SAMARCANDA I LA RUTA DE LA SEDA

Paisatges i Tradicions de l’Uzbekistan

Essències de l’Àsia Central

TASHKENT

URGENCH

JIVA

BUJARA

SAMARCANDA

SHAKHRISABZ

La Ruta de la Seda és una de les gestes més significatives de la història de la civilització del món. L’extensa conexió de les rutes de la caravana va creuar Europa i Àsia, des de Xina fins a la costa mediterrània, i en èpoques antigues va servir com a mitjà important per a les relacions comercials i per als intercanvis culturals entre l’est i l’oest. Les caravanes comercialitzaven la seda de la Xina, les espècies i pedres precioses de l’Índia, la plata de l’Iran, les robes de Bizantí, els esclaus de Turquia i la ceràmica d’Afriasab, entre moltes altres coses. Avui dia podem gaudir del llegat que ha deixat la Ruta de la Seda, a través de les seves ciutats comercials que sorprenen arreu del món per la seva riquesa, l’arquitectura esplèndida, el blau de les cúpules i la terracota dels ornaments de mausoleus i mosques, així com per la naturalesa pintoresca de cims i deserts.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – TASHKENT  

Presentació a l’Aeroport de Barcelona 2 hores abans del vol. Facturació dels equipatges i volem en direcció a Tashkent, via una ciutat europea. Arribada de nit. Trasllat al nostre hotel. Allotjament

TASHKENT – URGENCH – JIVA

Esmorzar. A una hora indicada, sortida per a visitar Tashkent, una ciutat moderna gràcies a la seva reconstrucció després del terratrèmol del 1966, on destaquen els parcs i les grans avingudes. Visita dels seus monuments antics com ara les madrasses de Kukeldash, la Barakhana del segle XVI i el Mausoleu de Shashi. També visitarem la Mesquita del carrer del Khasty i el basar d’artesanies. Dinar a un restaurant local. A la tarda, continuarem la visita de la ciutat, incloent la plaça de Mustakilllik o plaça de la Independència, el monument al Coratge, la plaça de Halklar Dustligi, el monument d’Alisher Navoi i la seva plaça. Acabades les visites, trasllat a l’aeroport per a sortir amb el vol direcció a Urgench. Arribada a l’Aeroport d’Urgench i trasllat a Jiva. Arribada, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

JIVA

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per a visitar Jiva, oasi de caràcter medieval que compta amb diferents grups arquitectònics en maó vermell, amb decoració de motius blaus i fusta llaurada, gran part d’ells protegits per la UNESCO. Dinar a un restaurant local. A la tarda, continuarem les visites per la ciutat. Durant l’excursió, farem una pausa i gaudirem d’un espectacle de funàmbul. Sopar a un restaurant local. Trasllat a l’hotel i allotjament.

JIVA – BUJARA

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per la carretera de les zones desèrtiques cap a Bujara. Dinar en ruta a un restaurant senzill. Arribada a Bujara, la ciutat natal del cèlebre metge i filòsof Avicena. Els alts minarets de la ciutat serveixen no només per a llegir l’oració, sinó també per a guiar les caravanes de la Ruta de la Seda. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

BUJARA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí visitarem la ciutat de Bujara. Començarem pel mausoleu de Somoni (segle IX), un dels exemples arquitectònics de l’Islam més importants del territori de l’Àsia central. Passejarem per sobre del mausoleu de Chasmi Ayub i visitarem la mesquita Bolo Jaus, així com Chor Minor (“quatre minarets”), que disposa d’una biblioteca, i el bonic conjunt arquitectònic de Labi Khauz (segles XVI-XVIII). També visitarem la mesquita més antiga de l’Àsia central, Magokki Attori (segles X-XVII), i les cúpules de comerç. Dinar a un restaurant local. A la tarda, assistirem a un concert folclòric a la madrassa Nodir Divan Begi (si les condicions climàtiques ho permeten). A continuació, sopar a un restaurant local. Finalment, trasllat a l’hotel i allotjament.

