SUDÀFRICA I LES CASCADES VICTÒRIA

Els Grans Parcs Nacionals
Safari per la Terra de Nelson Mandela
Essències i Tradicions de l’Àfrica Austral
Patrimoni de la Humanitat

Johannesburg

Pretoria

Sterkfontein

Livingstone

Victoria Falls

Chobe

Kruger

Ciutat del Cap

Oudtshoorn

Knysna

Tsitsikamma

Mossel Bay

Península del Cap

Stellenbosch

Entre les valls dels rius Orange i Limpopo, el Desert de Kalahari i el Cap de la Bona Esperança neix la República de Sudàfrica, el país més austral del continent africà. Les tradicions més autèntiques s’han fusionat amb el llegat colonial, sense oblidar els magnífics paisatges dels seus grans Parcs Nacionals, on la flora i la fauna són protagonistes. Tot el viatge és un meravellós recorregut fotogràfic, d’aventura i d’emocions, amb el record omnipresent del seu personatge il·lustre, Nelson Mandela… Un viatge fascinant i captivador!

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – JOHANNESBURG (via Zurich)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol regular amb destinació a Johannesburg (via Zurich). Sopar a bord. Nit a bord de l’avió.

ARRIBEM A JOHANNESBURG I VISITA DE PRETORIA

Esmorzar a bord. Arribada a mig matí a l’Aeroport Internacional de Johannesburg i trasllat a l’hotel. Deixem els equipatges i dinar a l’hotel. Tot seguit, sortida per a visitar la veïna Pretoria (Tswane), la ciutat coneguda com “la ciutat Jacaranda” pels seus carrers decorats amb flors de color lila durant els mesos d’octubre i novembre gràcies als majestuosos arbres de Jacaranda. Gaudirem d’un agradable passeig per aquesta ciutat que desprèn un ritme més suau i més lent que la bulliciosa Johannesburg. Farem un recorregut panoràmic pels vells edificis, riquesa arquitectònica de la capital administrativa del país, on descobrirem un gran ventall de museus. També farem parada al Voortrekker Monument, macissa estructura de granit construïda per a honorar els pioners (“voortrekkers”) que van deixar la colònia del Cap entre el 1835 i el 1854. Dissenyat per l’arquitecte Gerard Moerdijk, aquest monument està situat al cim d’un turó i es pot veure des de quasi tota la ciutat. També farem parada a la residència del president Paul Kruger, el primer president de Sudàfrica, i observarem els Edificis de la Unió així com l’oficina del President de l’Estat de la República. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

JOHANNESBURG I EL BRESSOL DE LA HUMANITAT

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí cap a Maropeng & Sterkfontein per a visitar The Cradle of Humankind (“El Bressol de la Humanitat”), lloc de naixement de l’Homo Sapiens, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on es desvelen els secrets dels orígens de la nostra espècie. Es tracta d’un dels jaciments d’homínids fòssils més rics del món, un tresor ocult replet de pistes sobre els nostres primers ancestres. Visitarem el Centre de visitants de Maropeng, un espai galardonat construït en forma de túmul funerari per a simbolitzar els secrets dels nostres avantpassats enterrats a gran profunditat. Les seves exposicions estan estructurades com un viatge de descobriment que porta del passat al futur i inclou innovacions com un recorregut subterrani en vaixell i pantalles interactives. També visitarem les Coves de Sterkfontein, un fascinant recorregut a 60 metres sota terra. Acabades les visites, tornada a Johannesburg i dinar a un restaurant local. A la tarda, tindrà lloc la visita de Johannesburg per a conèixer l’essència dels seus barris i les principals atraccions turístiques que ofereix la ciutat més gran de Sudàfrica, centre neuràlgic de la nació. Moderna i plena de vida, Johannesburg és una de les ciutats més grans a nivell mundial, amb una superfície de 1650 km2 en la qual conviuen gairebé 7 milions d’habitants incloent la totalitat de la seva àrea metropolitana. Aquí trobarem alts gratacels d’arquitectura contemporània al centre, així com multitud de flamants centres comercials, d’àmplies i luxoses instal·lacions, als seus barris. Malgrat ser l’indiscutible centre econòmic i financer del país, i albergar la Cort Constitucional, la ciutat de Johannesburg no és cap de les tres capitals administratives de Sudàfrica. En primer lloc, visitarem el Museu de l’Apartheid, per a conèixer la discriminatòria història de l’Apartheid a Sudàfrica i el seu passat de segregació racial i de lluita. A continuació, farem un recorregut panoràmic per la ciutat a través dels edificis històrics del centre financer, dins del qual destaquen El Palau i la Cort Suprema de Justícia, la primera oficina de correus així com la oficina central d’Anglo-Amèrica. De la mateixa manera, farem un recorregut per Hillbrow, el Turó Constitucional i la zona residencial de Houghton. Al creuar el pont de Nelson Mandela, estarem a la “Nova Ciutat”. Seguidament, ens arribarem al barri de Soweto, on trobarem la casa de Nelson Mandela al carrer Vilakazi i acabarem el recorregut al Soccer City “Calabash”, estadi de futbol del Mundial del 2010. Acabades les visites, retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

