JAPÓ, EL PAÍS DEL SOL IXENT

Del 07 al 21 de maig 2019

Entre arrels mil·lenàries i les últimes tecnologies
Patrimoni de la Humanitat

OSAKA

KYOTO

NARA

HIMEJI

KURASHIKI

HIROSHIMA

MIYAJIMA

KANAZAWA

SHIRAKAWAGO

TAKAYAMA

TOKYO

NIKKO

Japó és realment un lloc etern, on les antigues tradicions es fusionen amb la vida moderna de la manera més natural del món. Aquesta terra, definida com “el País del Sol Naixent”, combina la tradició de les cases-granja Gassho-Zukuri, la ruta romàntica de Nagano a Nikko creuant pobles medievals de samurais, el Mar Interior i els seus “Onsen” d’aigües termals i les geishas de Kyoto amb la modernitat de Tokyo i Osaka, sense oblidar la màgica omnipresència de la Muntanya Fuji. Vingui a descobrir la gran riquesa cultural del Japó, plena de matisos, i senti l’harmonia i bellesa dels seus temples, santuaris, jardins i paisatges, mentre experimenta l’amabilitat, hospitalitat i respecte del poble japonès.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – OSAKA (vol amb connexió)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Osaka (vol amb connexió). Sopar a bord de l’avió. Nit a bord.

OSAKA – KYOTO 

Esmorzar i dinar a bord. Arribada a la tarda a l’Aeroport d’Osaka, assistència per part dels nostres corresponsals i sortida amb autocar cap a la ciutat de Kyoto. Arribada a Kyoto i trasllat a l’hotel. Allotjament.

KYOTO

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia a visitar Kyoto. Antiga capital de l’Imperi i centre de la civilització japonesa durant més de 1.000 anys, Kyoto és el centre de la vida cultural a Japó. Els seus més de 2.000 temples i santuaris, la seva refinada arquitectura, la bellesa dels seus jardins i la seva delicada artesania són alguns dels encants que ofereix la ciutat. La ciutat en sí mateixa és un dels majors tresors culturals del món, a més a més d’haver sigut declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Començarem el recorregut tot visitant el Bosc de Bambús d’Arashiyama, destinació preferida pels passeigs de la cort imperial durant el període Heian (794-1192), on el paisatge encara conserva vestigis d’aquella època. Tot seguit visitarem el Temple de Tenryuji, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i conegut sobretot pel seu jardí, que fou construït al segle XIV i que avui dia representa el temple principal de l’escola Rinzai del budisme zen. Dissenyat per a calmar l’esperit, segons els principis del Zen, al centre disposa d’un estany envoltat de diferents espècies d’arbres i roques que reprodueixen un paisatge natural, amb els turons d’Arashiyama al fons, configurant així una prolongació visual del jardí, estructura que més tard suposà font d’inspiració per a molts dels jardins més famosos. Continuarem el recorregut cap al nord-oest de la ciutat de Kyoto, on s’extén un barri al que, des del segle VIII, s’hi han instal·lat molts aristòcrates i on s’hi han construït diversos grans temples, siguent el més famós el Temple de Kinkakuji, conegut com el “Pavelló Daurat” per estar cobert completament per fulles d’or. Aquest temple fou originalment la vil·la de descans d’un shogun Ashikaga, el generalíssim de l’època Muromachi (1336-1573), però després de la seva mort es transformà en un temple. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem les visites per la ciutat de Kyoto. Visitarem el Santuari Shintoista d’Heian, erigit el 1895 per a commemorar l’onzè aniversari de la fundació de l’antiga capital, l’interior del qual reflexa l’estil del Palau Imperial i alberga un preciós jardí amb estany. Acabarem la jornada recorrent el Barri Gion, on trobarem la típica estampa de Kyoto, amb els carrers amb cases que evoquen la perfecció de l’arquitectura de l’antic Japó, per on passegen les elegants “maiko” (aprenents de geisha), amb botigues d’objectes tradicionals típics de l’artesania de la ciutat, cases de tè i amb un ambient únic. En acabat, tornada a l’hotel i allotjament. 

