L’ALSÀCIA I LA SELVA NEGRA

Racons Naturals, Ciutats Medievals i Llegendes de la Vall del Rhin

El Parlament Europeu i el Mont Saint Odile

Basilea

Colmar

Riquewir

Mont Saint Odile

Obernai

Strasbourg

Freiburg

Llac Titisee

Selva Negra

Original per la seva diversitat i excepcional per l’omnipresència del Rhin, l’Alsàcia ofereix un conjunt històric, gastronòmic, cultural i museugràfic molt ampli. Les seves ciutats i els seus pobles ens faran descobrir diferents arquitectures, on la modernitat té cita amb una regió que ha sabut preservar la seva tradició i el seu patrimoni. Al seu pas per la Selva Negra, aquesta ruta també ens sorprendrà per la seva gran varietat de paisatges naturals. Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – BASILEA – ALSÀCIA

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem a Basilea. Arribada, assistència i trasllat al centre de la ciutat per a dinar. A la tarda, durem a terme una visita panoràmica d’aquesta fabulosa ciutat suïssa, situada alhora sobre les aigües del Rhin, la tercera ciutat més gran del país, també coneguda com la capital cultural i universtària. Descobrirem el seu interessant patrimoni, coronat pel barri vell, la Markplatz (plaça del Mercat) i la seva fastuosa catedral, que conserva el seu traç romànic i custodia privilegiadament el mausoleu d’Erasme de Rotherdam. Trasllat a l’Alsàcia. Sopar i allotjament a l’hotel.

VISITA DE COMAR, RIQUEWIR I LA RUTA DELS VINS

Esmorzar. Avui dedicarem el dia a una de les zones més singulars de l’Alsàcia, la Ruta dels Vins. Começarem la visita a Colmar, capital històrica de l’Alt Rhin, on amb guia local descobrirem un patrimoni inversemblant. Les placetes capritxosament decorades, les cases típiques alsacianes, les esglesioles gòtiques i l’anomenada “petita Venècia” per l’encant dels seus canals, converteixen, inqüestionablement, en Patrimoni de la Humanitat a tot el conjunt artístic de la ciutat medieval. Cada racó ens sorprèn pas a pas. Dinar a un bon restaurant de les rodalies. A la tarda, penetrarem els vinyobles alsacians a través de la Ruta Vinícola, una comarca encisadora i esquitxada per poblets medievals, com Riquewir i Kaysersberg, amb la típica arquitectura antiga alsaciana i un sense fi de carrerons empedrats capritxosament esglaonats, on la presència de comerços de vi predomina l’activitat econòmica de la comunitat. També durem a terme una degustació de vi alsacià, on el nostre paladar quedarà copsat per la finesa dels vins de la regió. Acabada aquesta visita tant especial, retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

VISITEM EL MONT SAINT ODILE, OBERNAI I EL CASTELL D’HAUT KOENINSBOURG

Esmorzar. Sortida cap a la zona dels Vosgos, on en un indret màgic s’albira el Mont Saint Odile, Patró de l’Alsàcia i una de les muntanyes més altes de la regió. Saint Odile és la representació del culte i de la pelegrinació a l’Alsàcia, on cap a l’any 720 s’aixecà el monestir en memòria de la donzella Odile que, després d’una llarga ceguera, un miracle li retornà la vista i es didicà a la vida espiritual. El Mont Saint Odile es troba en un marc geogràfic i paisatgístic idílic, on el visitant gaudeix panoràmicament de tota la vall del Rhin. Després sortirem cap a Obernai, poble amb un encant singular i antiga seu dels Ducs d’Alsàcia, amb un nucli antic destacat coronat per la plaça del Mercat, centre de la vida comercial. També ressaltem el seu vistós ajuntament, la Torre de la Capella i els petits carrerons que donen accés a les vivendes. Dinar en un restaurant local. A la tarda, coneixerem el més singular dels castells alsacians, el gran Castell d’Haut Koeninsbourg, situat a 757 metres d’alçada, des d’on gaudirem d’una formidable panoràmica de la Vall del Rhin. Aixecat al segle XII, fou la residència dels Comtes de Thierstein, que ordenaren la seva ampliació a partir del segles XV. Després d’uns anys de decadència, fou reconstruït durant els segles XIX i XX per voluntat dels monarques prussians, afegint-hi una decoració sumptuosa. Acabada aquesta visita, retornarem a l’hotel. Sopar i allotjament.

VISITEM ESTRASBURG

Esmorzar a l’hotel i sortida per a fer la visita de Strasbourg, la capital de l’Alsàcia. Ciutat que al mateix temps gaudeix de ser la Seu del Parlament i del Consell Europeus, la màxima institució legislativa d’Europa. Strasbourg és una ciutat cosmopolita, amb tots els elements avantguardistes que han permès convertir-la en la veritable capital del Vell Continent. Durem a terme una interessant visita guiada a tot el seu conjunt monumental, que combina magistralment una perfecta simbiosi entre el patrimoni històric i modern, amb elegants barris, places encisadores i admirables edificis policromats. Coneixerem la seva fabulosa Catedral, d’un gòtic clarament alsacià i una vidreria impactant. No oblidarem el barri medieval, que envolta la Catedral, la “Petita França”, el barri alemany i tot el conjunt d’edificis moderns que es troben al llarg de la Ciutat Europea. Acabada aquesta interessant visita, anirem a dinar a un bon restaurant local. A la tarda, gaudirem d’un meravellós Petit Creuer pels romàntics canals d’Estrasburg, on podrem contemplar el seu patrimoni relaxadament. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

VISITEM FREIBURG, EL LLAC TITISEE I LA SELVA NEGRA

Esmorzar. Al matí, sortida cap a Alemanya, tot deixant enrere terres franceses i travessant el Rhin per acabar penetrant a la regió de Baden Wurttemberg a través de la Vall de l’Infern, coneguda pels estrets més sinuosos de la regió. En aquestes contrades naturals neix la coneguda Selva Negra, pel color de la seva rica vegetació frondosa. Arribarem a un dels llacs més bonics de la regió, el Llac Titisee, centre climàtic i turístic envoltat d’un paisatge encisador. Gaudirem de temps lliure i sortirem en direcció a Freiburg, encantadora localitat alemanya, on ressalta una immensa Catedral gòtica i des d’on discorre tota la vida urbana. A la mateixa plaça de la Catedral podem veure la Llotja, obra faraònica en època dels Habsbourg, i seguint pel barri medieval apareixeran l’Ajuntament i altres edificis medievals. Dinar a un bon restaurant local. A la tarda, temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

ALSÀCIA – BASILEA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i sortida novament cap a l’Aeroport de Basilea. Facturació dels nostres equipatges i volem a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per l’Alsàcia i la Selva Negra.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el árbol.