JOHANNESBURG – LIVINGSTONE I CREUER PEL RIU ZAMBEZE

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’Aeroport de Johannesburg. Facturació dels equipatges i sortida amb vol domèstic cap a Livingstone (Zambia). Arribada i trasllat al Lodge (Zimbabwe). Dinar al Lodge. Al capvespre, farem un Creuer sobre el riu Zambeze, un animat viatge on gaudir de la posta de sol en un ambient únic, on respirar la màgia de l’entorn, gaudir de l’exhuberància del paisatge i descobrir animals salvatges en el seu hàbitat natural. David Livingstone, el primer descobridor, anomenà el cabdal d’aquest riu “l’autopista de Déu” a l’observar la bellesa de les seves aigües calmades i navegables, que, per altra banda, canvien dràsticament en altres trams del riu. Tons taronges i vermellosos tenyiran les aigües del Zambeze mentre les aus s’enlairen a cels d’ensomni. A un costat, hipopòtams i cocodrils, i a la vora del riu, búfals i elefants. Un relaxant, tranquil i commovedor passeig en vaixell que, de ben segur, quedarà gravat a la nostra memòria. Tornada al Lodge, sopar i allotjament.

 

 

CATARATES VICTÒRIA

Esmorzar al Lodge. Avui dedicarem tot el matí a visitar les Catarates Victòria, un dels grandíssims espectacles de la naturalesa africana. Més de seixanta milions de litres d’aigua caient cada minut des d’una alçada de 107 metres provoquen un soroll atronador i un gran núvol de fum blanc que puja per l’esquerda de la paret, motiu pel qual la població indígena les batejà com “el fum que trona”. L’explorador i missioner escocès, David Livingstone, quedà impressionat quan les va veure per primera vegada el 16 de novembre de 1855 i, com a bon “british”, les re-batejà amb el nom de la seva reina, Victòria. L’estàtua de Livingstone presideix l’entrada a les cataractes. Observarem aquest soberbi salt d’aigua des de diferents punts de vista (Zimbabwe) i quedarem impressionats per la força tel·lúrica que emana, de la puresa dels paisatges que forma, de la negror i profunditat del buit pel qual s’escorre i de la bellesa que la naturalesa és capaç de crear i que supera qualsevol intent de l’humil ésser humà per emular-la. El més curiós és que no es tracta de cap salt d’aigua en una muntanya. El riu Zambeze, el quart riu més gran d’Àfrica, neix a la frontera entre Zambia i el Congo i discorre de forma parsimoniosa durant centenars de quilòmetres per una plana de sabana boscosa interminable. Però fa milions d’anys un gran moviment tel·lúric va obrir en aquest punt, avui frontera entre Zimbabwe i Zambia, una sèrie de falles tectòniques d’uns 100 metres de profunditat i diverses desenes d’ample que tallen com una esgarrapada de lleó la pell llisa d’aquesta planície de l’Àfirca austral. A l’entrebancar-se amb la primera d’ella, el Zambeze s’aboca cap a l’abisme amb una força descomunal, sobretot en època de pluges quan porta el seu màxim cabdal, formant les catarates més llargues del món (1.700 metres de davant). Després segueix quasi 200 quilòmetres més encanonat pel complex de falles fins que s’embassa al llac Kariba. A més a més de conèixer com es van formar les cataractes, també descobrirem els costums i les tradicions de la població local que viu en aquest sector. Acabada la visita, tornada al Lodge i dinar. A la tarda, temps lliure per a descansar o gaudir de les instal·lacions del Lodge. Sopar i allotjament al Lodge.