KYOTO

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia per a continuar visitant la ciutat de Kyoto. Visitarem el Santuari Shintoista Fushimi Inari, un dels més famosos del país, on crida especialment l’atenció la presència de nombrosos “torii” petits (tipus de pòrtic típic japonès), regalats pels fidels, que s’alcen en un turó tot formant un túnel de 4 km de llarg. Tot seguit, visitarem el Castell de Nijo, construït el 1603 com a residència dels shogun Tokugawa durant les seves estades a Kyoto i que constitueix el reflex del poder d’aquests shogun que van governar Japó durant més de 20 anys, amb diversos jardins preciosos al seu exterior i amb un interior replet d’obres d’art, entre les quals destaquen els panells pintats de la sala principal. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, assistirem a una tradicional cerimònia del tè en un temple o en una casa típica de la ciutat i, en acabat, visitarem el Temple Kiyomizu, famós per la seva espectacular construcció sobre pilots de fusta, dominant una preciosa vall i oferint magnífiques vistes sobre la ciutat. Fundat a finals del segle VIII, el temple Kiyomizu està situat als peus del turó de Higashiyama, amb un edifici principal que ha sigut declarat Tresor Nacional i que fou reconstruït el 1633 pel shogunat Tokugawa. Tornada a l’hotel i allotjament. 

KYOTO I NARA

Esmorzar a l’hotel. Sortida per a visitar Nara, ciutat ancestral situada a la regió de Kansai i fundada l’any 710 de l’era cristina, que fou capital del Japó durant 74 anys. Aquesta ubicació històrica, que és considerada el bressol de l’art, la literatura i la cultura japonesa, alberga vuit enclaus Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, incloent nombrosos temples budistes. Visitarem el Temple Todaiji amb la seva enorme imatge de Buda de 15 metres d’alçada i 425 tonelades de pes, siguent l’estàtua més gran de buda de bronze al món, i el Parc dels Cèrvols Sagrats, amb una extensió de 520 hectàries on es troben més d’un miler de cèrvols en llibertat considerats missatgers dels déus. També visitarem el Santuari Shintoista de Kasuga, lloc de gran afluència, construït el 768, i un dels santuaris sintoïstes més famosos del Japó, on els edificis lacats en vermellenc formen un contrast cridaner i ple d’estil amb la vegetació circumdant, amb 1.800 llinternes de pedra que cobreixen les parets del santuari i un miler de làmpares metàl·liques que pengen del sostre de les seves sales. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, tornada a Kyoto i temps lliure per a seguir coneixent la ciutat o per a activitats personals. Tornada a l’hotel i allotjament.

KYOTO – HIMEJI – KURASHIKI – HIROSHIMA 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, trasllat a l’estació de Kyoto i sortida amb Tren Bala cap a Himeji. Arribada a la ciutat i visita del Castell de Himeji (visita interior en funció de la disponibilitat), declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i un dels més bonics del Japó, que ofereix l’aspecte i sens dubte la bellesa d’una garsa blanca que extén les seves ales. Considerat com el castell més bonic del país, és també un dels més estranys, després d’haver escapat a incendis, terratrèmols i als estralls de la guerra. Originalment construït al segle XIV i reconstruït al segle XVII, el Castell de Himeji no només és preciós sinó també una estranya mostra dels castells originals del Japó, amb un complex format per cinc nivells de torre principal i tres torres més petites que presenten una línia esplèndida des d’un punt de vista tan estètic com arquitectònic. El castell rep el nom de Hakujoro o “Castell de la Garsa Blanca” per la seva semblança, des de lluny, a un d’aquests ocells, amb una blancor resplendent que constrasta amb el castell negre d’Okayama siutat a 50 km de distància. Acabada la visita, sortida amb autocar cap a Kurashiki i dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, visita de Kurashiki, antiga ciutat de comerciants que fou un port actiu per al comerç d’arròs durant l’època senyorial, on existeixen encara alguns antics magatzems d’arròs testimonis d’aquella època, amb una atmosfera d’èpoques passades i nombrosos museus que aporten un encant especial a la ciutat. Farem un passeig pel Barri històric de “Bikan”, on trobarem la majoria dels magatzems del segle XVII que demostren la prosperitat de la ciutat durant l’època senyorial, amb les parets blanques i brillants teules negres, que juntament a diverses cases comercials es situen aliniats a ambdós costats del canal vorejat de desmais. Acabarem la jornada visitant l’antiga residència de la Família Ohashi, una de les famílies més conegudes entre els mercaders de Kurashiki. Continuació del trajecte fins a Hiroshima. Trasllat a l’hotel i allotjament.

