PARÍS

El patrimoni museístic de la capital francesa (1)

París

Versailles

París, “la ciutat de la llum”, és una de les ciutats més boniques del món, la més visitada i, provablement, la més romàntica de les que hi ha al planeta. Un passeig per l’antiga i clàssica ciutat de París transporta al visitant a un lloc on el temps sembla no existir, malgrat el moviment propi d’una de les ciutats més importants del món.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – PARÍS I EL MUSEU QUAY BRANLY

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a París. Arribada i trasllat al centre de la ciutat per a dinar a un bon restaurant local. A la tarda, tindrà lloc la visita guiada del Museu de Quai Branly, un recorregut geogràfic per una sala d’un únic espai que alberga al voltant de 3.500 objectes procedents de tots els racons de la Terra. La plataforma de les col·leccions presenta els grans espais geogràfics d’on procedeixen les extraordinàries col·leccions del museu: Oceania, Àsia, Àfrica i Amèrica. El visitant les travessa en un recorregut fluït que forma grans encreuades entre les civilitzacions i les cultures, com, per exemple, Àsia-Oceania, Insulindia i Mashreck-Magreb. La presentació de 3.500 objectes posa l’accent a la profunditat històrica de les cultures presentades i a la diversitat del significat de les peces. La museugrafia necessita temps per convidar al visitant a aturar-se, per a enfocaments temàtics importants: màscares d’Oceania, vestits d’Àsia, instruments musicals o tèxtils d’Àfrica, entre d’altres, que són objecte d’instal·lacions de vídeo excepcionals i apassionants. Trasllat a l’hotel. Allotjament.

PARÍS, DIA COMPLET AL PALAU DE VERSAILLES

Avui tindrà lloc la visita del Palau de Versailles, obra majestuosa del barroc francès. Aquest palau fou ordenat construir al segle XVII per exprés desig de Lluís XIV, el Rei Sol. Els arquitectes principals, Le Roy (durant el regant de Lluís XIII) i Le Vau (regnat de Lluís XIV), van donar a llum una de les construccions palacials més importants del món coneguda, on la seva immensitat es veu reflectida a tota la seva construcció, amb el clar exemple de les seves 700 cambres interiors. El luxe i l’esplendor s’aprecien a cada racó: pintures dels més refinats artistes, tapissos, escultures, miralls reials, mobiliari i una decoració sublim que representa la vida cortesana de l’època i els capricis de l’aristocràcia. Al seu exterior, els Jardins, amb més de 800 Ha, artísticament decorats per l’insigne paisatgista cortesà Le Nôtre, envolten el palau donant una bellesa inversemblant. Dinar a un bon restaurant de Versailles. Finalitzada aquesta visita, tornada a l’hotel i allotjament.

PARÍS, EL PARC MONCEAU I ELS MUSEUS LOUVRE, NISSIM DE CAMONDO I GEORGES POMPIDOU  

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí tindrà lloc la visita del famosíssim Museu del Louvre, que alberga 35.000 obres d’art de vuit departaments, distribuïts en un espai de més de 60.000 metres quadrats dedicat a les col·leccions permanents. Aquestes col·leccions cobreixen l’art occidental des del període medieval fins al 1848, obres formatives de les civilitzacions del món antic i obres de l’art islàmic. La col·lecció és agrupada en vuit departaments, cadascun determinat i definit segons les activitats dels seus conservadors, col·leccionadors i donants: Antiguitats del Pròxim Orient, Antiguitats egípcies, Antiguitats gregues, estrusques i romanes, Art islàmic, Escultura, Arts decoratives, Pintures, Impressions i Dibuixos. A continuació, visitarem el Museu Nissim de Camondo, palau que la família Camondo cedia a la ciutat de París. En ell hi veurem col·leccions de mobiliari i objectes del segle XVIII. Acabada la visita, passejarem pel Parc Monceau, antiga propietat del Duc de Chartres, actualment considerat com uns dels parcs més elegants de tot París. A continuació, dinar a un bon restaurant local. A la tarda, visitarem el Museu Georges Pompidou. Pujarem a l’última planta des d’on podrem gaudir d’unes vistes excepcionals de París. En acabat, tornada a l’hotel i allotjament.

PARÍS, LA SAINTE CHAPELLE I ELS MUSEUS JACQUEMART-ANDRE I COGNACQ-JAY – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Avui finalitzarem el programa de visites amb el Museu de Jacquemart-André, d’origen privat, situat a una autèntica mansió, que fou creat per Édouard André i Nélie Jacquemart amb la finalitat d’exhibir la col·lecció privada d’art que havien reunit durant tota la seva vida. Una visita guiada ens farà viure un viatge artístic a través del cor del Renaixement italià i de les millors peces de l’art francès del segle XVIII així com a través de les meravelles flamenques. Cal destacar també l’important col·lecció de mobiliari i objectes decoratius, com ara els mobles d’exterior datats en els períodes de Louis XV i Louis XVI, així com un preciós escriptori xinès, entre d’altres. Acabarem les visites del matí amb la del Museu Cocnac-Jay, la col·lecció de la qual fou reunida per Ernest Cognacq i la seva esposa Marie-Louise Jay entre el 1900 i el 1925. A més a més, aquesta parella fou la fundadora d’un dels magatzems més prestigiosos de París, “La Samaritaine”. El matrimoni sentia predilecció pels objectes d’art del segle XVIII, és per això que el museu està compost per pintures i escultures de grans artistes com ara Lemoyne, Chardin i Fragonard. A continuació, dinar de comiat a un bon restaurant local. A la tarda, visitarem el Museu de Sainte-Chapelle. La Santa Capella, joia del gòtic francès, es va construir a la segona meitat del segle XIII per ordre del rei Lluís IX, futur Sant Lluís, per albergar allà les relíquies de la Passió de Crist. Els seus únics ornaments els constitueixen un conjunt de quinze vitralls i un gran rossetó que conformen veritables parets de llum, així com unes pintures murals restituïdes al segle XIX. Farem un recorregut per la Capella inferior (Chapelle Basse), destinada als cortesans, personal del Palau i el poble, i per la Capella superior (Chapelle Haute), on estan els grans vitralls, destinada a la reialesa i on es trobaven depositades les relíquies de Crist. En acabat, breu temps lliure i trasllat a l’Aeroport de París. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit de la seva estada a París.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el camión.