IRLANDA CELTA I MÍSTICA

Les Dues Irlandes: Eire i Ulster

Una Ruta per les Llegendes Celtes

Irlanda Màgica

Dublín

Hill of Tara

Monasterboice

Bangor

Belfast

Giant's Causeway

Castell de Dunluce

Derry

Grianan Eilach

Illa de Boa

Bundoran

Knocknarea

Connemara

Galway

Penyassegats de Moher

Clonmacnoise

La Irlanda bucòlica ofereix al visitant una excepcional bellesa paisatgística amb notables llegendes i símbols màgics reflectits en les seves enigmàtiques construccions megalítiques, atribuïdes a la cultura ancestral dels llegendaris “Tuatha de Danan”, sense oblidar-nos dels vestigis històrics de Víkings i Normands, així com la implantació de l’antic Cristianisme Celta que configurà aquesta illa como la Terra dels Sants i Erudits, fins arribar a ple segle XX, on naixeran els diversos Moviments del Nacionalisme Irlandès.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – DUBLÍN – HILL OF TARA – MONASTERBOICE – DUBLÍN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol directe a Dublín. Arribada a l’Aeroport de Dublín. Sortida en direcció a Hill of Tara, espai màgic on antigament es coronava el rei irlandès, i Monasterboice, bonic conjunt antic monàstic amb la millor col·lecció de creus celtes cristianes. Acabades les visites, trasllat en direcció a la ciutat de Dublín. Al vespre, sopar i allotjament a l’hotel.

DUBLÍN

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Aquest matí començarem amb una extensa visita panoràmica de Dublín on hi destaquen diversos monuments i espais emblemàtics des dels Jardins o Gardens of Remenbrance, passant per les artèries principals de O´Connell Street i els diversos edificis típics d’estil georgià dels barris històrics, la zona de Temple Bar, l’històric Castell de Dublín, el Town Hall o Ajuntament fins a Saint Stephen’s Green. També podrem conèixer o admirar la famosa Universitat coneguda com el Trinitty College amb la Sala del Llibre de Kells, les Catedrals de Christ Church i de Saint Patrick. Al migdia, servei de dinar a un restaurant o pub típic local. A la tarda, farem una visita al Museu Nacional de Història per a conèixer les seves magnífiques col·leccions de la Història de Irlanda i després gaudirem de temps lliure per passejar per les principals artèries comercials i actives d’aquesta atractiva ciutat. Posterior trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

DUBLÍN ABADIA DE BANGOR – BELFAST

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida en direcció a Irlanda del Nord fins arribar a la ciutat costera de Bangor, on durem a terme la visita de la històrica Abadia de Bangor, gran exponent del cristianisme celta amb el seu famós Codex medieval “Antiphonarium benchorense” atribuït al Sant Abat Comgall, deixeble de Sant Patrici i alhora per ser el lloc des d’on Sant Columbà va emprendre el seu famós viatge missioner per Europa. Posterior arribada a Belfast pel servei de dinar al migdia. A la tarda, farem una interessant visita panoràmica a la ciutat de Belfast on hi destaca l’Ajuntament, la Catedral de Santa Anna, la notable Albert Memorial Tower, la Queens’s University, etc. fins arribar als barris marítims del port de Belfast on s’hi ubica l’emblemàtic Museu del Titànic, inaugurat l’any 2012, en motiu del Centenari del seu enfonsament durant la seva travessia per l’Atlàntic que recrea amb una excepcional fidelitat la reconstrucció del vaixell i les circumstàncies que el van portar al fatal desenllaç dins d’un macro espai excepcional de gran recreació artística i tècnica. Posterior trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

BELFAST – CASTELL DE DUNLUCE – GIANT’S CAUSEWAY – BELFAST

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí sortida en direcció al Castell de Dunluce, antic petit castell medieval de tradició anglo-normada i construït al segle XIII, actualment en runes de forma parcial. Fou construït damunt d’una petita península de basalt, ubicada davant de l’Oceà Atlàntic i és accessible a través d’un pont sota del qual hi ha la mítica Cova de la Sirena. Curiosament l’antiga galera de l’Armada Invencible anomenada “Girona” va naufragar tot just davant les roques del mateix castell. Posterior continuació cap al singular paratge natural de Giant’s Causeway. Aquest paratge natural és actualment Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i està constituït per columnes hexagonals que es van formar fa uns 60 milions d’anys al refredar-se molt ràpidament la lava d’un volcà en erupció, encara que, segons diu la llegenda, en realitat són les passes de diversos gegants. Al migdia, durem a terme el servei de dinar a restaurant o pub típic irlandès. A la tarda, breu parada amb visita lliure (no inclosa) del singular Pont Penjant de Carrick-a-Rede amb 25 metres d’alçada sobre el nivell del mar, ubicat en un magnífic paratge natural de la costa nord irlandesa. Posterior retorn cap a Belfast a través de la magnífica Costa d’Antrim que ofereix les millors vistes panoràmiques d’Irlanda del Nord. Al vespre, sopar amb especial Nit Celta en un tradicional local irlandès i posterior trasllat a l’hotel per a l’allotjament.

