+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

AZERBAIDJAN

LA PERLA DEL CASPI

Del 05 al 13 de maig de 2020

Terra de Foc, des de Zoroastre fins a l’Islam
Nexe de grans imperis històrics, entre Europa i Àsia
PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO

La jove república d’Azerbaidjan està situada a la part est de Transcaucàssia, en un pont de terra entre el Mar Negre i el Mar Caspi, fent frontera amb Rússia, Geòrgia, Armènia i Iran. El seu nom prové de les paraules Azer per “foc” i Baykan per “vigilant”, fent referència als antics temples dels admiradors de focs zoroàstrics, que foren trobats actualment en totes les àrees d’Azerbaidjan. País ric en monuments històrics i paisatges canviants, Azerbaidjan ens sorprendrà pel seu gran ventall de castells, fortaleses, pintures rupestres, mesquites i mausoleus, així com per un exòtic paisatge volcànic a la vora del Mar Caspi i per una variada flora i fauna.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – BAKÚ (via Istambul)

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i volem cap a Bakú (via Istambul). Arribada a l’Aeroport de Bakú i trasllat a l’hotel. Allotjament.

BAKÚ I LA CIUTAT VELLA D’ICHERÍ SHEHER (UNESCO)

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí farem una visita panoràmica per la ciutat de Bakú, capital del país. Visitarem la ciutat medieval emmurallada Icherí Sheher (“Ciutat Vella”),  el Palau medieval dels Shirvan Shas i la Torre de la Donzella,. Tots aquests monuments foren declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 2000. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem la jornada fent un passeig per la plaça dels mercats medievals i pels carrers dels tallers tradicionals. Finalment, disposarem de temps lliure pels carrers centrals i pel Boulevard de Bakú. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

BAKÚ, GOBUSTAN I LA PENÍNSULA D’ABSHERON (UNESCO)

Emorzar a l’hotel. Sortida de bon matí cap al sud, tot seguint la costa del Mar Caspi fins endinsar-nos al Parc Nacional de Gobustan, regió declarada Monument Històric Nacional, on un desert volcànic ofereix un estrany aspecte de paisatge llunar, format per volcans de llot. Visitarem la reserva històrica-cultural de Gobustan que alberga pintures rupestres de l’Edat de Pedra, declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO i formades per 4.000 inscripcions que daten de fa 12.000 anys. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, sortida per a visitar la Península d’Absheron, on coneixerem Yanardag (“les muntanyes de foc”) i Ateshgah (“el temple de la flama eterna”), construït al segle XVIII per a les oracions dels Zoroastres que viatjaven amb les caravanes comercials a través d’aquestes terres. Acabades les visites, tornada a Bakú i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

BAKÚ I LA REGIÓ DE GUBA 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida cap al nord del país tot penetrant la regió de Guba. Arribada a Guba per a visitar el Memorial del Genocidi i els llocs de principal interès de la ciutat. Finalment visitarem el poble Krasnaya Sloboda (“poble vermell”), llar de la comunitat jueva establerta aquí durant el segle XVIII. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem l’antic poble caucàssic de Khinalyg, on podrem descobrir els costums i l’estil de vida de la població local, establerta aquí des de fa més de 2.000 anys. Acabades les visites, tornada a Bakú i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

BAKÚ – MARAZA – SHAMAKHA – LAHIJ – QABALA 

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a les muntanyes del Càucas, al nord-est d’Azerbaidjan, on farem parada a Maraza per a visitar el Mausoleu de Diri Baba. Tot seguit, sortida cap a Shamakha, antiga capital de Shrivan, per a visitar la Mesquita del Divendres, el Mausoleu de Yeddi Gumbez, amb les seves set cúpules, i la tomba de Shirvan Shahs. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, farem parada a l’encantador poble de Lahij, centre d’artesania d’Azerbaidjan. Continuació del trajecte fins arribar a Qabala. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

QABALA I CHUKHUR – SHEKI I EL PALAU DE KHANS (UNESCO)

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí visitarem el Jaciment Arqueològic de Chukhur Gabala. Tot seguit, sortida cap a Sheki, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, farem un recorregut pel seu centre històric que, juntament al Palau de Sheki Khans, ha sigut declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO. Acabarem la jornada visitant el poblet de Kish per admirar la seva antiga església, una basílica cristiana del segle I d.C. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

SHEKI – GANDJA, VISITA DE LA CIUTAT  

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortida cap a Gandja, la segona ciutat d’Azerbaidjan. De camí es realitzarà una parada a Mingyachevir, on tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, continuació del trajecte fins a a Gandja per a visitar aquesta ciutat fundada el segle VI d.C. i conquerida per seljúcides, perses i russos, que assolí la seva independència com a república el 1991. Acabada la visita, trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

GANDJA – MAUSOLEU DE NIZAMÍ GANJAVI – BAKÚ

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida cap a Bakú, no sense abans parar al Mausoleu de Nizamí Ganjavi, el gran poeta azerbaidjaní del segle XII nascut a Gandja i que és sens dubte la major atracció turística de la ciutat. Continuació del trajecte cap a Bakú i dinar en ruta en un restaurant. A la tarda, arribada a Bakú, on tindrà lloc el sopar de comiat en un restaurant local. Tot seguit, trasllat a l’Aeroport de Bakú i sortida de matinada (13/05) amb el vol direcció a Barcelona (via Istambul). Nit a bord de l’avió.

BAKÚ – BARCELONA (via Istambul)

Arribada a l’Aeroport de Barcelona al migdia. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta fabulosa ruta per Azerbaidjan.

    Els camps marcats amb (*) són obligatoris.
    .


    Començar conversa
    💬 Et podem ajudar?
    Et podem ajudar?