+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

DINAMARCA INÈDITA

Del 19 al 26 d’agost de 2019

VIATGE D’AUTOR
Viatge Exclusiu i Temàtic de Dinamarca creat per Jaume Cluet
Descobrim les grans illes i les terres dels Vikings

Dinamarca és el país escandinau més desconegut i, tot i així, la petjada dels primitius pobles nòrdics germànics i la seva exòtica mitologia reflectida tant en l’enigmàtic alfabet rúnic “Futhark” com en el Llibre “Gesta Danorum” de l’escriptor Saxo Grammaticus, conjuntament amb la dels Vikings medievals, és de les més importants en l’àmbit escandinau. En aquest viatge ens endinsarem pels tres àmbits geogràfics que configuren el territori de Dinamarca: la Península de Jylland (Jutlàndia) i les 2 Grans Illes de Fyn (Fiònia) i Sjaelland (Selàndia), que fan de pont conjuntament amb Suècia i Noruega. Alhora descobrirem un país modern i avantguardista que conjuga harmoniosament el seu llegat històric amb una arquitectura contemporània d’alt nivell i d’innovador disseny. En definitiva, Dinamarca amb els Vikings i els contes màgics de Christian Andersen t’espera aquest estiu!

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – COPENHAGUE KOLDING (PENÍNSULA DE JUTLÀNDIA)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb vol directe cap a Copenhague. Arribada a l’Aeroport de Copenhague i sortida en direcció a la Península de Jutlàndia, tot travessant els Ponts del Gran Belt i el petit Belt que ens duran fins a la ciutat de Kolding punt d´estada en els primers 3 dies en aquesta vila històrica i eminentment marítima dedicada a la construcció naval, comerç i manufacturació, que des d’època medieval fou ciutat aduanera de l´antic Ducat de Schleswig, comptant alhora amb el notable castell reial Koldinghuis lligat a la corona danesa, avui en dia reconvertit en museu i notable seu cultural. Arribada cap al capvespre a la població i trasllat a l’hotel pel Sopar i allotjament.

KOLDING, VISITEM AALBORG I HOBRO

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí ens desplaçarem cap a l’extrem nord de Jutlàndia fins arribar a la bonica ciutat d’Aalborg on visitarem el Museu Høje Lindholm, situat a les afores de la població i on, en aquest indret exterior, s’hi troba la col·lecció més gran de tombes d’un antic assentament de l’Edat del Ferro i també d’Època Vikinga que abraça des dels anys 400 fins al 1.000 d.C. Les tombes dels homes tenen forma punxeguda i les de les dones son en forma ovalada. Alhora descobrirem també l’espai interior museístic on s’hi exposen notables col·leccions de peces de vidre, joies, monedes i d’altres interessants animacions. Acabada la visita ens desplaçarem al centre històric de la vila d’Aalborg on hi trobem altres punts històrics interessants com el castell d’Aalborghus, l’Església (Domkirke) de San Budolfi, patró dels mariners, d’estil gòtic, i la Plaça Nytorv, el Havnefront o zona recreativa del port de la ciutat, etc. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, trasllat a la població d’Hobro, on a les seves rodalies s’hi troba la Fortalesa vikinga de Fyrkat, considerada com la més antiga de Dinamarca i que fou lloc de pas entre els antics enclavaments d’Aalborg i Aarhus. Conserva les restes de l’autèntic i original anell fortificat viking i alhora en el Centre d’Interpretació descobrirem com era l’hàbitat quotidià d’una comunitat vikinga en base a 9 cases reconstruïdes. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

