LES GORGES DEL TARN

Del 18 al 21 d’abril 2019 (Setmana Santa)

VIATGE D’AUTOR
Acompanyats per l’historiador i professor d’art, ÀNGEL MORILLAS, coordinador del Patrimoni de la UNESCO.

LA CAVALERIE

La ciutat de Millau ve a ser un dels punts d’entrada a les impactants Gorges del Tarn. Alhora destaca pel seu espectacular Viaducte que travessa aquesta meravellosa vall. És un pont atirantat multicable dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Norman Foster per l’autovia que uneix Montpeller amb Clermont Ferrand, amb una alçada màxima de 334 metres, la qual cosa el converteix en el més alt del món. Aquesta porta d’entrada als Espais Naturals de les Gorges del Tarn reflecteix la riquesa d’aquest gran canó de més de quaranta quilòmetres que el riu Tarn ha cavat enmig dels grans altiplans calcaris esdevenint així les gorges més grans d’Europa. Tot això acompanyat per un paisatge idíl·lic amb poblets medievals, castells, coves, ponts i una vegetació esplèndida.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – LA CAVALERIE – MILLAU 

Sortida amb autocar en direcció a La Jonquera. Breu parada en el trajecte per a esmorzar per lliure (No Inclòs). Continuació de la ruta tot travessant el Rosselló en direcció a Béziers i tot seguint la Vall de l’Hérault i la comarca del Larzac fins arribar a la vila històrica de La Cavalerie, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, coneixerem aquesta ciutadella medieval. Es tracta d’una de les més importants i millor conservades Comandaries del Temple, amb les seves extenses muralles i el seu llarg camí superior de ronda, així com l’església renovada del segle XVIII amb nombroses cases de típica arquitectura medieval. Tot seguit, continuarem el trajecte fins arribar a la ciutat de Millau. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

MILLAU, SAINTE ENIMIE I LES GORGES DEL TARN 

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí per a visitar el Viaducte de Millau, obra exponent de l’enginyeria francesa de l’any 2005 que abarca l’immensa vall, sobre el riu Tarn, on es troba la ciutat de Millau. Aquest viaducte, per on passa l’autovia en direcció a l’Auvèrnia, està sostingut per 7 grans pilars de formigó amb una alçada màxima de 334 metres, i d’aquesta manera esdevé el més alt de tot el món. Posterior trasllat a Sainte Énimie, pintoresca població medieval situada en plena ruta de les Gorges del Tarn i catalogada entre les localitats més encisadores d’Occitània, amb la seva Abadia del segle XII, la Capella de Sainte Madelaine i els seus carrerons antics. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, ens desplaçarem fins a localitat de la Malène, situada al bell mig dels espais naturals del riu Tarn. Des d’aquí prendrem una embarcació lleugera (opcional) per a dur a terme un magnífic recorregut pels estrets vertiginosos i imponents de les Gorges del Tarn. Finalitzat el trajecte nàutic, tornada a Millau. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

MILLAU, MONTPELLIER LE VIEUX I LES GROTES D’ARGILAN I DE LA JONTE 

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí cap a les Gorges de la Durbie fins arribar a un dels altres peculiars espais naturals d’aquestes terres anomenat “Montpellier le Vieux”, situat al singular Parc Natural de Causses Noires definit per imponents roques dolomítiques que dominen tot el paisatge. Farem un agradable recorregut amb Trenet a través d’aquestes meravelloses contrades per a poder immortalitzar aquest fenomen natural. Al migdia, dinar en un restaurant dels voltants. A la tarda es durà a terme la visita de la famosa Cova de Dargilan, immensa cavitat natural amb un extens repertori de colors i de formes orogràfiques configurades capriciosament per l’erosió i el temps, amb imponents estalactites i estalagmites. Acabada la visita, farem camí de tornada cap a Millau, tot seguint el riu de la Jonte per acabar de conèixer les Gorges de la Jonte. Arribada  a l’hotel, sopar i allotjament.

MILLAU – ROQUEFORT – LA COUVERTOIRADE – BARCELONA 

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí en direcció a la famosa localitat de Roquefort, autèntica capital del formatge francès on visitarem una de les caves més importants, amb extenses sales subterrànies on s’elabora aquest conegut producte làctic de renom propi i denominació d’origen. Finalment, continuarem la ruta per a du a terme la visita de la població medieval de La Couvertoirade “centre històric de l’Orde del Temple, Hospital i Antiga Possessió dels Comtes de Barcelona” en ple territori de Larzac. Es tracta d’un magnífic conjunt arqueològic que ha pogut perdurar en el temps de forma intacta i que ha preservat un excepcional patrimoni reflectit en les seves defenses i muralles medievals. Al finalitzar la visita tindrà lloc el dinar de comiat en un restaurant dels voltants. A la tarda, iniciarem el camí de tornada fins a Barcelona. Final de trajecte i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta fabulosa ruta per les Gorges del Tarn.

Més informació

13 + 4 =