+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

ESCENES BÍBLIQUES D’ISRAEL

Un viatge històric i cultural per Judea i Galilea Essències de Terra Santa Mosaic de Cultures Ancestrals

Tel Aviv

Nazareth

Acre

Haifa

Galilea

Jericó

Jerusalem

Betlem

Masada

Qumran

Històries de la Bíblia, ciutats mil·lenàries, temples i ruïnes que narren la veritable història d’Israel i del Cristianisme i que estan associades a una multitud de llegendes, sobretot per ser el bressol de les civilitzacions indoeuropees i de les tres grans religions monoteïstes. En aquest viatge us proposem una magnífica ruta cultural, un trajecte que ens farà assaborir els colors i els aromes del Pròxim Orient. Ens permetrà rememorar la mística dels indrets històrics de la vida de Jesús, alhora que ens trobarem amb la història bíblica del poble d’Israel, la seva Diàspora i retorn a la Terra Promesa, així com la dura realitat actual del conflicte d’Orient Mitjà.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

  BARCELONA – TEL AVIV – NAZARETH Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb vol directe a Tel Aviv. Arribada a l’Aeroport de Ben Gurion, assistència per part del nostre corresponal i posterior trasllat a Nazareth. Sopar i allotjament a l’hotel.  
NAZARETH, VISITEM SANT JOAN D’ACRE I HAIFA Esmorzar a l’hotel. Aquest matí deixarem Nazareth i ens desplaçarem cap a la ciutat històrica de Sant Joan d’Acre, nucli portuari declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Les onades del Mediterrani trenquen amb força contra les muralles medievals d’aquesta localitat, que concentra un interessant conjunt monumental al seu interior i conserva el record de ser port d’entrada durant les croades medievals a Terra Santa. Passejant pels seus bucòlics carrers descobrirem la gran mesquita, un monestir franciscà, els banys turcs, la Sinagoga, la fortalesa de l’Orde de l’Hospital i una magnífica ciutat vella, esquitxada de carrerons sinuosos i cases de gran valor històric. Dinar a un restaurant regional. A la tarda, ens desplaçarem a la propera ciutat de Haifa, la tercera ciutat més gran del país, situada al llarg d’una gran badia a la vora del Mont Carmel. Descobrirem la seva essència multicultural, on conviuen tradicions jueves, musulmanes, cristianes i druses. Passejant podrem conèixer el barri medieval de Wadi Nisnas, amb el seu mercat acolorit i bulliciosos carrers amb una activitat frenètica. Visitarem els famosos i magnífics Jardins de Bahai, on ressalta la cúpula d’or del Santuari Bahai, el Monestir Carmelita de Stella Maris (Estrella de Mar), situat al cim del Carmel i nucli sagrat des de l’antiguitat, el barri de Hadar i, si el temps ho permet, ens acostarem per a conèixer els singulars poblats drusos de Usfiyah i Daliat el Karmel. Tornada a Nazareth. Sopar i allotjament a l’hotel.
NAZARETH, CONEIXEM GALILEA Esmorzar a l’hotel a primera hora i sortida per a dur a terme un relaxant passeig en barca pel Mar de Galilea. Tot seguit, ascendirem a la Muntanya de les Benaurances, enclau emblemàtic del Sermó de la Muntanya, amb una església construïda en forma octogonal com a símbol de les Benaurances. Coneixerem Cafarnaum, la ciutat de Sant Pere, on visitarem les ruïnes de la seva casa i la Sinagoga. Aquesta ciutat fou citada per primer cop al Nou Testament i ocupa un lloc important a l’Evangeli. Tot seguit coneixerem Tabgha, que ens assenyala el lloc de la multiplicació dels pans i dels peixos, on destaca un fabulós mosaïc del segle IV representant el Miracle de Jesús. Dinar a un restaurant regional. A la tarda, ascendirem als Alts del Golan, altiplà ubicat estratègicament a la frontera d’Israel, Jordània i Síria, i acabarem la jornada amb la visita de Canaa de Galilea, on la tradició assenyala com el punt on Jesús va efectuar el primer Miracle transformant l’aigua en vi. Completarem les visites amb Safed, antiga ciutat galilea, la més alta d’Israel, i que ofereix unes