ha proveït de gran varietat de monuments culturals i religiosos. També compta amb una gran quantitat de belleses naturals, entre llacs, altíssimes muntanyes, profunds congosts i frondosos boscos.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – YEREVAN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona 2 hores abans del vol. Facturació dels equipatges i sortida amb el nostre vol direcció a Yerevan (via una ciutat europea). Arribada a la capital d’Armènia a la matinada. Allotjament al nostre hotel.

YEREVAN 

Esmorzar a l’hotel. Assistència par part del nostre guia armeni que ens acompanyarà durant tota l’estada en aquest captivador país. Visita de la ciutat. Visitarem el Monument de Mair Hayastan, Mare Armènia, des d’on obtindrem una magnífica vista panoràmica de la ciutat. Visitarem el Matenadaran, que és el Museu de Manuscrits antics, un lloc on es conserven importants manuscrits d’il·lustres científics i primers llibres publicats a Armènia des del segle XVI. Dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem el Tsitsernakaberd, el Museu i Monument del Genocidi del poble armeni de 1915. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN, AMBERD, SAGHMOSAVANK I HOVANAVANK

Esmorzar a l’hotel. Sortida amb el nostre autocar cap a la regió d’Aragatsotn per a visitar Amberd, la Fortalesa de l’època medieval, als peus de la muntanya Aragats (en funció de la meteorologia). Visita als Conjunts Monàstics de Saghmosavank i Hovhannavank del segle XIII. Dinar en un restaurant. A la tarda visita l’església de Karmravor del segle VII. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament. 

YEREVAN – LLAC SEVAN – DILIJAN

Esmorzar a l’hotel. Avui tindrà lloc una excursió en la que el paisatge serà el seu principal protagonista. L’excursió al Llac Sevan, situat a 1900 metres sobre el nivell del mar amb una superfície de quasi 1200 quilòmetres quadrats i que constitueix un “mar interior” pels armenis. Visita de Noraduz, un dels conjunts de “khachkars” (lloses de pedra amb gran nombre de creus esculpides) més importats del país. Visita a les esglésies de la península de Sevan (Sevanavank) del segle IX. Dinar en un restaurant. Arribada a la ciutat de Dilijan on visitarem els Monestirs de Haghardzin, dels segles XI-XII. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

DILIJAN – ALAVERDI – YEREVAN 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la ciutat d’Alaverdi, una ciutat amb mines de coure ubicada a la vall del riu Debed, al nord-est d’Armènia. Excursió de dia complet per a visitar els Monestirs d’Haghpat i Sanahin, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Malgrat ser l’etapa més llarga de tot el viatge, realment la bellesa de l’entorn natural i el lloc on s’aixequen aquestes meravelloses construccions, compensen el desplaçament i ens faran conservar un gran record. Ambdues edificacions estan datades entre els segles X i XIII i, especialment a la primera, es respira una atmosfera de gran recolliment interior (al qual s’hi suma una excel·lent acústica), que contrasta amb l’exaltació exterior de l’imponent conjunt monàstic. Dinar en un restaurant. Acabades les visites, tornada a Yerevan. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.    

YEREVAN I ETCHMIADZIN

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visita del Conjunt d’Echmiadzin, un veritable centre espiritual del cristianisme a Armènia. Visita de l’església de Santa Hripsimé i de la Catedral principal, l’església cristiana més antiga del país i residència oficial dels Catòghics armenis. També visitarem les runes del Temple Zvartnots (Temple dels Àngels del Cel segle VII). A continuació, tornada a Yerevan i dinar en un restaurant. A la tarda, visita del Museu Nacional d’Història i del Mercat a l’Aire Lliure de Yerevan, amb colors vius i olors molt especials. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN, KHOR VIRAP I NORAVANK

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visitarem un dels llocs de pelegrinació més importants del país: el Monestir de Khor Virap, en un marc paisatgístic impressionant amb el teló de fons de la gegantina muntanya d’Ararat. El monestir fou aixecat aquí perquè és on es troba el lloc en que l’Apòstol Sant Gregori “l’Il·luminador” va romandre captiu durant tretze anys. (Per a qui ho desitgi, és possible baixar per una empinada escala fins al “forat” on va romandre, pres del rei pagà Tiridades III). Després d’aquesta interessant visita, continuació fins al Monestir de Noravank, obra mestra del segle XIII, aixecat en un promontori, dins d’un gran canó natural de grans dimensions. Dinar en un restaurant. A la tarda, tornada a Yerevan i trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN, GARNI I GEGHARD

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per visitar Kotayak. Al camí farem parada a l’Arc de Yeghishé Charents, des d’on s’obre una meravellosa vista de la muntanya Ararat. Posterior arribada a Geghard, on es troba el Monestir més important de tot el país, tant per la seva situació com per la seva construcció (apareix penjat d’una de les parets d’un estret i tortuós canó), així com pel seu aïllament, gràcies al qual es respira misticisme i espiritualitat. A més a més, aquí va estar custodiada durant molts anys “la Santa Llança” abans de ser traslladada a Echmiadzin. Típic dinar camperol en una casa de pagès al poble de Garni, on veurem l’elaboració del “lavash” (pa armeni). A la tarda, tindrà lloc l’excursió al Temple pagà de Garní, conjunt romà d’influència hel·lenística, on, a més a més, encara hi ha restes d’una casa-balneari amb mosaics. Acabades les visites, tornada a Yerevan i visita del Mercat de les Fruites. Tornada a l’hotel, sopar de comiat i allotjament. 

YEREVAN – BARCELONA

A una hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Yerevan. Facturació dels equipatges i volem cap a Barcelona (via una ciutat europea). Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Armènia.

Més informació

10 + 6 =