CATARATES VICTÒRIA – SAFARI PEL P.N. CHOBE

Esmorzar al Lodge. Sortida de bon matí cap al Parc Nacional de Chobe i trasllat al Lodge. Dinar al Lodge. A la tarda, farem un Safari en vehicles 4×4 pel Parc Nacional de Chobe, meravellós parc que cobreix 11.000 quilòmetres quadrats i té més varietat de fauna salvatge que qualsevol altre lloc de Botswana. Alberga una gran proporció d’elefants de Botswana, que s’estima entre els 80.000 i 90.000 exemplars, la concentració més gran d’elefants del món. També hi abunden altres animals com zebres, antílops, búfals i “pukus”, sobretot en època seca. Durant l’època de pluges, el pantà de Savuti s’omple de més de 450 espècies d’aus. A l’àrea de Serondela, a l’extrem nord-est del parc, una de les zones més visitades, s’hi poden trobar també hipopòtams, girafes, antílops i lleons, a més a més d’elefants. En aquest parc nacional també s’hi pot contemplar una de les majors atraccions de la vida animal, la migració anual de zebres. Kasane, ubicat al punt més al nord del parc, és la porta d’entrada al parc. Tornada al Lodge, sopar i allotjament.  

CREUER PEL P.N. CHOBE – LIVINGSTONE/JOHANNESBURG – P.N. KRUGER

A la matinada, farem un Creuer pel Parc Nacional de Chobe, per a seguir gaudint d’aquest fabulós parc mentre surt el sol. Esmorzar al Lodge. A continuació, trasllat a l’Aeroport de Livingstone per a sortir amb el vol domèstic cap al Parc Nacional de Kruger (via Johannesburg). Dinar a bord de l’avió (No inclòs). Arribada a Kruger i trasllat al Lodge. Sopar i allotjament al Lodge.

SAFARI PEL PARC NACIONAL KRUGER

Esmorzar Picnic. Avui durem a terme un Safari de dia complet en vehicles 4×4 pel Parc Nacional de Kruger, potser un dels parcs nacionals de major extensió del món, i, sens dubte, un dels més famosos. El Parc Kruger és un impressionant refugi de vida salvatge que alberga una increïble diversitat de grans animals. Potser els més coneguts són els famosos “Big 5” o “5 Grans”, així classificats pels caçadors de temps antics per tractar-se dels cinc animals africans més difícils d’abatre. Aquests són l’elefant africà, el lleó, el lleopard, el rinoceront i el búfal, tots ells habitants del Gran Kruger. El parc es troba localitzat al nord-est de Sudàfrica, a la franja que limita Mozambique i s’extén de nord a sud des de la frontera amb Zimbabwe fins a quasi els límits amb Zwazilandia. El Parc Nacional de Kruger representa un dels últims refugis de poblacions importants de Rinoceronts Blancs i Negres, els quals es troben actualment al límit de l’extinció, constantment amenaçats per caçadors furtius que s’endinsen moltes vegades des dels límits de la veïna Mozambique. De fet, Sudàfrica, és avui dia la llar del 80% de la població mundial de rinoceronts, estimada en tan sols uns 5.000 rinoceronts negres i uns 20.000 rinoceronts blancs. Dinar dins del parc. Tornada al Lodge, sopar i allotjament.

