+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

NORMANDIA I BERLÍN

Escenaris de la Segona Guerra Mundial

Patrimoni i Espais Naturals

Caen

Bayeux

Deauville

Trouville

Honfleur

Mont Saint Michel

La Cambe

Berlín

Potsdam

Orianenburg

La Normandia, terra situada al Finisterrae francès i pàtria de Guillem el Conqueridor, representa l’escenari més dramàtic del desembarcament del 1944 a les acaballes de la Segona Guerra Mundial. Aquesta regió ens convida a conèixer les costes més espectaculars de França, esquitxada d’un patrimoni històric inversemblant. Per altra banda, Berlín, la ciutat més cosmopolita d’Europa, es mostra davant del visitant com una ciutat de contrastos, on la seva memòria reflecteix el final de l’Holocaust, el Mur de Berlín i la reunificació d’Alemanya.

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – ROUEN – CAEN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem a París. Arribada i trasllat amb autocar cap a la Normandia. Al migdia, arribada a Rouen, la capital de l’Alta Normandia, i dinar. A la tarda, visitarem aquesta bonica ciutat, situada privilegiadament a la llera del Sena i catalogada com a “ciutat d’art i d’història”, fet que es reflecteix en el seu vistós conjunt monumental i en la memòria de Joana d’Arc o de Claude Monet. Descobrirem el patrimoni civil i religiós, on hi ressalta l’espectacular Catedral gòtica de Notre Dame, amb una façana impactant però que guarda al seu interior tot el seu tresor a la Cripta, als vitralls i a les magnífiques capelles laterals, destacant especialment la Capella de la Verge, que custodia privilegiadament les sepultures del primer Duc de Normandia Rollon o el de Ricard Cor de Lleó. Visitarem també la magnífica església gòtica de Saint Maclou i l’Abadia de Saint Ouen, totes dues d’una factura de gran valor arquitectònic. Pel que fa al patrimoni civil, hi destaquen el Palau de les Finances, el Palau de Justícia, el Parlament de Normandia, la Plaça del Mercat Vell, la Place de la Pucelle, la Torre Medieval amb el seu rellotge renaixentista, i un esquitx d’edificis històrics que fan d’aquesta capital un meravellós llibre d’història virtual, on sembla que el temps s’hagi aturat per a manifestar un passat gloriós. Sortida cap a Caen, capital de la Baixa Normandia. Sopar i allotjament a l’hotel.

CAEN, BAYEUX I LES PLATGES DEL DESEMBARCAMENT

Esmorzar a l’hotel. Sortida de l’hotel cap a la comarca del Bassin per a conèixer les fabuloses platges del Desembarcament de Normandia durant la Segona Guerra Mundial. Farem una parada a La Punta d’Hoc, el símbol del coratge dels 225 rangers del Coronel Rudder qui, durant la matinada del 6 de Juny del 1944 prengué aquest enclau en una de les batalles més ferotges d’aquesta guerra. A continuació visitarem el cementiri d’Omaha Beach, 70 Hectàries amb 9.387 tombes de soldats nordamericans que van caure durant el desembarcament, avui en dia reconvertit en un immens indret ajardinat de caire espiritual i de gran pau, idènticament que els altres cementiris dels britànics, canadencs i alemanys. Finalment, vorejant el litoral de la comarca de Calvados, visitarem Arromanches, port artificial creat per aconseguir el Desembarcament de les tropes aliades durant el 1944, fet que va permetre el pas de vehicles pesats i de combat a través d’unes plataformes flotants a sobre del mar. Finalment, descobrirem el Cinema Circular 360º d’Arromanches, creat pel Consell Regional de la Baixa Normandia per a la commemoració del 50è aniversari del Desembarcament i que presenta un documental espectacular sobre 9 pantalles en una sala circular amb imatges inèdites sobre els esdeveniments bèl·lics del 1944. Acabades les visites, dinarem en un restaurant regional. A la tarda, visitarem la petita localitat de Bayeux, a la comarca de Calvados, on podrem conèixer el cèlebre Museu del Tapís de Bayeux, meravellós brodat de 70 metres de llarg que narra la conquesta d’Anglaterra per Guillem el Conqueridor l’any 1.066 durant la Batalla de Hastings. Aquest tapís fou declarat Patrimoni de la Humanitat pel seu preuat valor històric i artístic. També farem una passejada pel centre històric de la localitat, amb un notable patrimoni medieval on hi sobressurt la seva esplendorosa Catedral de Saint Odon, d’origen romànic amb afegits gòtics de gran bellesa, com el seu cor, les seves impactants agulles i l’altiva torre. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

