MERAVELLES DE BORDEUS I AQUITÀNIA

Ruta Gastronòmica i Monumental

Els Grans Vins del Midi Francès

Bordeus

Saint Emilion

Toulouse

Cognac

Blaye

Arcachon

Castelnaudary

Aquitània, filla del sud de França, acariciada per l’aigua i el vent de l’Atlàntic i famosa pel seu vi i gastronomia, és la terra del bon viure. A qui la visita, regala naturalesa generosa i plena que inciten al millor plaer, juntament amb el bon apreci del seu majestuós patrimoni. Des del blau rectilini de la seva costa fins el verd de les seves terres interiors, Aquitània ens espera amb els braços oberts. Cal destacar especialment la meravellosa Bordeus, ciutat d’art, de cultura i d’història que conserva un excepcional patrimoni arquitectònic del segle XVIII.
Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – TOULOUSE – BORDEUS

Sortida de Barcelona amb autocar en direcció a Girona i França. Breu parada per a esmorzar per lliure (No inclòs) i continuació del viatge fins arribar a Toulouse, capital del Midi, vila històrica del sud de França solcada per les aigües del Garona, on durem a terme el dinar. Breu passeig per aquesta ciutat, que atresora un important conjunt monumental coronat per la meravellosa catedral de Saint Sernin i la famosa Place del Capitole. Continuació cap al nord, travessant la Vall de la Garona i de la Dordonya, fins arribar a la regió atlàntica d’Aquitània, terra de paisatges històrics i vitivinícoles del gran oest francès. Arribada a l’hotel. Sopar i allotjament.

BORDEUS – SAINT EMILION – BORDEUS

Esmorzar a l’hotel i visita guiada a la ciutat de Bordeus, capital de la comarca de la Gironda i de la regió d’Aquitània, a peus de l’estuari de la Gironda, entre els rius Garona i Dordonya. Començarem la visita duent a terme una interessant panoràmica a través de les principals avingudes i places, situades al marge est del Garona, una ciutat que s’ha anat ennoblint amb el pas dels segles. La modernitat i l’antiguitat es conjuguen magistralment constituïnt una ciutat plenament cosmopolita, oberta al món des d’èpoques immemorials gràcies al seu port històric, d’on sorgiren les grans gestes colonials cap a l’Atlàntic i Ultramar. Coneixerem el patrimoni del segle d’Or bordelès, al segle XVIII, on sobressurten el Teatre, el famós barri de Saint Pierre i la Plaça de la Borsa. També coneixerem la meravellosa catedral de Saint André, l’Ajuntament i els palauets particulars, que van esquitxant tot el conjunt monumental urbà. Al migdia, dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, sortirem cap a Saint Emilion, la joia d’Aquitània. Aquest poble es troba en un marc incomparable de paisatges vitivinícoles. Aquesta localitat nasqué al voltant de la tomba de Saint Emilion, monjo ermità d’origen bretó que trobà en aquestes contrades un idíl·lic espai per a la seva retirada. Fou durant el segle VIII que s’hi construí una ermita escarvada sota un promontori. La ciutat medieval concentra nombrosos monuments històrics, com l’església subterrània, les catacombes, la capella de la Trinitat, etc. Però Saint Emilion també és una magnífica etapa pels amants del Vi, és aquí on es troben les millors bodegues de reputació internacional. Acabarem la visita amb una bona degustació de vi en alguna d’aquestes bodegues. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

BORDEUS – COGNAC – BLAYE – BORDEUS  

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord d’Aquitània fins arribar a la localitat de Cognac. Visitarem aquesta famosa ciutat, amb un esplèndid centre històric ubicat sobre les aigües del riu Charente. Fou una vila important en època feudal, moment que s’alçaren els grans palaus i les “cases dels negociants de conyac”. Al bell mig del “vieux Cognac” hi sobressurten les famoses cases d’Otard, lloc de naixement del rei Francesc I, Rémy Martin i Camus. Durem a terme una degustació de Cognac francès al Castell d’Otard, on podrem assaborir els famosos aiguardents locals. Al migdia, dinar en un bon restaurant local. A la tarda, de tornada, aprofitarem per a conèixer la ciutadella medieval de Blaye, situada molt a prop de l’estuari de la Gironda. Fou coneguda des de l’antiguitat com a bastió feudal, plaça forta que vigilava l’entrada a les comarques de Bordeus. Vauban li va donar el retoc actual, amb un sistema defensiu singular, anomenat com el “Fort Paté”, sobre la illa que du el mateix nom, i com el “Fort Médoc” a l’altre marge del riu. Durant la visita guiada podrem descobrir les muralles, el polvorí, les sales de la guarnició militar, etc. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

BORDEUS – ARCACHON – ESTUARI – EL MEDOC – BORDEUS

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a un dels indrets més singulars del paisatge d’aquesta regió, els aiguamolls d’Arcachon, situats al vèrtex occidental de la desembocadura del Garona. Aquestes contrades ja eren famoses al segle XIX amb la revifalla dels balnearis a França, però també per la lleva d’ostres, úniques a França. Visitarem el seu poble pesquer, amb atractius carrerons comercials i amb una llarga tradició marinera. Agafarem un creuer des de l’Estuari fins a l’alçada de Cap Ferret, a l’altre extrem del vèrtex, amb un paisatge veritablement sorprenent, doncs a una banda hi trobem 7000 hectàries de boscos, i a l’atra banda grans extensions de dunes immenses, com les Dunes de Pyla. També observarem el grandiós far de Cap Ferret, que s’alça a 53 metres d’alçada. Al migdia, dinar en un restaurant de les rodalies. A la tarda, ens desplaçarem cap al Medoc, comarca situada al nord de Bordeus, en ple estuari, per a visitar una de les seves famoses bodegues de vi de la Gironda. Aquí tindrà lloc una Degustació de Vi del Castell Lascombes, un del més reputats de la zona. Acabades les activitats, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

BORDEUS – CASTELNAUDARY – BARCELONA  

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Llenguadoc en direcció a Barcelona. Al migdia dinarem a la bonica població occitana de Castelnaudary, en un acreditat restaurant local. Després de l’àpat, iniciarem el camí de tornada cap a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Bordeus i Aquitània.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el taza.