ELS GRANS SANTUARIS DE FRANÇA

Patrimoni Religiós i Espais Sacres de França

Una Ruta Fascinant i Espiritual

 

le Puy en Velay

Lyon

Cluny

Vezelay

Auxerre

París

Reims

Chartres

Tours

Rocamadour

Souillac

Carcassona

  Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – EL GAVALDÀ – EL PUY EN VELAY

Sortida des del nostre punt d’origen, direcció a Girona i França. Breu parada en el transcurs del trajecte per fer l’esmorzar per lliure (No Inclòs). Continuació del trajecte, travessant el Llenguadoc-Rosselló, on trencarem cap a les gorges de l’Herault i el massís central. Travessarem el meravellós viaducte de Millau, obra faraònica de l’enginyeria moderna, fins arribar a la comarca del Gavaldà, on dinarem en un bon restaurant local. A la tarda, continuarem el trajecte tot passant per Mende fins arribar a Le Puy en Velay, santuari marià i punt neuràlgic del camí de Sant Jaume francès. Visitarem el seu conjunt monumental i religiós, on destaca la seva meravellosa Catedral, dedicada a Notre Dame du Puy, dels segles XI i XII, amb un estil clarament romànic i que fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’interior de la qual custodia l’enigmàtica verge negra, venerada des de temps medievals. També hi destaquen el claustre, d’una bellesa inversemblant, i molt especialment la capella de Saint Michel de l’Aiguilhe, ubicada estratègicament sobre un turonet volcànic, que es remunta al segle X i que fou la pionera en encetar el camí de Sant Jaume a França. Acabades les visites, trasllat al nostre hotel. Sopar i allotjament.

LE PUY EN VELAY – LYON – CLUNY

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida en direcció a Lyon, capital de la regió de Ròdan-Alps i la segona ciutat de França en demografia, amb una posició privilegiada al peu dels Alps i entre els rius Ròdan i Saona. Durem a terme una interessant visita al seu patrimoni històric i religiós, començant el nostre recorregut pel punt més àlgid, la Basílica de Notre Dame de la Fourvière, erigida al segle XIX després de la Guerra Franca-Prussiana. Aquest santuari, aixecat sobre antics temples gals-romans, posseeix les millors vistes sobre la ciutat. Continuarem la nostra visita fins la Catedral de Saint Jean Baptiste, d’un gòtic sublim i que fou iniciada a partir del segle XII fins al segle XVI. A l´interior hi destaca la seva vidreria i els grans pilars, que donen a les naus una alçada vertigionsa. Seguirem amb una breu panoràmica de la ciutat, amb el barri de Presqu´ille i les grans avingudes i places. Al migdia, dinarem en un bon restaurant. A primera hora de la tarda, sortirem cap a la Borgonya, on durem a terme la visita a un dels enclaus religiosos més importants d’Europa, el conjunt abacial de Cluny. Emmarcat en una ciutadella medieval, Cluny és el reflex de l’eclosió religiosa a l’edat mitjana, posseïnt l’abadia més gran del moment. S’erigí entre els segles IX i XII i promogué l’esperit cluniacenc a tota Europa. Aquest conjunt és un exemple magnífic d’arqueologia, art i espiritualitat. Acabades les visites, trasllat al nostre hotel. Sopar i allotjament.

CLUNY – VEZELAY – AUXERRE – PARÍS

Esmorzar a l´hotel. Al matí ens desplaçarem cap al nord de la Borgonya fins a Vezelay, alhora un altre punt de sortida del Camí de Sant Jaume francès, on hi destaca la magnífica basílica de Sainte-Madeleine, prestigiós monument de l’art romànic borgonyès i francès dels segles XII i XIII, classificada com a Patrimoni Mundial per l’UNESCO. En plena època d’esplendor medieval, foren els prínceps, reis i emperadors que s’arribaren fins a Vezelay per a venerar-hi les relíquies de Maria Magdalena. Posteriorment continuarem la ruta fins arribar a Auxerre, important antiga vila gala-romana classificada com a Ciutat d’Art i Història. Dinar a un acreditat restaurant de la ciutat. A la tarda, ens desplaçarem fins la capital del país, París. Sopar i allotjament a l’hotel