KOLDING, VISITEM RIBE, JELLING I AARHUS

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí en direcció a la costa sud-oest de Jutlàndia on s’hi troba la fascinant ciutat de Ribe, una de les més antigues de Dinamarca on s’hi va construir l’any 860 una de les primeres esglésies cristianes del país. Hi destaca la bonica plaça central coneguda com Torvet on s’hi ubiquen l’antic Ajuntament i la monumental Domkirke o Catedral, gran edifici romànic del segle XII amb la notable portalada del davallament, sense oblidar-nos de les nombrosos antigues cases de fusta dels segles XV i XIX i d’altres racons encisadors a la vora del rierol “Ribe Ä”. Acabada la visita, trasllat a l’enclavament arqueològic de Jelling, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu conjunt de túmuls sepulcrals i grans pedres amb inscripcions de l’enigmàtic alfabet rúnic “Futhark”, considerades les més antigues del país (segle XI) ja que Jelling fou residència reial en temps dels mítics reis vikings Harald “El de la dent blava” i Gorm. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda ens desplaçarem cap a Aarhus fins arribar al magnífic i singular Museu Arqueològic i Etnogràfic Momu-Moesgard Museum, ubicat en un monumental i singular edifici mig soterrat a terra que utilitza les més avançades tecnologies per a contextualitzar i emmarcar les múltiples col·leccions que abarquen des del primerenc hàbitat humà de la prehistòria escandinava fins a l’època medieval vikinga, on hi destaca l’exposició de la famosa mòmia de l’home de Grauballe de l’època de l’Edat del Ferro i altres referències al panteó mitològic nòrdic que l’insigne escriptor medieval Saxo Gramàtic reflectí en el seu llibre anomenat “Gesta Danorum”. Un cop acabada la visita al museu, farem una breu passejada pel centre històric de la ciutat d’Aarhus, capital de Jutlàndia, on s’hi troba la monumental Catedral (Domkirke) de Sant Climent, l’església de Nostra Senyora, el Teatre municipal i el barri llatí amb el seu típic ambient comercial i festiu. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

KOLDING – ODENSE – LADBY – KERTEMINDE – NYBORG (ILLA DE FIÒNIA)

Esmorzar a l’hotel.  Avui deixarem la península de Jutlàndia per marxar cap a l’illa de Fiònia on farem parada per a visitar la seva capital Odense, que deu el seu nom al fet de ser un antic santuari dedicat al déu germànic Odín i, sobretot, per ser la ciutat natal del mundialment famós escriptor danès Hans Christian Andersen (1805-1875). Descobrirem el Flakhaven o zona cèntrica peatonal amb la Catedral de Sant Canut (Knuds Domkirke), l’Ajuntament, la Hans Kirke d’estil gòtic, La Vor Frue Kirke d’estil tardiu romànic i molt especialment el barri típic de casetes petites del segle XVIII i XIX on va néixer i viure la seva infantesa el genial escriptor Hans Christian Andersen, amb la seva llar natal i el modern Museu on s’hi exposen audiovisuals, documents, records personals i diverses escenificacions dels seus nombrosos contes infantils. Al migdia dinar en un restaurant local. A la tarda trasllat a Kerteminde, petita i agradable ciutat costera i pesquera on a les seves rodalies s’hi troba el Vikingemuseet Ladby on s’hi exposa una interessant nau funerària vikinga que alhora mostra els objectes trobats i descriu de forma minuciosa les vicissituds del vaixell i les costums funeràries dels vikings. Acabada la visita, sortida cap a la petita vila de Nyborg i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

NYBORG – TRELLEBORG – ROSKILDE – COPENHAGUE (ILLA DE SELÀNDIA)

Esmorzar a l’hotel.  Aquest matí deixarem l’illa de Fiònia per marxar cap a l’illa de Selàndia on farem parada i visita de la Fortalesa vikinga de Trelleborg, situada a les rodalies de la població de Slagelse, datada en la primera meitat del segle XI i formada per una notable casa comunal típica vikinga i una fosa i muralla circular de 17 metres d’amplada i 6 metres d’alçada que podia acollir fins a 500 guerrers, alhora que en el seu Centre d’Interpretació s’hi mostren diverses peces de caràcter arqueològic i històric que complementen la visita. Acabada la visita, continuació de l’itinerari fins arribar a la històrica ciutat de Roskilde, antiga seu reial i episcopal on hi destaca la seva monumental Catedral (Domkirke), la més important de Dinamarca, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la seva austera façana i el seu interior amb tres grandioses naus, alhora que descobrirem també  el centre de la ciutat amb la plaça del mercat (Staendertorvet), l’Ajuntament (Radhus) amb un antic campanar gòtic del 1470 i la seu episcopal o Palae. Al migdia dinar en un restaurant local. Posteriorment a la tarda ens desplaçarem fins al Vikingeskibshallen o Museu dels Vaixells Vikings, situat a la llera del Fiord de Roskilde, on s’hi mostren les 5 embarcacions vikingues de l’any 1.000 (drakkars i vaixells de carga) que foren enfonsats a la badia per evitar invasions furtives noruegues, alhora que podrem gaudir de les explicacions i projeccions que ofereix aquest monumental Centre d’Interpretació i que ens permetran aprofundir sobre els vikings i llurs coneixements de la navegació en alta mar. Acabada la visita, sortida cap a la capital Copenhague i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