P.N. KRUGER – CIUTAT DEL CAP

Esmorzar al Lodge. Sortida de bon matí cap a l’Aeroport de Kruger per agafar el vol domèstic en direcció a Ciutat del Cap. Dinar a bord (No inclòs). Arribada a l’Aeroport de Ciutat del Cap i trasllat a la ciutat. Breu visita panoràmica de la ciutat i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

LA RUTA JARDÍ, OUDTSHOORN I LES COVES CANGO

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per a iniciar la primera etapa de la Ruta Jardí, recorregut paisatgístic i cultural al llarg de la costa sudafricana, des de Ciutat del Cap fins a la desembocadura del Riu Storms, prop de Port Elisabeth. Franges boscoses travessades per rius i cascades, reserves d’animals, pobles amb encant i platges de sorra blanca. La reputació de la Ruta Jardí com a paradís de vacances troba les seves arrels en el passat colonial, quan la població blanca sudafricana que vivia a l’interior del país va començar a estiuejar en aquestes localitats atreta per les seves platges i per la frondosa vegetació, elements que l’han convertit avui dia en una opció turística de reconeguda fama internacional. Arribada a Oudtshoorn, un dels llocs clau de la ruta, després d’haver travessat grans extensions d’astrussos, el principal atractiu d’aquesta zona. A Oudtshoorn es concentra el 97% d’astrussos del planeta i el 80% de les plomes s’exporten. Farem un breu passeig pel poble, el qual, entre finals del segle XIX i principis del segle XX, es va enriquir enormement gràcies al negoci de les plomes d’astruç que s’exportaven principalment a Europa, Amèrica i Japó. A continuació, visitarem una granja d’astrussos per a veure el procés de cria i manteniment d’aquests curiosos animals. Dinar a la granja. A la tarda, tindrà lloc la visita de les Coves Cango, ubicades a prop d’Oudtshoorn i que contenen una de les seqüències més llargues de cavitats subterrànies al món. Una formació natural màgica composta per voltes de pedra, formoses formacions d’estalactites i estalagmites, així com intrincades làmpares de pedra calcària cristalina que ens deixaran bocabadats. La formació d’aquest notable fenòmen geològic es prolonga al llarg de 100 milions d’anys. Farem un recorregut a través de les nou cambres principals del sistema de coves al llarg de 600 metres, començant per l’espectacular sala de 107 metres de llarg, 54 metres d’ample i 16 metres d’alçada que dóna la benvinguda al recorregut. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

LA RUTA JARDÍ, KNYSNA, EL PARC DE TSITSIKAMMA I MOSSEL BAY

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per a continuar el nostre recorregut per la Ruta Jardí cap a la costa, on el paisatge es transforma i es presenta més verd i menys agreste. Arribada a Knysna i visita d’aquesta pintoresca localitat, una de les joies de la ruta, gràcies als penyassegats de pedra calcària que separen de forma espectacular la seva tranquila llacuna del fort onatge de l’oceà Índic. Farem un agradable Creuer per la llacuna de Knysna, gaudint dels meravellosos paisatges que ofereix aquesta bonica localitat. Passarem per Thesen Islands, una zona envoltada pel llac i realment pintoresca, on les cases de colors pastel li confereixen un aire molt “retro” i on les abundants galeries d’art i agències immobiliàries indiquen l’elevat poder adquisitiu dels turistes que acudeixen allà regularment. Knysna també és famosa per les seves ostres, on s’hi celebra anualment un festival d’ostres de reconeguda reputació. Dinar a un restaurant local. A la tarda, sortida per a visitar el Parc Nacional de Tsitsikamma, amb abruptes canonades que desemboquen a un intens mar blau, i envoltat de boscos autòctons. Allà podrem gaudir de la naturalesa en estat pur, recorrent els seus preparats camins, miradors i els impressionants ponts penjants sobre la desembocadura del Riu Storms. Acabades les visites, trasllat a Mossel Bay. Sopar i allotjament a l’hotel.