HIROSHIMA I MIYAJIMA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí visitarem la ciutat d’Hiroshima, la ciutat més gran de Chugoku, situada davant del Mar Interior i coneguda arreu del món com “la Ciutat de la Pau” pel bombardeig atòmic del 6 d’agost de 1945 que va destruïr per complet tots els edificis del centre de la ciutat, excepte el que el es coneix actualment com la “Cúpula de la Bomba Atòmica d’Hiroshima”, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, com a testimoni dels estralls de les armes nuclears. Aquesta emblemàtica cúpula, situada a l’epicentre de l’explosió, és l’únic edifici que queda en memòria d’aquell tràgic succés i corresponia a l’antiga cambra de comerç de al ciutat, de la qual només se’n conserva l’estructura metàl·lica. Visitarem el Parc Commemoratiu de la Pau, situat en un delta entre el riu Ota i un dels seus afluents, que a més a més de la Cúpula de la Bomba també inclou el Museu de la Pau, on s’exposen diferents objectes de record dels incidents i narracions d’experiències de les víctimes, així com el Cenotafi del Memorial a les víctimes de la bomba atòmica, construït per l’arquitecte Kenzo Tange i que recull la llista de les víctimes de la bomba, on podrem trobar l’epitafi “Descanseu en pau, doncs l’error mai es repetirà”. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, agafarem un ferri fins a l’Illa de Miyajima, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO gràcies a la seva bellesa i coneguda com “l’illa on conviuen homes i déus” per ser considerada un lloc sagrat des de que l’any 593 s’hi va establir el Santuari Shintoista d’Itsukushima (tot i que els edificis daten del segle XII). Aquest santuari, dedicat a la deessa protectora dels mars, té la peculiaritat d’haver sigut construït parcialment sobre el mar i de produïr l’efecte visual de que flota sobre l’aigua en dies de marea alta. El conjunt monumental està compost per un santuari principal i per diversos temples secundaris, a més a més d’altres edificis comunicats per amplis pontons i gal·leries, molts d’ells declarats Tresors Nacionals, i s’extén sobre el mar, a ambdós costats del santuari, on ressalta la Porta Ootorii, torii de fusta lacada amb vermelló de quasi 17 metres d’alçada i 10 metres de diàmetre que configura el símbol més emblemàtic de Miyajima. Acabada la visita, tornada a l’hotel i allotjament.

HIROSHIMA – OSAKA 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, trasllat a l’estació d’Hiroshima i sortida amb Tren Bala cap a Osaka. Arribada a l’estació d’Osaka i visita d’aquesta gran metròpoli que compta amb una població de quasi nou milions d’habitants i amb una economia floreixent que supera les de Hong Kong i Tailàndia. Amb un atractiu inqüestionable, és una ciutat orgullosa i elegant, que gaudeix d’un potent centre de compres amb fabulosos restaurants i una activa vida nocturna. Visitarem l’Observatori “Jardí Flotant” situat a l’edifici Umeda Sky, una plataforma oberta que ofereix vistes de 360º a la que s’accedeix per un ascensor exterior i per una passarel·la que fa la impressió d’estar flotant a l’aire damunt de la ciutat. Aquest edifici forma part de la “Shin Umeda City”, un complex d’edificis de diferents èpoques construït per l’arquitecte Hiroshi Hara, on també hi trobem una gal·leria comercial dissenyada a l’estil dels anys 20. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, farem un passeig pel Barri Dotombori, un dels barris més animats de la ciutat, amb un ambient acolorit, que simbolitza la reputació de la ciutat en matèria culinària i festiva. Caminarem pels seus atapeïts carrers, on trobarem nombrosos restaurants, bars i teatres d’humoristes en una orgia de senyals extravagants i neons gigants. Acabada la visita, trasllat a l’hotel i allotjament.