BELFAST – DERRY – GRIANAN EILACH – ILLA DE BOA – BUNDORAN    

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí sortida cap al singular Fort Celta de Griannan of Eilach. Posterior arribada a la ciutat de Derry, antigament coneguda com la famosa Londonderry per haver estat un dels més important focus de resistència dels irlandesos catòlics en contra del govern dels protestants. Visita de la ciutat que destaca per les seves antigues muralles alçades l’any 1619 que encerclen la ciutat vella on hi destaca el Diamond War Memorial, la Catedral de Sant Columbà, la Tower Museum i la singular petita església de Saint Agustin’s Church que commemora la marxa de Sant Columbà cap a la mítica illa de Iona des d’on va evangelitzar els Higlands escocesos. Des de la zona emmurallada podrem observar el Free Derry Corner que rememora els fets turbulents del barri catòlic de Bogside. Al migdia, servei de dinar a un restaurant o pub típic local. A la tarda, continuació del trajecte en direcció a la República d’Irlanda, tot passant per la singular Illa de Boa que ofereix al visitant un conjunt extrany d’antigues pedres antropomòrfiques, fins arribar a la petita vila de Bundoran. Posterior arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

BUNDORAN – KNOCKNAREA – CONNEMARA – GALWAY

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida en direcció a Sligo, situada davant de la mítica muntanya de Ben Bulben i que tant bé va descriure el gran poeta romàntic nacional irlandès W.B. Yeats. Posterior arribada als Megalits de Knocknarea on s’hi troba un interessant conjunt arqueològic d’antics túmuls amb una magnífica panoràmica de la mítica muntanya sacra venerada pels celtes, la ja esmentada Ben Bulben. Posterior continuació del trajecte cap a la Península de Connemara. Al migdia, servei de dinar a restaurant o pub típic local. A la tarda, un cop entrats al Parc Nacional de Connemara, farem una breu visita a Kylemore Abbey, un castell i una petita abadia d’estil neo-gòtic erigits per un ric comerciant de Liverpool en ple segle XIX dins d’un excepcional marc paisatgístic entre llacs i muntanyes. Posterior trasllat en direcció a la ciutat de Galway per a fer una breu visita panoràmica del centre històric i neuràlgic de la ciutat amb la seva prestigiosa Universitat, la Saint Nichola’s Cathedral, l’Eyre Square, el Lynch’s Castle i els Canals de Cladagh, a la zona sud de la ciutat, banyada per l’Oceà Atlàntic. Posterior arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

GALWAY – PARC THE BURREN – PENYASSEGATS MOHER – GALWAY

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, trasllat cap la regió de Burren, Boireann en llengua gaèlica, que significa “grans pedres”. El seu nom descriu perfectament aquest escenari, sovint assenyalat com paisatge llunar, emmarcat per una gran plana de terra rocosa calcària, on hi destaquen els petits llogarets de Ballyvaughan i Kilfenora, on durem a terme la visita del Centre d’Interpretació i del Dolmen de Poulnabronne. Al migdia, servei de dinar a un acreditat restaurant de les rodalies. A la tarda, ens dirigirem cap als famosos “Penyassegats de Moher” (Cliffs of Moher), els més majestuosos penyassegats d’Irlanda, amb 215 metres de caiguda i que s’extenen al llarg de 7 km, davant mateix de l’immens Oceà Atlàntic, on hi topen les seves enfurismades onades. Posterior tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

GALWAY – CLONMACNOISE – DUBLÍN – BARCELONA

Esmorzar Irlandès a l’hotel. Al matí, sortida cap al Conjunt Monàstic Paleocristià de Clonmacnoise on hi tobem una notable col·lecció de singulars creus cèltiques dins un marc incomparable banyat per riu Shanon i envoltat per unes singulars i primitives esglésies romàniques irlandeses que li donen un caire sacre i de gran bellesa natural. Al migdia servei de dinar a un acreditat restaurant. A la tarda, a una hora prèviament indicada, sortida en direcció a l’Aeroport de Dublin. Tràmits d’equipatge i embarcament al vol de tornada a Barcelona. Posterior arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per l’Irlanda Celta i Mística.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el estrella.