CAEN, DEAUVILLE, TROUVILLE I HONFLEUR

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem cap a la costa de Calvados per a conèixer la ciutat portuària d’Honfleur. Descobrirem aquesta pintoresca localitat normanda, pertanyent a la comarca del Pays d’Auge i de l’estuari de la Seine, que s’albira amb un patrimoni històric i artístic impressionant degut al seu origen viking, però que reflectí el seu moment gloriós durant el segle XIV sota el regnat de Carles V, qui conferí la ciutat d’una meravellosa fortificació medieval per protegir-la de les incursions angleses durant la Guerra dels 100 Anys. Descobrirem els racons més singulars, com l’Hotel de Ville, la Place Arthur Boudin, els antics graners de sal, les esglésies de Saint Léonard i Sainte Catherine i les velles cases normandes que esquitxen tot el moll fent d’aquesta petita ciutat un espai únic amb sabor medieval. Dinar en un restaurant local. A la tarda, descobrirem la veïna localitat de Deauville, situada a la Comarca de Calvados, un dels principals enclaus turístics de la regió. Coneixerem el seu atractiu centre urbà creat pel Duc de Morny durant el 1860, amb un atractiu port i una gran estació residencial per les famílies més nobles de París i la Normandia, fet pel qual varen ser construïdes elegantíssimes finques i cases senyorívoles, amb un Casino i un hipòdrom. Aquestes residències foren ocupades pels oficials nazis durant la invasió alemanya en la 2a Guerra Mundial. Acabarem la jornada amb la visita del poble de pescadors de Trouville, en un marc encisador i romàntic de la Costa de les Flors de la Baixa Normandia. Retorn al nostre hotel. Sopar i allotjament.

CAEN, EL MONT SAINT MICHEL I LA CAMBE

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció cap a les costes occidentals normandes fins arribar a l’Abadia del Mont Saint Michel, un dels conjunts monumentals més espectaculars de França, situat en terres limítrofes de la Normandia i considerada « la Vuitena Meravella del Món”. La seva visió evoca una barreja de sentiments que van des de la grandiositat i l’esplendor fins al misteri i espai sacre, els quals es reflecteixen en el seu conjunt arquitectònic coronat per la imponent Abadia, suspesa entre la Terra i el Cel. Acabada aquesta interessantíssima visita, durem a terme el dinar en un restaurant local. De retorn, aprofitarem per a conèixer La Cambe, on es troba el magnífic Cementiri dels Alemanys, el major cementiri germànic a tota la regió, on reposen 21.000 soldats incloent alguns membres importants de les SS. La majoria d’aquests militars van perdre la vida durant el desembarcament d’Omaha Beach. Aquest cementiri, que és un espai ajardinat de gran pau, fou fundat el 1961. Sortida cap al nostre hotel. Sopar i allotjament.