OSAKA – KANAZAWA 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, trasllat a l’estació d’Osaka i sortida amb Tren Exprés cap a Kanazawa. Arribada i visita de la ciutat, on ens submergirem en el Japó de l’època feudal. Els seus carrers flanquejats per cases senyorials, les seves antigues zones d’esbarjo, el seu castell i el magnífic jardí Kenrokuen la converteixen en una destinació completament exòtica. Kanazawa és també una meca de l’artesania, com els kimonos de seda Kaga-Kuzen, la ceràmica de Kutani i Ohi, els lacats Wajima tractats en làmines i la pols d’or, alhora que els famosos espectacles de “nô” i la prestigiosa cuina tradicional contribueixen també a l’exquisit refinament d’aquesta ciutat. Visitarem el Jardí Kenroku-en, considerat un dels 3 jardins més bonics del Japó, que fou creat el 1676 com a jardí exterior del Castell de Kanazawa i que actualment configura un parc paisatgístic de 10 hectàrees. Deu el seu nom de “Jardí dels Sis Elements Combinats” als seus sis atributs: immensitat, solemnitat, curosa distribució, respectabilitat, frescor (gràcies a l’aigua que flueix a través seu) i paisatges encantadors. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem les visites per Kanazawa. Visitarem el Mercat d’Oumicho, mercat cobert quasi tricentenari que reuneix 170 parades de fruita, verdura, peix i tot tipus de productes culinaris esdevenint un veritable festival per als sentits. Tot seguit, ens endinsarem al Barri Nagamachi, zona absolutament única que ha conservat tot l’ambient tradicional de les residències de samurais (bukeyashiki), amb els seus carrers de llambordes i parets de fang que amaguen mansions de luxe. Visitarem l’antiga residència de la família de Samurais Nomura per a conèixer de primera mà l’estil de vida dels senyors del Japó tradicional i tot seguit ens desplaçarem al Barri Higashi Chayagai, antic barri de geishas que conserva tot el seu ambient, per a recórrer tranquil·lament els seus carrers flanquejats per cases de geishas amb finestres de llistons de fusta i grans portes. Acabada la visita, trasllat a l’hotel i allotjament.

KANAZAWA – SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA 

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí amb autocar per a visitar Shirakawago, tranquil poble ubicat al cor de les muntanyes, travessat per un riu i envoltat de camps d’arròs, que ha sigut declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per les seves cases tradicionals construïdes segons l’estil “gassho-zukuri”. La principal característica d’aquestes cases de fusta és la seva teulada inclinada triangular feta de palla, com unes mans en oració (gassho), per a resistir millor el pes de la neu, abundant en aquesta regió. Es tracta de grans cases de 18 metres de llarg per 10 metres d’ample, de quatre pisos, on conviuen diverses generacions i on l’últim pis es reserva tradicionalment per a la criança de cucs de seda. Visitarem una d’aquestes cases tradicionals de “Gassho-zukuri” per a conèixer el seu antic estil de vida. Acabada la visita, sortida cap al nord de la prefactura de Gifu fins arribar a Takayama, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem aquesta antiga ciutat feudal, coneguda per les seves antigues cases de fusta que, per la seva aliniació i la seva alçada uniforme, aporten als carrers una bellesa molt linial. La ciutat també és famosa pel seu festival de carrosses, fundat al segle XVI i un dels tres festivals més grans i bonics del Japó, on resplendents carrosses recorren la ciutat oferint als meravellosos assistents una mostra de l’artesania de la regió. Visitarem la Sala d’Exposició de Carrosses Festives “Yatai Kaikan”, on trobarem algunes de les grans i acolorides carrosses utilitzades durant la processó, les quals són considerades Béns Culturals d’importància. Acabarem la jornada recorrent el carrer Kami-sannomachi, situat al centre de la ciutat vella, amb una animada vida comercial i replet de botigues de productes tradicionals, tallers d’artesania, tabernes i cerveseries, així com restaurants d’especialitats locals o botigues d’antiguitats i d’arts populars. Acabada la visita, trasllat al ryokan, on tindrà lloc un sopar tradicional japonès. Allotjament.

