+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

EGIPTE FARAÒNIC
Acompanyats per l’arqueòloga Núria Roselló

Del 04 a l’11 de novembre 2019

ARQUEOLOGIA I LLEGENDA
Tornem a la Terra dels Faraons
Creuer pel Nil
Patrimoni de la Humanitat

Herodot, antic historiador grec, descrivia Egipte com “ el do del Nil ”, reflexant així l’admiració que ja se sentia a l’Antiguitat per la imatge de les piràmides, l’esfinx, Tebes i el propi riu. Faraons, grecs, romans, àrabs, turcs i britànics van dominar aquest país africà i, com a conseqüència d’això, l’Egipte actual és una amalgama d’aquests llegats, juntament amb l’Islam i els avanços del segle XX. Alexandria, la gran desconeguda i l’últim tresor d’Egipte, presumeix de fundador: Alexandre el Magne va traçar els planells d’una urb que mai arribaria a veure, allò que va donar origen a una ciutat que des de llavors viu submergida en el mite.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

ITINERARI

Dia 04/11

BARCELONA – LUXOR (VIA EL CAIRE) – CREUER PEL NIL

 • Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. 
 • Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Luxor (via el Cairo). Sopar a bord del vol. Arribada a l’Aeroport de Luxor, tràmits aduaners i sortida amb autocar cap al port fluvial del Nil, on embarcarem al nostre creuer. 
 • Allotjament a bord i navegació. 

Dia 05/11

CREUER PEL NIL (LUXOR, TEBAS, KARNAK)

 • Pensió Completa a bord. Avui coneixerem Luxor i la meravellosa Vall de Tebes. En primer lloc visitarem la riba oriental, on ressalta el majestuós Temple de Karnak, que domina tot el paratge de Tebes i que va donar a llum a l’esplendor dels Faraons de l’Imperi nou, i el Temple de Luxor, obra de dos grans faraons que ens remontarà al curs del temps.
 • També visitarem la riba occidental: la Necròpoli de Tebes, incloent la Vall dels Reis on es troben amagades les tombes dels més importants Faraons de l’Imperi nou, el Temple de la Reina Hathshepsut a Deir el Bahari, únic pel que fa a l’arquiectura egípcia, i els gegants i enormes “Colosos” de Memnon. Nit a bord.

Dia 06/11

CREUER PEL NIL (EDFU I KOM OMBO)

 • Pensió Completa a bord. Sortida per a visitar Edfu, amb el seu majestuós Temple dedicat al Déu Horus, un dels millor conservats del país.
 • Tot seguit, continuarem les visites al Temple de Kom Ombo, situat a la vora del Nil, dedicat als seus principals déus: Sobek, representat per la figura del cocodril i que constitueix la divinitat de la medecina, i també Haroeris, fill d’Isis i Osiris. Nit a bord.

Dia 07/11

CREUER PEL NIL (ELS TEMPLES D’ABU SIMBEL)

 • Pensió Completa a bord. De matinada, sortirem amb autocar en direcció al sud fins arribar al magnífic Llac Nàsser, on visitarem els meravellosos Temples d’Abu Simbel. Situats a 280 km al sud d’Aswan, van ser erigits en memòria de Ramses II i la seva primera esposa Nefertari. Foren reconstruits sobre un terreny més elevat, pedra a pedra, just quan es va construir la presa d’Aswan, a fi i efecte d’evitar el seu enfonsament a les aigües del Llac Nàsser. Aquesta increïble mostra de l’enginyeria ens permet entendre la simbologia del poder faraònic.
 • A una hora indicada, retorn a Aswan per dinar. A la tarda, visitarem la magnífica presa d’Aswan, una de les més importants obres d’enginyeria del món, construïda durant el mandat de Nàsser, entre el 1960 i el 1971. Seguidament, serem convidats a un passeig en Faluca (embarcacions tradicionals del Nil) per a contemplar relaxadament el meravellós paisatge de la Vall del Nil. Nit a bord.

Dia 08/11

CREUER PEL NIL I VOLEM AL CAIRE

 • Esmorzar a bord. Desembarcament. Aquesta jornada acabarem de completar les visites. 
 • Dinar en un restaurant local. A una hora indicada, trasllat a l’aeroport d’Aswan per sortir en el vol domèstic amb destinació El Caire. Arribada i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 09/11

EL CAIRE, LES PIRÀMIDES I L’ESFINX

 • Esmorzar a l’hotel. Al matí, visitarem el recinte de les Piràmides de Gizeh: Keops, Kefren i Micerinos, constituïdes durant l’Imperi Antic a la IV Dinastia dels Faraons. Aquest conjunt arqueològic és considerat una de les “7 meravelles del món” per la seva magnitud, pel seu sorprenent estat de conservació, per la seva misteriosa arquitectura i per la seva bellesa.
 • També, dins del mateix complexe, visitarem l’Esfinx, meravellosa obra faraònica esculpida, amb el cap humà (atribuït al rei Kefren) i cos de lleó, postrada al bell mig de la vall com a guardiana de les Piràmides. Dinar. A la tarda, visitarem la Necròpoli de Menfis i Sakkara, on es troba l’antiga piràmide esglaonada de Zoser. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 10/11

EL CAIRE, EL MUSEU EGIPCI, EL BARRI COPTE I LA CIUTADELLA DE SALADÍ

 • Esmorzar a l’hotel. Avui coneixerem els diferents barris del Caire. En primer lloc, durem a terme la visita del magnífic Museu Arqueològic, únic al món per la gran quantitat de peces i restes de l’antiguitat, on hi destaca molt especialment la col·lecció dedicada al faraó Tutankhamon i els seus tresors. A continuació visitarem el Barri Copte, on viu la comunitat cristiana a la capital, amb una identitat pròpia.
 • Seguidament visitarem l’altiva Ciutadella de Saladí, amb unes impressionants vistes sobre la ciutat, on es troba la Gran Mesquita de Mohamed Alí, erigida durant el segle XIX, amb un interior ricament decorat. Dinar.
 • A la tarda, visitarem el popular i bulliciós barri de Khan el Khalili, el gran mercat o bazar del Caire, on podrem gaudir de temps per assaborir les artesanies locals. Acabades les visites, retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

Dia 11/11

EL CAIRE – BARCELONA

 • Esmorzar a l’hotel. A una hora indicada, trasllat a l’Aeroport d’El Caire. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona.
 • Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta excepcional ruta per la terra dels faraons.

Més informació

15 + 9 =

KULTURALIA VIATGES

Adreça: C. Casanova 49-53, Entresol 3a, Escala Dreta – 08011 BARCELONA
Telèfon: +34 93 496 14 67
Email: info@kulturalia.es