impressionants vistes sobre Galilea i el Mont Hermon, lligada al món espiritual i cabalístic des del 1600, tot en un marc arquitectònic i artístic meravellós, amb carrerons sinuosos, antigues sinagogues i una fortalesa medieval de l’època dels croats. També visitarem Rosh Pina, situada sobre les cimeres orientals del Mont Canaá, que conserva un ric centre històric gràcies als seus carrers empedrats i casetes velles, on destaca una bonica sinagoga i una oferta nombrosa de cafeteries, restaurants i galeries d’art que fan d’aquesta localitat una de les més turístiques de la regió. Retorn a Nazareth. Sopar i allotjament a l’hotel.
NAZARETH – JERICÓ – JERUSALEM Esmorzar a l’hotel. Aquest matí aprofitarem per a conèixer Nazareth, a peus de la Muntanya de la Precipitació. Visitarem l’Església de Sant Gabriel, d’estil ortodox grec, amb una singular cripta. Tot seguit visitarem la Basílica de l’Anunciació, el santuari cristià més gran de l’Orient Mitjà, amb una part superior d’estil occidental i una part inferior d’estil bizantí. Acabades les visites sortida cap a la Vall del Jordà i Jericó. Dinar a un restaurant regional. A la tarda, visitarem Jericó, situada a la regió palestina de Cisjordània, al bell mig de la Vall del Jordà i a prop del Mar Mort. Coneixerem una de les més antigues ciutats de l’Orient Mitjà i del món, on segons els historiadors fou poblada pels cananeus fa més de 10.000 anys. En la tradició judeo-cristiana, la ciutat és coneguda com el lloc on els jueus van retornar de l’esclavitud d’Egipte, dirigits per Josué, el successor de Moisès. Descobrirem el seu llegat històric, presidit per les ruïnes del Palau Hisham i el jaciment arqueològic de Tel Esultan (ciutat vella de Jericó), així com el Cim de les Temptacions. Sortida cap a Jerusalem. Sopar i allotjament a l’hotel.
JERUSALEM I BETLEM Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem a conèixer la Basílica de la Nativitat de Betlem, on els Evangelis situen el naixement de Jesús. El temple, fundat al segle IV i remodelat al segle VI, es considera un dels més antics del món. Retorn a Jerusalem per a continuar les visites. En primer lloc visitarem el Museu d’Israel, considerat el millor museu històric del país. De les seves col·leccions destaca la maqueta de la ciutat de David i sobretot els Manuscrits del mar Mort, escrits per la comunitat essènia de Qumran. Dinarem a un restaurant local i visitarem el Museu de Yad Vashem, més conegut amb el nom de Museu de l’Holocaust, amb tota seguretat un dels més corprenents del món. A continuació anirem al poble d’Ein Karem, situat a l’oest de la ciutat, on segons la tradició va néixer Sant Joan Baptista. Veurem l’església que commemora aquest fet, construïda al segle XVII sobre restes més antigues del segle V, i a continuació anirem a visitar l’Església de la Visitació. Construïda al segle XII i amb diverses modificacions posteriors, aquesta església recorda la visita de Maria a la seva cosina Isabel, mare de Joan Baptista. Acabada la visita, sopar i allotjament a l’hotel.
JERUSALEM, VISITA DE MASADA, EL MAR MORT I QUMRAN Esmorzar a l’hotel i tot seguit ens dirigirem a través dels deserts de Judea i del Nègueb fins a la impressionant Fortalesa de Masada. Construïda per Jonatan el Macabeu durant el segle II aC, aquesta fortalesa entrà a la història durant la revolta jueva del l’any 70 a.C., quan Masada es convertí en el darrer bastió de la resistència jueva. Nosaltres arribarem al cim de la fortalesa amb el modern i espectacular telefèric que s’enfila per la vessant est, la més escarpada. Explorarem les restes arqueològiques del conjunt, gaudirem de les millors vistes de la depressió del mar Mort i el desert de Judea i baixarem fins al Palau d’Herodes. Acabada la visita anirem a un bon resort del mar Mort i disposarem de temps per experimentar la insòlita sensació que suposa banyar-se a les seves aigües extremadament salades. Dinarem al mateix resort i a la tarda anirem a visitar les restes arqueològiques de Qumran, cèlebres gràcies a la descoberta casual l’any 1947 dels anomenats Manuscrits del mar Mort. Veurem les restes arqueològiques de la comunitat essènia i acabarem l’etapa retornant a Jerusalem. Sopar i allotjament a l’hotel.