TAKAYAMA – HAKONE – TOKYO 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, trasllat a l’estació de Nagoya i sortida amb Tren Bala cap a Odawara. Arribada i sortida amb autocar cap a Hakone, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem el Parc Nacional de Hakone, una de les àrees protegides més importants i visitades del Japó, que fou declarat Parc Nacional el 1936 i que engloba alguns paisatges emblemàtics del país com la Muntanya Fuji, els Cinc Llacs de Fuji, la mateixa ciutat de Hakone, així com la Península i l’Arxipèlag d’Izu, tots ells motiu del nom oficial del parc (“Fuji-Hakone-Izu”). El volcà Hakone és també un dels llocs característics i consisteix en un antic volcà que roman en activitat residual però que està enfonsat des de fa tres mil anys, motiu pel qual resulta un atractiu turístic sense perill. En el cràter d’aquest volcà s’hi formà el Llac Ashinoko, que ofereix un paisatge imperdible. Gràcies als minerals d’aquestes terres, Hakone ha sigut des de sempre ciutat balneària ideal, on hi abunden els banys calents “onsen” i diversos SPA que fan d’aquest lloc la destinació perfecte per al benestar físic i mental. Farem un mini-creuer pel Llac Ashi, situat a 725 metres sobre el nivell del mar i amb una circumferència de 21 km, des d’on gaudirem de l’enorme bellesa que ens ofereix aquest lloc. Tot seguit, pujarem amb telefèric al cim de la Muntanya Komagatake, una vella xemenia del volcà Hakone on actualment s’hi troba una bonica esplanada de gespa rasa i un santuari sintoïsta aïllat. Des d’aquí podrem veure les fumaroles de l’Owakudani i gaudir d’una espectacular panoràmica del Llac Ashi i, sobretot, de la mítica Muntanya Fuji, la muntanya més alta del Japó, amb 3.776 metres d’alçada, i també el principal símbol del país. Aquest emblema nacional és un cràter volcànic perfectament simètric que s’aixeca imponent sobre una regió de llacs, altiplans, cascades i grotes amb encantadors paisatges naturals. Acabada la visita, sortida amb autocar cap a Tokyo. Trasllat a l’hotel i allotjament.

TOKYO

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el dia a visitar la ciutat de Tokyo, la capital del Japó, amb més de 12 milions d’habitants només a la zona metropolitana. Tokyo és el nucli de zona urbana més poblada del món amb una població de més de 35 milions d’habitants. Aquesta enorme, rica i fascinant metròpoli combina l’atractiu dels elements futurístics amb espurnes del Japó més antic, creant impactants contrasts que fascinen a tot el món. Començarem el recorregut tot visitant el Museu Edo-Tokyo, situat al districte de Sumida, on s’exposen importants documents i objectes que mostren l’estil de vida i cultura del període Edo, com les obres pictòriques d’Ukiyo-e, les maquetes del pont Nihonbashi, el treatre Nakamura-za o les residències tradicionals japoneses “Nagaya”, entre d’altres. També hi trobarem exposicions d’altres èpoques i esdeveniments passats com la Restauració Meiji, el moviment d’occidentalització del Japó, el gran terratrèmol de Kanto o els bombardeigs sobre Tokyo durant la guerra, entre d’altres. Tot seguit, visitarem el Jardí Hamarikyu, popular jardí de passeig construït al segle XVII a la desembocadura del riu Sumida que té la particularitat de comptar amb un estany d’aigua marina alimentada per la marea del port de Tokyo i que, per tant, varia en funció de l’hora, on ens sorprendrà el contrast que presenta la seva proximitat al districte futurista de Shiodome. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem les visites per la ciutat de Tokyo. Visitarem el Barri Daiba, barri de moda situat a la vora del mar, amb un enorme complex comercial, nombroses botigues i restaurants xinesos, així com un parc d’atraccions i un complex de cine amb més de 10 sales. Aquí també trobarem el Museu Nacional de Ciències Emergents i Innovació, que ofereix una mostra de les últimes tendències en tecnologia, així com els parcs temàtics de Toyota i de Venus Fort. Tot seguit, visitarem un altre dels barris més populars de Tokyo, el Barri Shibuya, bressol de la cultura pop japonesa. En aquest animat districte, plagat de botigues, llibreries, cafès i bars, restaurants, cines, sales de concerts, sales de joc on es reuneix la joventut de Tokyo, el lema és “diversió”. Acabada la visita, tornada a l’hotel i allotjament.

