DUBLÍN I LA LITERATURA IRLANDESA

Del 30 de maig al 02 de juny de 2019

Viatge a càrrec de l’escriptora Montse Rubinat.
De la mitologia celta fins a la modernitat.
Una trepidant ruta literària, poètica i teatral.

Hi ha ciutats al món que desprenen literatura per tots els costats. Dublín és una d’elles, potser una de les millors al ser considerada la capital literària del món. De fet, l’UNESCO li atorgà aquest títol l’any 2010 donat que el tema literari és bàsic per a descobrir els racons més trepidants de la ciutat, on farem diverses rutes guiades descobrint així els llocs més literaris i els pubs on deixaren les seves petjades personatges tan insignes com Jonathan Swift, Bram Stoker, Samuel Becket, Oscar Wilde, James Joyce i, sobretot, William B. Yeats, qui va entroncar amb les arrels místiques dels celtes irlandesos i les primitives tradicions dels primigenis cristians de l’ordre de Sant Columbà.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – DUBLÍN (VISITA PANORÀMICA DE LA CIUTAT)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol directe a Dublín. Arribada a l’Aeroport de Dublín, assistència per part del nostre corresponsal i posterior visita panoràmica de la ciutat per a poder tenir un primer contacte i conèixer el seu centre històric, passant per les artèries principals del carrer O’Connell Street i els diferents barris històrics com la zona de Temple Bar, el Town Hall o Ajuntament, fins al Saint Stephen’s Green, la famosa Universitat coneguda com el Trinity College, la Catedral de Saint Patrick ,etc. Acabada la visita, trasllat a l’hotel i acomodament a les habitacions. Al vespre, temps lliure a la ciutat amb la possibilitat de conèixer els ambients nocturns i típics dels pubs irlandesos. Allotjament a l’hotel.

DUBLÍN, I ELS SEUS AMBIENTS LITERARIS

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Aquest matí començarem la jornada amb una extensa visita de Dublín on hi destaquen diversos monuments i espais emblemàtics, des dels Jardins de Remenbrance amb les seves mitològiques escultures dedicades als antics cicles literaris celtes irlandesos i el famós Museu dels Escriptors (Writer’s Museum), on es farà una introducció de les grans figures literàries irlandeses. Posterior continuació de l’itinerari per a conèixer els diversos edificis típics d’estil georgià, tot arribant a Merrion Square, davant de la casa on va néixer l’escriptor Oscar Wilde, per a passar després per l’església de St. Annes, on es va casar Bram Stroker, autor de Dràcula. També farem visita a la Sala d’Exhibició del famós Llibre de Kells d’antiga tradició celta cristiana de l’Ordre de San Columbà i també de l’històrica i vella Biblioteca del Trinity College. Al migdia, dinar en un restaurant/pub típic local. A la tarda, farem visita al magnífic Museu Nacional Arqueològic que ofereix al visitant una extensa i singular varietat de col·leccions històriques i arqueològiques dels diferents períodes històrics d’Irlanda. Al vespre, DE MANERA OPCIONAL, possibilitat d’anar a l’Abbey Theatre, el primer teatre d’Irlanda creat per l’escriptora Lady Gregory amb la intencionalitat de recuperar les tradicions mil·lenàries irlandeses (tarifa i programa en cartellera pendent de confirmar, exclusivament en versió original de parla anglesa). Allotjament a l’hotel.

DUBLÍN  HISTÒRIC I MONUMENTAL AMB MOMENTS LITERARIS

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí visita a la Catedral de Saint Patrick construïda en honor del Sant patró irlandès que a partir del 450 d.C. va predicar el cristianisme i on s’hi troba enterrat J. Swift, l’autor del magnífic llibre d’Aventures dels Viatges de Gulliver. A continuació visita al Jardí Circular de “Dubh Linn”, el lloc del primer assentament de la ciutat fundada pels víkings, situat al costat de La Biblioteca Chester Beatty on s’exposen manuscrits, textos antics, pintures en miniatura de les ancestrals tradicions sagrades, etc. Posterior visita al Castell de Dublín que visitarem si no hi ha cap acte o recepció oficial (en cas contrari es durà a terme una altra visita alternativa). Al migdia, dinar en un restaurant/pub típic local. A la tarda visita del Museu Nacional de Literatura amb l’Exposició Permanent dedicada al insigne místic, poeta i dramaturg W.B. Yeats, Premi Nobel de Literatura l’any 1923. Posterior temps lliure per a compres o passejada. Al vespre, temps lliure a la ciutat amb la possibilitat de conèixer els ambients nocturns i típics dels pubs irlandesos. Allotjament a l’hotel.

DUBLÍN, LA BADIA I EL MUSEU JAMES JOYCE – BARCELONA 

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida cap el barri coster de Sandycove, situat en plena Badia de Dublín, per a la visita de La Torre de Sandycove i el Museu James Joyce, aquest mundialment famós escriptor. La torre és un notori exemple de la xarxa defensiva de les Torres Martello construïdes en el segle XIX pel perill de les invasions napoleòniques i on posteriorment James Joyce hi escenifica alguns dels singulars episodis de la seva colossal obra Ulysses. Acabada la visita, trasllat a l’Aeroport de Dublín. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta literària irlandesa.

Més informació

2 + 15 =