+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

PARCS I JARDINS DEL SUD D’ITÀLIA

POMPEIA I NÀPOLS

Essències de la Campània

Patrimoni i Espais Naturals

 

Nàpols

Roma

Pompeia

Si existeix una regió amb sabor mediterrani, aquesta només pot ser La Campània. Nàpols, les Ruïnes de Pompeia, la Costa Amalfitana i l’illa de Capri són algunes de les meravelles que el sud d’Itàlia ens ha deixat, amb una gastronomia fabulosa, una gent amable i un clima envejable durant tot l’any. Aquesta regió típicament mediterrània ofereix també al visitant nombroses llegendes de l’anguitat, on les pedres narren un passat gloriós, sense oblidar-nos de magnífics paisatges costaners i de muntanya. Un viatge fascinant pel cor d’Itàlia!
Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – ROMA (VILLA D’ESTE) – NÀPOLS

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem cap a Roma. Arribada i trasllat amb autocar a Tívoli, on podrem durem a terme la visita de la Villa d’Este, residència declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, erigida durant el segle XVI sota les ordres del Cardenal Hipòlit II d’Este, fill d’Alfons I d’Este i Lucrècia Bòrgia, on hi destaca molt especialment la seva arquitectura renaixentista i els seus magnífics jardins en estil manierista amb les seves fonts d’aigua, amb fantasioses decoracions que donen una estampa de bellesa espectacular al jardí. Al migdia, dinar a un restaurant local. Tot seguit sortirem cap a Nàpols, capital de la regió de la Campània. Allotjament a l’hotel.

NÀPOLS, VILLA CIMBRONE, VILLA RUFOLO I MINERVA

Esmorzar. Aquest matí sortirem cap a la Costa Amalfitana per a visitar Villa Cimbrone de Ravello, a la província de Salerno, una finca famosa per la seva ubicació, amb un jardí esquitxat de fonts i escultures, on hi ressalta molt especialment per la seva “Terrassa de l’Infinit”, que ofereix unes espectaculars vistes sobre la Costa Amalfitana i el Mediterrani, amb uns vertiginosos penyassegats sobre el Golf de Salerno. Molt a prop també s’hi troba la bonica església de San Giovani del Toro del segle XI. Tot seguit visitarem Villa Rufolo, una altra residència del segle XIII construïda per Nicola Rufolo, adinerat comerciant de Ravello, situada també sobre un penyassegat amb fabuloses vistes, on hi destaquen els seus preciosos jardins, esmentats per Boccaccio a la seva obra “Decameron” i espai escollit per l’insigne compositor Richard Wagner pel disseny de l’escenari de la seva òpera “Parsifal” el 1880. Al migdia, dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem el Giardino della Minerva, el jardí botànic de Salerno, propietat de la família Silvatico des del segle XII fins al segle XVII, i utilitzat a l’Edat Mitjana com a laboratori mèdic per al conreu de plantes i herbes medicinals i terapèutiques. Ja en el món contemporani passà a propietat de la ciutat de Salerno, modernitzant els jardins però respectant les línies arquitectòniques originals. Aquest jardí deu el seu nom a l’escultura de la Deessa Minerva, envoltada de fonts i elements de l’antiguitat. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Allotjament.

NÀPOLS, POMPEIA, CASA VETTII I VIL·LA SAN MICHELE

Esmorzar. Aquest matí visitarem les magnífiques ruïnes de Pompeia, situades en el marc del Parc Nacional del Vesubi, antiga ciutat fundada pels Oscos i Samnites durant el segle V aC i que gaudí del seu màxim esplendor durant la Roma Imperial, moment en el qual es varen erigir els seus edificis i monuments més singulars, com la Porta Marina, l’Antiquarium, el Fòrum, la Vil·la dels Misteris, el Temple d’Apolo o la Basílica. Aquesta ciutat va quedar greument ferida després d’un terratrèmol l’any 62 dC, però serà amb l’erupció volcànica del Vesubi l’any 79 dC quan quedarà totalment destruïda, amb milers de víctimes mortals. Tot seguit, coneixerem la Casa dels Vettii, essent una de les residències més luxoses de Pompeia, conservada gràcies a l’erupció del volcà Vesubi. La casa rep el nom dels seus propietaris, Aulus Vettius Conviva i Aulus Vettius Restitutus. La seva curosa excavació ha permès conservar quasi tots els frescos dels murs, d’una qualitat impactant. Al migdia, dinar a un bon restaurant local. A la tarda, agafarem el ferri per a visitar la Vil·la San Michele a l’illa d’Anacapri, que deu el nom a la petita capella medieval situada en un enclau fenici de l’illa. Descobrirem aquesta residència construïda pel doctor i escriptor suec Axel Munthe a finals del segle XIX, decorada amb mobles dels segles XVII i XVIII, així com escultures romanes. Els seus magnífics jardins acaben amb una fabulosa pèrgola que domina el mar a gran alçada, amb unes espectaculars vistes del port de Capri i la marina gran. Acabades les visites, tornada a l’hotel. Allotjament.

