ARMÈNIA, retorn als temps bíblics 

Essències del Càucas
Cultures Paleocristianes
Paisatges i Tradicions d’Euràsia

YEREVAN

YEREVAN

ASHTARAK

ASHTARAK

AMBERD

AMBERD

DILIJAN

DILIJAN

ALAVERDI

ALAVERDI

ETCHMIADZIN

ETCHMIADZIN

KHOR VIRAP

KHOR VIRAP

NORAVANK

NORAVANK

GARNI

GARNI

GEGHARD

GEGHARD
Armènia és un petit estat enclavat al sud-oest asiàtic. Limita al nord amb Georgia, a l’oest amb Turquia, al sud amb Iran i a l’est i sud-oest amb Azerbaiyan. Cal destacar l’important potencial cultural i místic del país que, a través d’una complexa història, s’ha proveït de gran varietat de monuments culturals i religiosos. També compta amb una gran quantitat de belleses naturals, entre llacs, altíssimes muntanyes, profunds congosts i frondosos boscos. Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – YEREVAN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada (2 hores abans de la sortida del vol). Facturació dels equipatges i sortida amb el nostre vol direcció a Yerevan (via una ciutat europea). Arribada a la capital d’Armènia a la matinada. Trasllat a l’hotel i allotjament.

YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Assistència per part del nostre guia armeni que ens acompanyarà durant tota l’estada en aquest captivador país. Visita de la ciutat. Visitarem el Monument de Mair Hayastan, “Mare Armènia”, des d’on obtindrem una magnífica vista panoràmica de la ciutat. Visitarem el Matenadaran, que és el Museu de Manuscrits antics, un lloc on es conserven importants manuscrits d’il·lustres científics i primers llibres publicats a Armènia des del segle XVI. Dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem el Tsitsernakaberd, el Museu i Monument del Genocidi del poble armeni de 1915. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN – ASHTARAK – AMBERD – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Sortida amb el nostre autocar cap a la regió d’Aragatsotn per a visitar Amberd, la Fortalesa d’època medieval situada als peus de la muntanya Aragats. Visita als Conjunts Monàstics de Saghmosavank i Hovhannavank del segle XIII. Dinar a un restaurant. A la tarda, visita, al centre de la regió, de la ciutat d’Ashtarak i l’església de Karmravor del segle VII. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN – LLAC SEVAN – GOSHAVANK – DILIJAN

Esmorzar a l’hotel. Avui tindrà lloc una excursió en la que el paisatge serà el seu principal protagonista. Començarem per una excursió al Llac Sevan, situat a 1900 metres sobre el nivell del mar, amb una superfície de quasi 1200 quilòmetres quadrats, i que constitueix un “mar interior” pels armenis. Tot seguit, visita de Noraduz, un dels conjunts de “khachkars” (lloses de pedra amb gran nombre de creus esculpides) més importats del país, i visita de les esglésies de la península de Sevan, del segle IX. Dinar a un restaurant. A la tarda, continuació del trajecte fins arribar a la ciutat de Dilijan on visitarem els Monestirs de Haghardzin, dels segles XI-XII, i de Goshavank, dels segles XII-XIII. Acabades les visites, trasllat a l’hotel de Dilijan, sopar i allotjament.

DILIJAN – ALAVERDI – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Check out de l’hotel. Sortida cap a la ciutat d’Alaverdi, una ciutat amb mines de coure ubicada a la vall del riu Debed, al nord-est d’Armènia. Excursió de dia complet per a visitar els Monestirs d’Haghpat i Sanahin, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Malgrat ser l’etapa més llarga de tot el viatge, realment la bellesa de l’entorn natural i el lloc on s’aixequen aquestes meravelloses construccions compensen el desplaçament i ens faran conservar un gran record. Ambdues edificacions estan datades entre els segles X i XIII i, especialment a la primera, es respira una atmosfera de gran recolliment interior (a la qual s’hi suma una excel·lent acústica), que contrasta amb l’exaltació exterior de l’imponent conjunt monàstic. Dinar a un restaurant. A la tarda, visitarem la Basílica d’Odzun, a la mateixa regió. Acabades les visites, tornada a Yerevan i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

YEREVAN – ETCHMIADZIN – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visita del Conjunt d’Echmiadzin, un veritable centre espiritual del cristianisme a Armènia. Visita de l’església de Santa Hripsimé i de la Catedral principal, l’església cristiana més antiga del país i residència oficial dels Catòghics armenis. També visitarem les runes del Temple Zvartnots (Temple dels Àngels del Cel, del segle VII). A continuació, tornada a Yerevan i dinar a un restaurant. A la tarda, visita del Museu Nacional d’Història i del Mercat a l’Aire Lliure de Yerevan, amb colors vius i olors molt especials. Acabades les visites, tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN – KHOR VIRAP – NORAVANK – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Al matí, visitarem un dels llocs de pelegrinació més importants del país: el Monestir de Khor Virap, en un marc paisatgístic impressionant amb el teló de fons de la gegantina muntanya d’Ararat. El monestir fou aixecat aquí perquè és on es troba el lloc en que l’Apòstol Sant Gregori “l’Il·luminador” va romandre captiu durant tretze anys. (Per a qui ho desitgi, és possible baixar per una empinada escala fins al “forat” on va romandre, pres del rei pagà Tiridades III). Després d’aquesta interessant  visita, continuació fins al Monestir de Noravank, obra mestra del segle XIII, aixecat en un promontori, dins d’un gran canó natural de grans dimensions. Dinar a un restaurant. A la tarda, tornada a Yerevan i trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

YEREVAN – GARNI – GEGHARD – YEREVAN

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per visitar Kotayak. Durant el camí farem parada a l’Arc de Yeghishé Charents, des d’on s’obre una meravellosa vista de la muntanya Ararat. Posterior arribada a Geghard, on es troba el Monestir més important de tot el país, tant per la seva situació com per la seva construcció (apareix penjat d’una de les parets d’un estret i tortuós canó), així com pel seu aïllament, gràcies al qual es respira misticisme i espiritualitat. A més a més, aquí va estar custodiada durant molts anys “la Santa Llança” abans de ser traslladada a Echmiadzin. Típic dinar camperol a una casa de pagès al poble de Garni, on veurem l’elaboració del “lavash” (pa armeni). A la tarda, tindrà lloc l’excursió al Temple pagà de Garní, conjunt romà d’influència hel·lenística, on, a més a més, encara hi ha restes d’una casa-balneari amb mosaics. Acabades les visites, tornada a Yerevan i visita del Mercat de les Fruites. Tornada a l’hotel, sopar de comiat i allotjament.

YEREVAN – BARCELONA

A una hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Yerevan. Facturació dels equipatges i volem cap a Barcelona (via una ciutat europea). Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Armènia.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el taza.