JERUSALEM HISTÒRIC I BÍBLIC Esmorzar a l’hotel. Tot seguit sortirem cap al nucli antic per a descubrir la Ciutat Santa. Tot i que se suposa l’existència d’un assentament cananeu durant el tercer mil·lenni a.C., Jerusalem no assoliria la seva preeminència actual fins al voltant de l’any 1000, quan la ciutat fou conquerida pel rei David. Poc després, Salomó, el seu successor, edificaria l’anomenat Primer Temple sobre la Roca d’Abraham, iniciant-se la santedat de la ciutat. El resultat és, probablement, la ciutat més fascinadora del món. Començarem el matí pujant al Turó de les Oliveres, des d’on es gaudeix de la millor vista de la ciutat antiga i de l’esplanada del temple. Des d’allà baixarem a Getsemaní, a la vall de Cedró, on els Evangelis situen la darrera nit de Jesús. Veurem la Basílica de l’Agonia i després anirem a dinar a un restaurant local. A la tarda visitarem el cèlebre Mur de les Lamentacions, darrer vestigi del Temple de Salomó i lloc més sagrat del món jueu. Des d’allà pujarem a l’esplanada del temple per veure l’exterior de la Mesquita d’Al Aqsa i de la Cúpula de la Roca, el tercer lloc sant de l’islam després de la Meca i Medina. A continuació ens dirigirem a la Porta dels Lleons, començarem el recorregut per la Via Dolorosa i finalment arribarem al Sant Sepulcre. Aquesta església, està situada sobre la roca del Gòlgota, on els Evangelis situen la crucifixió de Jesús i la tomba d’on va ressuscitar. El temple, probablement el més sant del món cristià, és també una de les esglésies més antigues de la cristianitat, amb elements que es remunten al segle IV, tot i que bona part de l’edifici actual correspon a les reconstruccions bizantines del segle VII i als afegits creuats del segle XII. Acabarem la tarda dirigint-nos al Mont Sió, situat extramurs del barri armeni. Del conjunt de santuaris destaca l’Abadia de la Dormició, on segons la tradició cristiana va morir Maria, i sobretot el Cenacle, on segons la tradició jueva fou enterrat el rei David, i segons la tradició cristiana, Jesús hi va celebrar el Sant Sopar. Sopar i allotjament a l’hotel.
JERUSALEM – TEL AVIV Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí cap a la capital, Tel Aviv. Aprofitarem per a conèixer aquesta ciutat, on gira tota la vida econòmica i cultural del país. La ciutat es troba al llarg de 14 Km de costa mediterrània, a la vora dels rius Yarkon i Ayalon. La història de la ciutat es remunta a 3000 anys, on ressalta el barri vell de Yafo, amb carrers sinuosos i cases antiquíssimes. Entre els principals atractius hi ressalten el Gan Hapisga (El Jardí del Cim), amb comerços d’artesania judaica, el passeig marítim, les muralles, l’Església de Sant Pere, la Torre del Rellotge otomana i el bonic barri d’Ajami i el famós barri Art Deco, amb cases d’estil Bauhaus. Dinar de comiat. A la tarda visitarem el Museu Nahum Goldman de la Diàspora Jueva, que mostra als visitants una exposició de la diàspora de la comunitat jueva des de l’exili després de la destrucció del Primer Temple l’any 2600 a.C. fins als nostres dies. Sis temes o Portes ens conviden a entendre millor l’experiència dels jueus arreu del món (Fe, Comunitat, Cultura, el Poble Jueu entre les diferents nacions i el seu retorn a la Terra d’Israel). Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.
TEL AVIV – BARCELONA Esmorzar a l’hotel. Temps lliure i, a una hora indicada, trasllat a l’Aeroport Ben Gurion de Tel Aviv. Facturació dels equipatges i volem cap a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Israel.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el bandera.


Començar conversa
💬 Et podem ajudar?
Et podem ajudar?