TOKYO I NIKKO

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí amb autocar per a visitar el Parc Nacional de Nikko, que és alhora una meravella de bellesa natural i un important emplaçament d’obres mestres arquitectòniques del Japó, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i format en la seva major part per un altiplà volcànic ple de llacs, cascades, manantials termals i aiguamolls. En el seu interior muntanyós, denominat Oku-Nikko, s’hi troba el Llac Chuzenji i a la seva vora oriental les Cascades Kegon es precipiten 96 metres sobre el riu Daiya. El pont Shinkyo o “Pont Sagrat”, totalment lacat de vermell, forma un graciós arc sobre el riu Daiya i el seu refinament contrasta amb la natura salvatge del congost. La llegenda diu que l’ermitany que donà origen a Nikko va travessar el riu a cavall de dues serps, representades avui dia pel pont, un pont que en època feudal només l’emperador tenia dret a creuar i que actualment porta a un parc de 16.000 cedres situat a prop de Toshogu. Coneixerem la carretera “I-Ro-Ha”, considerada com una de les carreteres més espectaculars del món pel seu increïble traçat muntanyós en zig-zag, que és una adaptació del camí que utilitzaven antigament els monjos budistes per pujar al temple Chuzen. El seu nom prové de les tres primeres síl·labes (i-ro-ha) del silabari tradicional Hiragana, alfabet que compta amb 48 síl·labes diferents, tantes com corbes té la carretera, motiu pel qual els japonesos la consideren un tram sagrat.  També visitarem les Cascades Kegon, les més famoses del Japó, que disposen d’un ascensor per pujar al seu cim. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem les visites per Nikko. Visitarem el gran Santuari Shintoista de Toshogu, construït per lemitsu Tokugawa el 1636 i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dedicat al fundador del shogunat dels Tokugawa, és el punt de convergència de la ciutat, on la majoria dels edificis dels santuaris, així com nombrosos elements, han sigut catalogats com Tresors Nacionals o Béns Culturals. A diferència d’altres santuaris, caracteritzats per una arquitectura refinada que es fon amb el paisatge circumdant, aquest santuari posseeix una exhuberància de colors, de detalls de fulles d’or i d’escultures de tot tipus, com la famosa escultura dels Tres Monos de la Saviesa (“no sento el que no ha de ser sentit”, “no dic el que no ha de ser dit”, “no veig el que no ha de ser vist”), així com la del Gat Dorment. Acabada la visita, tornada a Tokyo. Trasllat a l’hotel i allotjament.

TOKYO – BARCELONA (vol amb connexió) 

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí començarem la jornada tot fent un passeig en vaixell pel riu Sumida per a gaudir d’una magnífica panoràmica de la ciutat de Tokyo i, a continuació, visitarem el Temple Asakusa Kannon, també conegut com Temple Senso-ji i construït l’any 628, on, segons explica la llegenda, uns pescadors van trobar una estatueta d’or de la deessa budista Kannon. Acabarem el recorregut tot passejant pel carrer comercial Nakamise, on es troben nombroses botigues d’artesania. Al migdia, dinar de comiat en un restaurant local. A la tarda, disposarem de temps lliure a Tokyo per a seguir gaudint d’aquesta gran metròpoli o per a activitats personals. A una hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Tokyo. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona (vol amb connexió). Sopar a bord de l’avió. Nit a bord.

ARRIBADA A BARCELONA 

Esmorzar a bord. Arribada al migdia a l’Aeroport de Barcelona. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquest fabulós viatge al País del Sol Ixent.

Més informació

14 + 3 =