PARÍS

El patrimoni museístic de la capital francesa (2)

París

Versailles

París, “la ciutat de la llum”, és una de les ciutats més boniques del món, la més visitada i, provablement, la més romàntica de les que hi ha al planeta. Un passeig per l’antiga i clàssica ciutat de París transporta al visitant a un lloc on el temps sembla no existir, malgrat el moviment propi d’una de les ciutats més importants del món.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – PARÍS, VERSAILLES I EL MUSEU LOUVRE

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a París. Arribada i trasllat a Versailles, on tindrà lloc la visita del Palau de Versailles, obra majestuosa del barroc francès. Aquest palau fou ordenat construir al segle XVII per exprés desig de Lluís XIV, el Rei Sol. Es tracta d’una de les construccions palacials més importants del món conegut, la seva immensitat de la qual es veu reflectida a tota la seva construcció. El luxe i l’esplendor s’aprecien a cada racó del seu interior: tapissos, miralls reials, mobiliari i la decoració sublim representen la vida cortesana de l’època. Al seu exterior, els Jardins, artísticament decorats, envolten el palau donant una bellesa inversemblant. Finalitzada aquesta visita, tornada a París i dinar a un restaurant local. A la tarda, tindrà lloc la visita del famosíssim Museu de Louvre, que alberga 35.000 obres d’art en 8 departaments, distribuïts en un espai de més de 60.000 metres quadrats dedicat a les col·leccions permanents. Aquestes col·leccions cobreixen l’art occidental des del període medieval fins al 1848, obres formatives de les civilitzacions del món antic i obres de l’art islàmic. La col·lecció, agrupada en departaments, cadascun determinat i definit segons les activitats dels seus conservadors, col·leccionadors i donants: Antiguitats del Pròxim Orient, Antiguitats egípcies, Antiguitats gregues, estrusques i romanes, Art islàmic, Escultura, Arts decoratives, Pintures, Impressions i Dibuixos. Farem especial atenció a les col·leccions dels pintors francesos com Fragonard, Delacroix, Ingres o David, entre d’altres. Acabades les visites, trasllat al nostre hotel. Allotjament.

PARÍS, ELS MUSEUS RODIN I ORSAY

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí tindrà lloc la visita del Museu Rodin, un dels museus més populars a França, la qual cosa reflexa la notorietat del treball de Rodin així com l’especial encant del lloc on s’emmarquen les escultures. A través de les diferents estances ricament decorades d’aquest palau del segle XVIII, tindrem la sensació de submergir-nos a una altra època i podrem admirar de ben aprop les meravelles de l’art escultòric d’un dels més importants escultors de l’història de l’art. Els jardins d’aquesta mansió, igualment encantadors, també es converteixen en un museu, en aquesta ocasió a l’aire lliure. A continuació, farem una bona panoràmica de la ciutat a través dels racons més monumentals d’aquesta capital, com la seva esplendorosa Catedral de Nôtre Dame, d’estil gòtic, l’Arc de Triomf, els Camps Elisis, la Madelaine, la fabulosa Òpera de París i les elegants places de la Concòrdia i Vendôme o els meravellosos Jardins de Luxemburg, així com el monument més singular de París, la Tour Eiffel, erigida per l’arquitecte que du el seu mateix nom i que es converteix en la torre més alta de França amb quasi 325 metres d’alçada. Dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem el Museu d’Orsay, antiga estació de tren tancada als anys trenta que es va transformar a la dècada dels vuitanta en un centre on s’exposa una meravellosa col·lecció d’art modern, on sobressurt l’escola impressionista, bàsicament des del 1848 cap a endavant. El museu, que està situat a la dreta del Sena, just davant del Louvre, presenta una rica complementariatat amb aquest últim. Obres de Degas, Gauguin, Manet, Monet, Renoir, Cézanne, Matisse i Van Gogh, procedents de les col·leccions del Jeu de Paume i Louvre, situen el Museu d’Orsay al capdavant dels existents del món en aquest gènere de pintura. En acabat, retorn a l’hotel. Allotjament.

PARÍS, L’ORANGERIE I MONTMARTRE – BARCELONA  

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí visitarem el Museu de l’Orangerie, ubicat al bell mig dels Jardins de les Tuilleries, en el que durant molt de temps fou l’espai reservat al conreu de tarongers pel Palau de les Tuilleries. A partir del 1921 aquest edifici fou utilitzat per l’administració de Belles Arts. La importància d’aquest museu es deu a Claude Monet, ja que hi trobem el magnífic conjunt pictòric mural de les Nympheas, obra magna que s’inicia a partir del 1914 sota el patrocini de Georges Clémenceau (Primer Ministre a França durant la Primera Gran Guerra). Aquesta obra representa un dels millors exemples de pintura impressionista de tots els temps, on l’autor exposa un joc meravellós de colors sobre la natura. A continuació, ens acostarem al popular barri de Montmartre, ubicat en un dels cims històrics de la capital, coronat per la meravellosa basílica del Sacré Coeur, oferint als visitants una vista esplèndida i privilegiada sobre la ciutat, fet que li confereix un sabor romàntic i bohemi i que ha servit d’espai d’inspiració a nombrosos pintors de diverses generacions. Dinar de comiat a un restaurant local. Després d’una agradable sobretaula, trasllat a l’Aeroport de París, facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit de la seva estada a París.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el carro.