EL JARDÍ BOTÀNIC DE NÀPOLS I REGGIA DI CASERTA

Esmorzar. Aquest matí descobrirem el Jardí Botànic de Nàpols, conegut com el Real Orto Botanico, amb una extensió de 12 hectàries integrades al complexe universitari Frederic II de Nàpols. Fundat el 1807 per un decret de Josep Bonaparte i dissenyat pels arquitectes Giuliano de Fazio i Gaspare Maria Paoletti, aquest jardí és una veritable mostra botànica d’espècies exòtiques i medicinals, que foren ampliades a partir del segle XX. És considerat com un dels millors jardins botànics d’Europa. Tot seguit completarem la visita de Nàpols, amb una interessant visita guiada pels magnífics carrers i places, com l’animada Via Toledo, la Galleria Umberto I, la Piazza Plebiscito, la Piazza Dante, la Via Caracciolo i el bonic passeig marítim amb el seu port històric. Dinar en un restaurant local. A la tarda, sortirem per a conèixer el Parco della Reggia di Caserta, situat al voltant del fabulós Palau Reial, obra magna del barroc italià amb pinzellades del neoclassicisme, construït sota les ordres de Carles VII, rei de les Dues Sicílies, conegut posteriorment com a Carles III d’Espanya. Els monarques borbons van impulsar la construcció d’aquest palau com una residència similar al Versailles de París. El Parc s’extén en 3 km de llarg i 120 hectàries de superficie, decorat amb fonts i motius de l’antiguitat. Tornada a l´hotel i allotjament.

NÀPOLS, VIL·LA MORTELLA, CASTELLO ARAGONESE I NEGOMBO

Esmorzar. Aquest matí tornarem a agafar un ferri per a descobrir l’illa d’Ischia. Primerament visitarem la Vil·la Mortella, situada a Forio d’Ischia i que fou propietat del famós compositor anglès William Walton qui durant el 1956, juntament amb la seva esposa, encarregà a l’arquitecte paisatgista Russel Page la creació d’un magnífic jardí mediterrani i subtropical, essent considerat un dels millors jardins privats del país. Tot seguit sortirem per a visitar el Castello Aragonese d’Ischia, meravellosa fortalesa medieval assentada sobre un turó de roca volcànica en un dels vèrtexs de l’illa, unida per un pont de pedra. Hieron de Siracusa va aixecar els primers ciments del bastió durant el segle V abans de Crist, però serà a partir d’Alfons V d’Aragó quan obtindrà la seva notorietat durant els segles XIV i XV, dotant-lo de poderoses muralles, on al seu interior observarem la plaça d’armes, l’església de la Immaculada, el Convent de les Clarisses, les terrasses panoràmiques, la Catedral de l’Assumpció del segle XIV, les presons i altres dependències. Al migdia, dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem el Parco Idrotermale de Negombo, un balneari termal únic a l’illa, en un entorn natural fantasiós, que combina magistralment els seus serveis terapèutics amb un paisatge típicament mediterrani, amb uns jardins exòtics curosament decorats. El complexe compta amb un centre terapèutic, un centre de salut, un hotel, restaurants i les termes. Disposarem de temps lliure per a gaudir d’un bany en una de les seves piscines termals. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Allotjament.

NÀPOLS – BARCELONA

Esmorzar. Breu temps lliure i trasllat a l’Aeroport de Nàpols. Facturació dels equipatges i volem novament cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat i final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit de la seva estada al sud d’Itàlia.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el corazón.