CAEN – PARÍS – BERLÍN

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí coneixerem Caen, capital de la Baixa Normandia, ciutat d’art i d’història que narra el seu passat gloriós en la memòria del Duc Guillem el Conqueridor. Descobrirem el seu magnífic patrimoni, coronat pel Castell Ducal construït durant el segle XI sota les ordres dels Ducs de Normandia. També visitarem els famosos conjunts abacials dels Homes i les Dones, ambdós situats als dos extrems de la ciutat. Es tracta d’un dels millors exemples de l’art romànic normand de tota la regió. L’Abadia de les Dones fou fundada per la reina Mathilde durant el 1060, amb una meravellosa cripta on es troba la tomba d’aquesta reina i un claustre nomenyspreable. L’Abadia dels Homes és actualment la seu de l’Ajuntament, amb unes dimensions impressionants, que conserva la tomba de Guillem el Conqueridor. Finalment, recorrerem els seus carrers i places, amb un clar traçat medieval, esquitxats de palauets i edificis històrics. Acabarem la visita al Museu Memorial de Caen, creat durant el 65è aniversari del Desembarcament de Normandia, dedicat a la temàtica de la Primera i Segona Guerra Mundial, i sota l’impuls de la creació d’un espai per la pau en memòria dels més de 60 milions de morts produïts per les guerres europees. El museu disposa d’una exposició permanent amb objectes i articles d’abans i després del 1945. Dinar i tot seguit deixem la Normadia per sortir novament cap a l’Aeroport de París. Facturació dels equipatges i volem a Berlín. Arribada i trasllat al nostre hotel. Allotjament.

BERLÍN A FONS

Esmorzar a l’hotel. Avui recorrerem els racons més interessants de la ciutat. Començarem per visitar l’impressionant Reichtag o Parlament (subjecte a disponibilitat), edifici d’estil renaixentista italià, obra de Paul Wallot. El 1933 el nazis el van incendiar, el 1945 les bombes dels aliats li van causar greus danys i el 1943 va perdre la seva cèlebre cúpula; no obstant això l’edifici va ser renovat completament als anys 70 però sense la cúpula, ja que no fou fins a finals del anys 90 que es va posar en marxa el projecte de remodelació creat pel prestigiós arquitecte Norman Foster. Foster va dissenyar la lleugera cúpula envidrada, que contrasta amb l’enorme mola de la resta de l’edifici. Tot seguit coneixerem la Plaça Alexander, que ha estat sense cap mena de dubte el centre de la vida urbana del Berlín Oriental. És en aquesta plaça on veurem l’Església de Santa Maria i l’Ajuntament. Passarem pels monuments més importants, la Porta Triomfal de Brandenburg, el veritable emblema berlinès, i el monument dedicat a l’Holocaust, obra escultòrica faraònica inaugurada el 2005. Visitarem la Catedral de Berlín (Berliner Dom), temple evangèlic erigit entre el 1895 i el 1905 per ordre de Guillem II de Prússia i dissenyat per l’arquitecte Julius Raschdorff en un estil neobarroc, on al seu interior s’hi troba la Cripta dels Hohenzollern, lloc on reposen diversos membres de la dinastia reial prussiana. Continuarem la visita de Berlín, visitant les restes del Mur de Berlín i l’exterior de les esglésies bessones, una francesa i l’altra alemanya. Acabades les visites, durem a terme el dinar. A la tarda, visitarem el Museu del Mur de Berlín, situat en la famosa cruïlla del Check Point Charlie, simbòlic pas fronterer entre el Berlín Oriental i l’Occidental. Aquest museu presenta una exposició permanent sobre la història del Mur de Berlín i la lluita internacional pels drets humans. Entre els objectes exposats s’hi troba una col·lecció d’articles utilitzats pels fugitius i els seus ajudants. Tot seguit continuarem la visita de la ciutat amb la part occidental com a protagonista, amb la Ku Damm, considerat com el més luxós bulevard de Berlín i conegut com els « Camps Elisis » alemanys, la singular avinguda Kurfurstendamm, amb l’Europa Center, l’Hotel Kempinsky, teatres, boutiques de prestigi i finalment acabarem el recorregut a la Potsdammer Platz, que acull el festival de Cine de Berlín conegut com la Berlinale on sobressurten les gal·leries del Sony Center i la seva magnífica cúpula acolorida. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN, EL CAMP DE SACHSENHAUSEN I EL MUSEU JUEU