COPENHAGUE MONUMENTAL I CREUER PELS CANALS

Esmorzar a l’hotel. Avui descobrirem Copenhague, la capital danesa. En primer lloc ens dirigirem a la Plaça de l’Ajuntament, centre neuràlgic de la capital. Veurem la façana de l’Ajuntament, construït l’any 1892, on hi destaca la torre de 107 metres d’alçada, la més alta del país i el rellotge astronòmic, obra de Jens Olsen. Continuarem la visita coneixent el Christiansborg Slot, actual seu del Parlament danès, així com els bonics Jardins de Rosenborg Slot, i  passejarem pel port de la  ciutat amb el famós barri de Nyhavn conegut per les  seves façanes multicolors i els  vells vaixells ancorats que li confereixen un bell aspecte costumista, sense oblidar-nos de l’emblemàtic Torvehallerne o típic mercat popular. Ens aproparem per a conèixer la famosa estàtua de la Sireneta, obra de l’escultor Edvar Eriksen, aquesta emblemàtica figura asseguda sobre una roca amb la mirada perduda en la immensitat del mar s’ha convertit en el símbol de la ciutat. També veurem l’edifici de la Borsa, un dels edificis més originals, construït seguint l’estil renaixentista holandès, i acabarem al Barri de Christiania, centre de la cultura hippy als anys setanta. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, coneixerem el Museu Nacional (Nationalmuseet), ubicat en una mansió reial del segle XVII, que configura una de les principals institucions històriques i culturals del país. Entre les col·leccions permanents s’inclou la història de Dinamarca des de l’Edat del Gel fins a l’any 2000, on hi trobem antiguitats egípcies, gregues, italianes i un recorregut per la història de la població indígena. Completarem la jornada tot fent un Creuer pels canals de Copenhague per a contemplar relaxada i privilegiadament el meravellós patrimoni local. Tornada a l’hotel, Sopar i allotjament.

COPENHAGUE, EL PALAU FREDERIKSBORG I EL CASTELL DE KROMBORG

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la població dHillerod, on coneixerem el Palau de Frederiksborg. Frederik II el va comprar l’any 1560 i molt aviat hi va veure néixer Christian IV, el més important dels monarques danesos i qui a principis del segle XVII va decidir transformar-lo en un palau que estigués a l’alçada de les seves expectatives polítiques. Aquest palau s’aixeca sobre tres illots enmig d’un antic llac i està construït en estil renaixentista holandès. Es va restaurar completament l’any 1859 després de patir un incendi que el va deixar quasi inservible; tota la nació es va mobilitzar per retornar-li l’esplendor que avui podem contemplar. Coneixerem les seves sales farcides de quadres de la reialesa danesa i visitarem la capella on destaca la decoració dels seus estucs policromats i els seus magnífics jardins barrocs. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda visitarem Helsingor i el Castell de Kromborg, cèlebre gràcies a Shakespeare per ser la residència del príncep Hamlet. Visitarem aquest castell que juntament amb les fortificacions que l’envolten fa que el que s’hi apropa quedi intimidat pel seu imponent aspecte. A l’interior trobem la sala dels cavallers, considerada una de les més grans d’Europa, amb terra de marbre. Sortint del castell coneixerem el centre de Helsingor, on hi destaquen els barris antics amb esplèndides mansions burgeses. Tornada a l’hotel, Sopar i allotjament.

COPENHAGUE I EL PALAU D’AMALIENBORG – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel.Aquest últim matí completarem la descoberta de Copenhague amb la visita del Palau i Museu dAmalienborg, residència oficial d’hivern de la família reial danesa. En realitat es tracta d’un conjunt de 4 palaus distribuïts al llarg d’una elegant plaça presidida per l’estàtua del seu fundador, el Rei Frederik V. Els 4 palaus foren erigits durant el segle XVIII en estil rococó i són obra de l’arquitecte Nicolai Eigtev. El museu conté mobles d’època i una magnífica col·lecció d’art i objectes pertanyents a la família reial danesa. Tot seguit disposarem de breu temps lliure al centre de la ciutat. Al migdia, dinar de comiat en un restaurant local. A la tarda, trasllat a l’Aeroport de Copenhague. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol de tornada a Barcelona. Arribada a l’Aeroport de Barcelona i final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquest fabulós viatge per la Dinamarca inèdita.

Més informació

8 + 2 =

Començar conversa
💬 Et podem ajudar amb alguna cosa?
Et podem ajudar?