+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

FLORÈNCIA

Museus i palaus de la capital toscana

Paisatges i Tradicions de la Toscana

L’Accademia i el Palazzo Piti

La Gal·leria dels Uffizi

Florència

Siena

San Gimignano

Des dels Alps italians fins als suaus relleus dels voltants de Florència, els paisatges del nord d’Itàlia destaquen com les diferents facetes d’una obra d’art. Les sorprenents ciutats monumentals de la regió, els pintorescos poblets de muntanya, així com els grans llacs i els espectaculars paisatges ens mostraran la cara més autèntica del nord d’Itàlia.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – FLORÈNCIA

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem a Florència. Arribada i trasllat en privat al centre de la ciutat, on durem a terme una primera presa de contacte amb aquesta noble ciutat toscana, on sobressurten els seus monuments i palaus. Sortida cap al nostre hotel. Sopar i allotjament.

FLORÈNCIA I LA GAL·LERIA UFFIZI

Esmorzar. Avui descobrirem Florència, la magnífica capital de la Toscana i bressol del Renaixament italià. Podrem conèixer aquesta meravellosa ciutat, un veritable museu a l’aire lliure on el visitant queda corprès a cada racó. La plaça del Duomo, la Piazza della Signoria amb elegants palaus i el Ponte Vechio sobre les aigües de l’Arno són algunes mostres del gran patrimoni que concentra aquesta noble ciutat. També coneixerem l’exterior de la Casa de Dante i la façana de la Basílica de Santa Croce, erigida pels franciscans al segle XIII i que mostra l’esplendor en tota la seva dimensió, lluint un marbre policromat a l’exterior i els frescos de l’escola de Giotto a l’interior i que, a més a més, es defineix com el Panteó dels prohoms toscans, on trobem tombes tan singulars com la de Michelangelo, Machiavello, Rossini, Galileu Galilei, Dante, etc. Dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem una de les millors pinacoteques del món, la Gal·leria dels Uffizi, antic corredor que unia el Palazzo Vechio i el Palazzo Pitti, fet que permetia als grans Ducs de la Toscana, com els Medicci, passar de la seva residència al palau del govern sense ser vistos. Aquest museu conté una meravellosa col·lecció de pintures, des de la primitiva època gòtica fins al món contemporani, és a dir, des de Giotto fins a Matisse, sobretot ressaltant la pintura renaixentista, d’una qualitat inversemblant on s’hi troben representats els millors artistes de tots els temps: Giotto, Botticelli, Vassari, Michelangelo, Donatello, Rafael, etc. Temps lliure al centre de la ciutat. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

FLORÈNCIA, SIENA I SAN GIMIGNANO

Esmorzar. Sortida en direcció a Siena, antiga ciutat etrusca i medieval enclavada entre oliveres i vinyes, molt a prop de la comarca de Chianti, guardonada en tot el seu conjunt com a Patrimoni de la Humanitat. L’origen etrusc de la ciutat està relacionat amb l’enigmàtic “Laberint subterrani del rei Porsenna”. Visitarem amb guia local aquest esplèndid conjunt monumental conegut com “ciutat del palio”. Recorrerem els laberíntics carrers, on trobem la famosa plaça del Palio en forma de conxa, visitarem també l’interior del Duomo, del segle XII, amb una façana sorprenent dissenyada per Nicola Pisano durant el segle XIII. A l’interior hi trobem un meravellós paviment amb mosaic, únic a tot Europa. Tot seguint el recorregut, coneixerem la Piazza del Campo, amb forma de ventall, coronat pel magnífic Palazzo Pubblico (ajuntament) del segle XIV amb el seu altiu campanar. És en aquesta plaça on es celebren des d’èpoques remotes les curses de Palio, curses a cavall que representen els diferents districtes o barris de la ciutat. A més a més, hi destaquen places encisadores i palaus nobles com el Palazzo Piccolomini o la bonica Basílica de San Domenico. Dinar a un restaurant local. A la tarda, sortirem cap a l’antiga localitat de San Gimignano, situada a la serralada toscana i encerclada de poderoses muralles medievals amb 15 torres defensives, que fou també declarada Patrimoni de la Humanitat en tot el seu conjunt històric, replet de carrerons sinuosos i cases senyorívoles. Descobrirem la la Col·legiata i el Palazzo Comunale (ajuntament) i la Torre del Podestà del 1311 i que s’albira a 54 metres d’alçada. Passejant pels seus carrers decobrirem les places de la Cisterna, del Duomo, Pecori i de l’Erbe. Tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

FLORÈNCIA – BARCELONA

Esmorzar. Aquest matí visitarem el meravellós Palazzo Pitti i els seus jardins, situat a la rivera sud de l’Arno i que emergeix com el més gran palau renaixentista de Florència, erigit durant el segle XV com a residència del gran magnat de les finances florentines, Luca Pitti, i posteriorment adquirit per la família Medici el 1548 com a residència dels grans Ducs de la Toscana. Durant el segle XX tot el conjunt fou condonat per Victor Manuel III al poble de Florència convertint-se en una meravellosa gal·leria d’art. Visitarem les estances principals, com la Gal·leria Palatina, considerada la més famosa de les col·leccions d’art de la dinastia Medici, integrant una magnífica exposició de pintures amb autors de gran rellevància com Rafael, Tiziano, Correggio, Rubens i Pietro da Cortona, destacant d’aquest últim els nombrosos frescos barrocs en 7 sales del Palau. També visitarem els Apartaments Reials, un conjunt de 14 estances sovintejades formalment pels Medici i els seus hereus, on hi ressalten els retrats de família, integrats en un ambient i una decoració sublims propis de l’aristocràcia de l’època. També destaquen el Museu de la Plata i de la Porcellana, on les arts menors prenen protagonisme en la història de la vida quotidiana dels Grans Ducs de la Toscana. Al migdia, dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem la Gal·leria de l’Accademia de Florència, coneguda com l’acadèmia de belles arts, fundada el 1563, i que posseeix una de les millors col·leccions de pintura i escultura del país, sobretot dels segles XV i XVI. La primera sala integra l’obra en terracota de Joan de Bolonya “El sagrest de les Sabines”, així com obres d’autors singulars com Botticelli, Pontormo i Scheggia. Descobrirem la sala dedicada al mestre Michelangelo, amb obres magnífiques com “Els 4 Presoners” destinats a la tomba del Papa Juli II, un esbós de Sant Mateu i una Pietà inacabada, però l’obra d’art més important ve presidida pel David, traslladada de la Piazza della Signoria a l’Accademia el 1873 per a la seva bona conservació. Breu temps lliure. Trasllat a l’Aeroport internacional de Florència. Facturació dels equipatges i volem de nou cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis tot desitjant que hagin gaudit de la seva estada a Florència.

Los campos marcados con (*) son obligatorios.
.


Començar conversa
💬 Et podem ajudar?
Et podem ajudar?