+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

BERLÍN

Museus i palaus de la capital germànica

Patrimoni monumental, Museus i Ciutats històriques de Brandemburg

Berlín

Potsdam

Benvinguts a Berlín, la ciutat dels contrastos, on conviuen amb harmonia la modernitat que ofereix el nou mil·leni amb la soletat i tranquil·litat de la naturalesa que l’envolta. Ciutat llarg temps dividida, aconsegueix unir-se per oferir el millor de sí mateixa, a través d’una història rica en matisos i d’una arquitectura que va des dels monuments més clàssics fins als més avantguardistes. Un recorregut pels voltants de la capital germana també ens mostrarà algunes de les ciutats històriques més importants de la regió de Saxònia i Brandemburg.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – BERLÍN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem cap a Berlín. Arribada, assistència per part dels nostres corresponsals i trasllat al centre de la ciutat per a dinar. A la tarda, durem a terme una interessant visita panoràmica de la ciutat de Berlín, tot començant per la Plaça Alexander, que ha estat sense cap mena de dubte el centre de la vida urbana del Berlín Oriental. És en aquesta plaça on veurem l’Església de Santa Maria i l’Ajuntament. Passarem pels monuments més importants, la Porta Triomfal de Brandenburg, el veritable emblema berlinès, i el monument dedicat a l’Holocaust, obra escultòrica faraònica inaugurada el 2005. Acabades les visites, trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN I ELS MUSEUS DE PÈRGAM I EGIPCI

Esmorzar. Avui recorrerem els racons més interessants de la ciutat. Continuarem l’itinerari fins a la part occidental de la ciutat. Passarem per la Plaça Potsdam i visitarem el Parlament o Reichstag (segons disponibilitat), impressionant edifici d’estil renaixentista italià, obra de Paul Wallot. El 1933 el nazis el van incendiar, el 1945 les bombes dels aliats li van causar greus danys i el 1943 va perdre la seva cèlebre cúpula; no obstant això l’edifici va ser renovat completament als anys 70 però sense la cúpula, ja que no fou fins a finals del anys 90 que es va posar en marxa el projecte de remodelació creat pel prestigiós arquitecte Norman Foster. Foster va dissenyar la lleugera cúpula envidrada, que contrasta amb l’enorme mola de la resta de l’edifici. Anirem cap al Parc de Tiergarten, on veurem la Columna de la Victòria i la seu d’una de les orquestres més prestigioses del món: la Philarmònica de Berlín. Passarem per davant del Palau de Charlottenburg, la residència preferida de la reina Sofia Carlota, esposa de Frederic I. En acabat, dinar a un bon restaurant local. A la tarda, anirem fins a l’anomenada Illa dels Museus, un vast complex creat el segle XIX pel rei Frederic Guillem III i que actualment acull les col·leccions més importants dels museus d’art de Berlín. Visitarem el conegut Museu de Pèrgam, on podrem admirar l’espectacular Altar de Pèrgam i altres magnífiques obres de l’art grec i romà, així com també les impressionants joies de les civilitzacions sumèria i babilònica. Es tracta d’un dels museus més rics del món en art del pròxim orient. Seguidament, i al costat mateix, trobarem el magnífic Museu Egipci (Neus Museum), que ens permetrà conèixer l’evolució històrica artística de l’Egipte faraònic, amb una impressionant col·lecció d’objectes de diferents dinasties, obres condonades o altres vegades saquejades pels nazis durant les incursions alemanyes en plena fervorositat colonial. Acabada aquesta interessant visita, retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN – POTSDAM I EL PALAU DE SANSSOUCI

Esmorzar. Aquest matí sortirem cap a Potsdam, ciutat que gaudeix d’una situació geogràfica privilegiada, enmig dels braços del riu Havel, dels canals i dels llacs. Destruïda durant la Guerra dels Trenta Anys, aquesta ciutat fou reconstruïda per Frederic Guillem I, el Rei Sergent i el seu fill Frederic el Gran, qui la convertí en un gran centre administratiu i militar. Frederic el Gran hi va fer construir el castell i els jardins de Sans Souci, un conjunt arquitectònic i paisatgístic, pel qual va arribar a sentir una gran afecció. En acabar la Segona Gran Guerra, Potsdam va ser escenari de la Conferència durant la qual es va signar el Tractat que definiria el paper de les Potències Aliades a les zones ocupades i el futur del país alemany. Visitarem l’imponent i luxós Palau Nou, encarregat per Federic II en acabar la Guerra dels 7 Anys, per demostrar que el potencial econòmic de Prússia encara estava intacte. Entre visites, aprofitarem per dinar en un acreditat restaurant local. Després anirem al Palau de Cecilienhof construït durant la I Guerra Mundial com a residència d’estiu del príncep hereu Guillem i la seva esposa Cecilia de Mecklemburgo-Schwerin, on farem un recorregut per a conèixer les estances principals. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN – BARCELONA

Esmorzar. Aquest matí el dedicarem a recórrer el Barri Jueu de Berlín, desenvolupat als voltants del carrer Oranienburg. Cal destacar l’espectacular Sinagoga, d’estil bizantí, el vell Cementiri Jueu, on hi ha el cenotafi de Moshe Mendelsohn. En acabat, visitarem el Museu de la Gestapo, ubicat a l’aire lliure sobre les restes de l’antic Palau Albrecht, amb una exposició trepidant del que foren les detencions i tortures executades per la Gestapo i les SS entre el 1933 i el 1945. Acabades les visites, dinar de comiat i trasllat a l’Aeroport de Berlín. Facturació dels equipatges i volem novament cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat i final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit de la seva estada a Berlín.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el estrella.