MOSSEL BAY – CIUTAT DEL CAP

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per a iniciar el camí de tornada a Ciutat del Cap, a través dels bonics paisatges que conformen la Ruta Jardí. Dinar en ruta. Arribada a Ciutat del Cap, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

VISITEM LA PENÍNSULA DEL CAP

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí cap a la Punta del Cap, en direcció a la ciutat costera de Hout Bay. Jornada de dia complet per a visitar la Península del Cap, una grandiosa serralada peninsular de 60 quilòmetres que s’aboca a l’oceà des de Ciutat del Cap fins al sud-oest. Farem un Creuer cap a l’Illa de les Foques per a descobrir la colònia de foques concentrada a l’illa de Duiker i, a continuació, passarem per la ruta panoràmica de Chapman’s Peak, descobrint les seves formidables vistes sobre la costa retallada de la península del Cap. Tot seguit, anirem al petit poble de pescadors de Simon’s Town per a descobrir la colònia de pingüins instal·lada a la platja. Dinar a la península. A la tarda, continuarem la nostra ruta cap a la Reserva de la Punta del Cap, part del Parc Natural de Table Mountain que ha sigut declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest paradís abarca al voltant de 7750 hectàries de la més variada flora i fauna. Prop de 250 espècies diferents d’aus sobrevolen el més petit però a la vegada el més ric dels sis regnes florals del món. Ens aproparem al mar des de l’extrem sud per a conèixer el Cap de la Bona Esperança, el més important punt de referència pels primers exploradors. Acabarem la jornada amb la visita dels Jardins Botànics de Kirstenbosch. Tornada a Ciutat del Cap i sopar a un restaurant local. Tornada a l’hotel i allotjament.

CIUTAT DEL CAP I LA RUTA DELS VINS – BARCELONA (via Zurich)

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí tindrà lloc la visita de Ciutat del Cap, ciutat cosmopolita, alegre i plena de vida que combina influències de caràcter europeu amb el sabor de l’essència africana. L’Atlàntic banya les seves platges amb la majestuosa Table Mountain com a teló de fons, oferint al visitant la combinació perfecta de naturalesa, cultura i activitats per a tots els gustos. Descobrirem llocs notables com el “City Bowl”, el cor comerciant del Cap aniuat entre el port, Signal Hill i la Muntanya de la Taula. També coneixerem l’Ajuntament i la imponent seu del Parlament, llocs de concentració de poder al Cap. La visita continua amb el descobriment del castell de Bona Esperança i els jardins de la Companyia d’Índies Neerlandeses. Seguidament, ascensió amb telefèric a la Table Mountain (depenent de les condicions meteorològiques) per a gaudir de les espectaculars vistes que ens ofereix aquest indret. També visitarem els barris i mercats populars de Ciutat del Cap, com el Bo Kaap, un dels barris més especials de la ciutat sudafricana, conegut popularment com el “barri dels malais”. Aquest barri és un petit tresor d’obligada visita, una zona multicultural situada al turó de Signan Hill, a pocs minuts de la plaça de l’Ajuntament o de Long Street. Amb carrers empedrats i cases baixes de colors alegres, l’arquitectura original prové de la immigració i arribada d’esclaus a la ciutat entre els segles XVII i XIX. A continuació, coneixerem el Greenmarket Square, un dels mercats “de puces” més populars de Ciutat del Cap, situtat en una zona atractiva de carrers adoquinats, aliniats amb cafès i edificis impressionants. En aquest increïble mercat podrem trobar parades amb tot tipus d’artesanies i joies a preus de ganga, així com articles tan èxotics com autèntiques màscares cerimonials i escultures de malaquita, procedents principalment del Congo i de Zimbabwe, que faran les delícies dels col·leccionistes. Acabades les visites, deixarem Ciutat del Cap fer a la cèlebre Ruta dels Vins, que discorre per espectuaculars paisatges d’extenses vinyes on es cultiven alguns dels millors vins sudafricans de reconeguda fama mundial. Arribada a Stellenbosch, on farem un passeig per aquesta bonica localitat, on abunden les bodegues, els hotels i els restaurants. Visitarem una de les seves principals bodegues per a conèixer el procés d’elaboració del vi i per a descobrir les característiques i peculiaritats dels vins sudafricans. Acabarem la visita amb una agradable degustació de vi. Tot seguit, dinar de comiat a un restaurant local. A la tarda, trasllat a l’Aeroport de Ciutat del Cap per a sortir amb el vol regular direcció a Barcelona (via Zurich). Sopar a bord. Nit a bord.

ARRIBEM A BARCELONA

Esmorzar a bord. Arribada a primera hora del matí a l’Aeroport de Barcelona. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Sudàfrica.

Més informació

8 + 2 =