BUJARA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí continuarem el nostre recorregut per la ciutat de Bujara, tot començant amb la visita de la fortalesa Ark i seguint amb la construcció del mercat cobert del segle XVI, el majestuós ansàmbul Poi-Kalyan (segles XII-XV), la madrassa Ulugbek (segle XV) i la madrassa d’Abdulazizkhan (segle XVII), totes elles construïdes en l’estil de Kosh. Tot seguit, sortirem a les afores per a conèixer el palau Sitora Moji Josa, residència d’estiu dels emirs a Bujara. Dinar a un restaurant local. A la tarda, temps lliure i visita de la casa de Fayzullo Khodjayev, on podrem conèixer la història dels vestits nacionals uzbekaïns. En acabat, sopar a un restaurant local. Finalment, trasllat a l’hotel i allotjament.

BUJARA – CONGOST SARMISH – SAMARCANDA

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí cap a Samarcanda. Farem una parada per a visitar el congost de Sarmish, situat entre les ciutats Navoi i Nurata, a prop del port de muntanya de Kara-Karga. Es tracta d’un barranc el qual ha sigut reconegut pel món científic com la major galeria de grans obres rupestres del món, on es representen escenes de caçadors primitius i animals salvatges. Dinar picnic. Continuació de la ruta fins arribar a Samarcanda. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

SAMARCANDA

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem la ciutat de Samarcanda. Coneixerem l’Observatori d’Ulugbek, important astrònom que al segle XV va calcular correctament la continuació dels anys, la ciutat Afrosiob i el museu sobre la seva fundació, la plaça de Registan, la més bonica d’Àsia central, la madrassa d’Ulugbek (segle XV), la madrassa de Sher-Dor, la mesquita-madrassa de Tilla-Kori (segle XVII) i el mausoleu Guri-Emir (segle XV), amb una extraordinària i bonica cúpula, amb escrits d’or a la paret i amb boniques imatges als diferents marbres. Dinar a un restaurant local. A la tarda assistirem a un espectacle de la història dels vestits de Samarcanda, “El Merosí”. En acabat, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

SAMARCANDA – SHAKHRISABZ – SAMARCANDA

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a Shakhrisabz en cotxes privats a través del pas de muntanya “Takhta Karacha”. Arribada i visita de la ciutat. Començarem el nostre recorregut amb el monument més famós de Shakhrisabz, el Palau Ak-Saray de Timirlan (Palau Blanc, 1380-1404), que va ser destruït en gran part, però molt restaurat. No menys interessant és el conjunt mausoleu Dorus-Siadat (Dorus-Saodat, “lloc de poder”, del segle XIV), la cripta Jahangir i Umar (fills de Timirlan), on l’acabat és comparable al de Ak-Saray. Com a llocs religiosos de la ciutat, també hi ha el conjunt de Dorut-Gumbazi Sejidon (del segle XVI, descendents de Ulugbek), la mesquita de Kok-Gumbaz (1435) i la mesquita Hazrat Imam (segle XIV), així com el cenotafi de Timirlan (ell mateix fou enterrat a Samarkanda i aquí hi ha els mausoleus de parents del gran conqueridor). Dinar a un restaurant local. A la tarda, tornada a Samarcanda i trasllat a l’hotel. Temps lliure. Sopar a la casa tradicional uzbeka. Tornada a l’hotel i allotjament.

SAMARCANDA – TASHKENT

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí continuarem la visita de la ciutat. Coneixerem la mesquita de Bibi Jonum (segle XV), la formosa llegenda d’orient, el mercat de Siab, on podrem comprar caramels i el pa típic de Samarkanda, i la necròpolis Shaji Zinda (segle IX-XIX), on està desenvolupada l’arquitectura i decorats dels musulmans. A continuació, tindrà lloc la visita del centre de paper de seda fet a mà, “Meros”. Dinar a l’hotel. A la tarda, temps lliure. A una hora indicada, trasllat a l’estació de tren d’alta velocitat amb direcció a Tashkent. Arribada a Tashkent i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

TASHKENT – BARCELONA  

Esmorzar tipus pick nick i sortida de matinada cap a l’Aeroport de Tashkent. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona, via una ciutat europea. Arribada a l’Aeoroport de Barcelona i final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per l’Uzbekistan.

Més informació

9 + 10 =