EL DELTA DEL DANUBI

Del 27 d’abril a l’01 de maig de 2019

Reserva de la Biosfera i Patrimoni Natural de la UNESCO.
Viatge d’autor amb el PROFESSOR FRANCESC LOZANO WINTERHALDER.

Has sentit a parlar alguna vegada de les terres del Delta del Danubi? Aquesta regió de Romania, anomenada en la parla romanesa Delta Dunarii, compta amb més de 3.000 quilòmetres quadrats i té com a centre neuràlgic la ciutat de Tulcea. És un magnífic i   exhuberant paratge natural per on passa el gran riu Danubi tot just abans d’acabar al Mar Negre, que compta amb nombroses maresmes i una desembocadura de 3 braços tot i que, segons expliquen textos antics de la història, fa més de 2.500 anys eren 7 els braços que tenia. En l’actualitat s’hi troben gran quantitat d’espècies d’animals d’aigua dolça, diverses varietats d’aus que niuen allí, així com un gran ventall de plantes i arbustos, motiu pel qual l’any 1991 fou declarat Patrimoni de la Humanitat i alhora Reserva de la Biosfera per la UNESCO.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – BUCAREST 

Trobada a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i volem cap a Bucarest. Arribada a Bucarest, recollida d’equipatges i trasllat al centre de la ciutat fins arribar a l’hotel. Sopar fred a l’hotel i allotjament.

BUCAREST – TULCEA CRISAN

Esmorzar. Aquest matí sortirem cap a la ciutat de Tulcea que és la porta d’entrada al Delta del Danubi, catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i alhora com a Reserva Mundial de la Biosfera. Arribada a Tulcea i sortida cap a Crisan amb trasllat al Resort Hoteler Sunrise. Al migdia, dinar en el mateix hotel. Posteriorment embarcarem en llanxes (balandres) per a navegar per l’àrea protegida del delta del Danubi cap als Boscos de Letea on també gaudirem d’una excursió amb carrosses tirades per cavalls, podent assaborir aquests singulars i aïllats paisatges que alternen amb vegetació específica del lloc, amb immensos boscs de roures i també de caire subtropical, llacs salats, dunes de sorra i cavalls salvatges. Posterior tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

CRISAN I EL DELTA DEL DANUBI

Esmorzar. Sortida de nou per embarcar amb llanxes (balandres) per l’àrea protegida del Delta del Danubi, la terra més jove de tot Europa que alberga mes de 1.200 varietats de plantes, 300 especies d’aus i 45 espècies de peixos d’aigua dolça, tot això amb els seus nombrosos llacs i pantans. Ens endinsarem al delta i gaudirem de les vistes panoràmiques increïbles des d’on es poden albirar el seus tres braços, abans de desembocar al Mar Negre: Chilia, el més septentrional, el central anomenat Sulina, contïnuament dragat per a permetre la navegació pel riu Danubi, i el més antic Sfantu Gheorghe. Al migdia, dinar tradicional en un restaurant local. A la tarda, continuarem descobrint altres espais inèdits i encisadors d’aquest immens Delta del Danubi. Posterior tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

CRISAN – ISTRIA – CONSTANTA – BUCAREST

Esmorzar. Aquest matí deixarem els magnífics Espais Naturals del Delta del Danubi per sortir en direcció a Tulcea on farem visita al Museu del Delta del Danubi. Posterior continuació de l’itinerari per a fer una breu parada i visita a les runes històriques del Jaciment arqueològic d’Istria, on des de vells temps la presència de grecs i romans fou molt important en aquestes latituds orientals del Mar Negre i el Delta del Danubi. Continuació de la ruta en direcció a Constanta on farem visita al seu interessant Aquari. Al migdia, dinar en ruta. A la tarda, prossecució del trajecte en direcció a la capital, la ciutat de Bucarest, on tindrà lloc el sopar en un típic restaurant local amb espectacle folklòric i begudes incloses. Trasllat a l’hotel i allotjament.

BUCAREST – BARCELONA

Esmorzar. Aquest matí farem una visita panoràmica per Bucarest, la capital romanesa, podent conèixer i contemplar les seves grans avingudes i els seus edificis més emblemàtics de la Belle Epoque com l’Arc del Triomf, la Plaça de la Revolució, el Palau Presidencial, la Plaça de la Universitat, l’Ateneu rumanès, etc. Al migdia, dinar lleuger per les rodalies de l’aeroport. Posterior arribada a l’Aeroport de Bucarest pels tràmits d’embarcament i posterior vol cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat i final de tots els nostres serveis, tot esperant que hagin gaudit d’aquesta original descoberta dels magnífics Espais Naturals del Delta del Danubi.

Més informació

11 + 10 =