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí el dedicarem a conèixer el proper camp de concentració de Sachsenhausen, situat a la població d’Oranienburg de Brandenburg. Instal·lació construïda pels nazis a partir del 1936 quan les SS van començar l’extradició de presoners polítics però que serví de nucli d’extermini massiu a finals de la Segona Guerra Mundial. El 1945 va concentrar un total de 65.000 presoners. Aquest espai és una veritable mostra de la barbàrie humana, on ressurten les dependències més macabroses de l’extermini i les plaques commemoratives de les 34 nacionalitats que van patir aquestes atrocitats. Acabades les visites, dinar en un restaurant local. A la tarda, visitarem el Museu Jueu de Berlín, situat en un modern edifici inaugurat l’any 1999. Aquest museu, que explica la història jueva a través de diversos objectes quotidians, intenta transmetre el buit que han deixat els jueus berlinesos desapareguts durant el règim nazi. Passejarem pel barri Jueu de Berlín, on la història hebrea pesa més que en cap altra ciutat europea. Passejarem pel barri jueu històric, desenvolupat als voltants del carrer Oranienburg, un dels barris més animats de la ciutat, ple de restaurants, galeries d’art i clubs nocturns. Cal destacar l’exterior de l’espectacular Sinagoga, d’estil bizantí, reconstruïda l’any 1995 després del seu bombardeig, on sobressurt la seva inconfusible cúpula daurada, símbol de la comunitat hebrea, i on actualment podem trobar un centre cultural amb exposicions sobre la vida i els costums d’aquest barri al llarg de la història. Just al darrera, hi trobem el Hackerscher Höfe, un dels patis interiors més bonics que caracteritzen aquesta zona. Acabarem la jornada pujant a la Torre de Telecomunicacions de Berlín (Fernsehturm) que, amb una alçada de 368 metres, és el punt més alt de la ciutat, fet que ens permetrà contemplar unes fabuloses visites sobre la ciutat de Berlín (si el clima ho permet). Retorn a l´hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN, VISITEM POTSDAM I EL PALAU CECILIENHOF

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem cap a Potsdam, ciutat que gaudeix d’una situació geogràfica privilegiada, enmig dels braços del riu Havel, dels canals i dels llacs. Destruïda durant la Guerra dels Trenta Anys, aquesta ciutat fou reconstruïda per Frederic Guillem I, el Rei Sergent i el seu fill Frederic el Gran, qui la convertí en un gran centre administratiu i militar. Frederic el Gran hi va fer construïr el castell i els jardins de Sans Souci, un conjunt arquitectònic i paisatgístic, pel qual va arribar a sentir una gran afecció. En acabar la Segona Gran Guerra, Potsdam va ser escenari de la Conferència durant la qual es va signar el Tractat que definiria el paper de les Potències Aliades a les zones ocupades i el futur del país alemany. Al migdia, dinarem en un restaurant local. Després anirem al Palau de Cecilienhof, construït durant la I Guerra Mundial com a residència d’estiu del príncep hereu Guillem i la seva esposa Cecilia de Mecklemburg-Schwerin, tot imitant l’estil de les cases de camp angleses, amb parets entramades. El palau adquirí notorietat arreu del món per ser el lloc on es van dur a terme les negociacions dels aliats vencedors (Estats Units, Gran Bretanya i l’Unió Soviètica) l’estiu del 1945. Farem un recorregut per les estances principals i coneixerem el lloc commemoratiu de la Conferència de Potsdam, així com les estances privades dels prínceps hereus. Altres espais del palau acullen actualment les instal·lacions d’un elegant hotel. Acabada la visita, retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

BERLÍN – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí disposarem de temps lliure al centre de la ciutat i, a una hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Berlín. Facturació dels equipatges i volem cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta històrica per Normandia i Berlín.

    Els camps marcats amb (*) són obligatoris.
    .


    Començar conversa
    💬 Et podem ajudar?
    Et podem ajudar?