PARÍS MÍSTIC I RELIGIÓS

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a descobrir el majestuós patrimoni històric i religiós de la gran metròpoli parisenca. En primer lloc realitzarem una visita panoràmica de la ciutat, on coneixerem les principals atraccions monumentals com la Place de l’Etoile, la Place Vendôme, els famosos Camps Elisis, l’Òpera, la Tour Eiffel, etc. Seguidament, coneixerem el patrimoni religiós. Començarem amb la Catedral de Notre Dame, la màxima exponència de l’esplendor del gòtic local, amb unes vidreries d’ensomni. Seguidament, ens desplaçarem al bohemi barri de Montmartre, on s’albira la Basílica del Sacré Coeur, que gaudeix privilegiadament d’unes fantàstiques vistes sobre la ciutat de París. Aquesta obra fou realitzada durant el segle XIX i té una tendència clarament neoclàssica. Al migdia, dinarem en un restaurant local. A la tarda, visitarem la Sainte Chapelle, esplèndida obra del barroc francès, amb una decoració sublim i panteó dels reis de França. Per últim, i en el llunyà barri de Saint Denis, coneixerem la joia del gòtic francès, la Catedral de Saint Denis. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

PARÍS – REIMS – PARIS

Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí en direcció a la propera regió de la Champagne. Arribada a la seva capital, Reims. Coneixerem aquesta fabulosa ciutat d’art i d’història, amb un reconeixement per part de la UNESCO a dos monuments excepcionals: la Catedral de Notre Dame, obra mestra del gòtic construïda al segle XIII sota l’impuls dels grans reis de França, on molts d’ells van ser coronats. És considerat un espai sacre, en record al bateig de Clodoveu per Saint Rémi l’any 498. També coneixerem la Basílica de Saint Rémi, la màxima expressió de l´art romànic al nord de França i punt de pelegrinatge important. Fou bastida a partir del segle XI en memòria del Sant que du el mateix nom. Al migdia, dinarem en un restaurant local. A la tarda, tornarem a París i, en funció del temps, disposarem de temps lliure al centre de la ciutat. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

PARÍS – CHARTRES – TOURS

Esmorzar a l´hotel i sortida al matí en direcció al sud-oest de París fins arribar a Chartres. Visitarem la seva fastuosa Catedral de Notre Dame, obra mestra del gòtic, erigida entre els segles XII i XIII. A cada racó ens sorprèn per la seva puresa, amb uns vitralls impressionants del segle XII i unes façanes esculpides magistralment, raó per la qual gaudeix del títol de Patrimoni de la Humanitat. Al migdia, dinarem en un bon restaurant local. A la tarda, continuarem el trajecte cap al sud tot travessant la regió de Touraine fins arribar a la seva capital, Tours, ubicada al bell mig de la Vall del Loire. Visita breu d’aquesta ciutat carregada d’història, amb l’inoblidable record del seu sant predilecte, Sant Martí. Coneixerem la Capella de Sant Martí, erigida al segle IV sobre la tomba del sant, en memòria d’aquest bisbe de l’època paleocristiana. Actualment, aquesta capella, anomenada Châteauneuf de Saint Martin, acull una multitud de pelegrins al llarg de l’any, fet que l’ha convertit en un dels santuaris referents a França i Europa. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

TOURS – ROCAMADOUR – SOUILLAC

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la regió del Midi, travessant el massís central, fins arribar a Souillac, al bell mig de la comarca del Quercy. Dinar a un restaurant local. A la tarda, sortida cap a un dels indrets més emblemàtics d’aquesta regió com és la població de Rocamadour, on en plena època medieval hi residí un insigne català com fou Sant Ramon de Penyafort. Farem un extens recorregut per a conèixer el seu vistós Ajuntament, el Palau dels Bisbes, la Basílica de Sant Salvador, la Cripta de Sant Amador i la Capella de la miraculosa Verge Negra, així com l´espectacular Calvari amb un esplèndid panorama de la població i les gorges de l’Alzou. Fou un punt molt important de pelegrinatge en època medieval i etapa de pas en el camí de Sant Jaume. Acabades les visites, retorn l’hotel. Sopar i allotjament.

SOUILLAC – CARCASSONA – BARCELONA

Esmorzar a l´hotel i sortida novament cap al sud, travessant el Midi i el Llenguadoc. Arribarem a la meravellosa Ciutadella de Carcassona, bastió medieval coronat per les seves altives muralles, on a l’interior s’hi conserven vestigis d’èpoques immemorials i, molt especialment, el castell comtal i la Basílica de Saint Nazaire, d’un estil clarament gòtic. Al migdia, dinar a un bon restaurant al bell mig de la ciutadella. A la tarda, a una hora indicada, sortida per a iniciar el camí de tornada fins arribar a Barcelona. Final de viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pels grans santuaris de França.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el árbol.