PARÍS RELIGIÓS I CULTURAL

AMB LA CATEDRAL DE CHARTRES

 

París

Chartres

París, la “Ciutat de la Llum”, autèntica capital europea que ofereix al visitant un gran nombre de llocs de culte religiós. La Catedral de Notre-Dame és el seu màxim exponent de l’època antiga medieval acompanyada alhora per altres sorprenents abadies i esglésies que no s’acostumen a visitar, com la notable Abadia de Saint Etienne du Mont, la majestuosa i reial Sainte Chapelle, l’església emblemàtica de La Madeleine, l’antiga Abadia de Saint Pierre de Montmartre, l’enigmàtica església de Saint Sulpice, amb el seu curiós “gnomon del meridià solar”, i a més a més ens desplaçarem fins a Chartres per a visitar la seva majestuosa Catedral del primitiu estil gòtic francès. De la mà d’un expert en el París inèdit, podreu conèixer aquelles claus insòlites i artístiques que fan de París una ciutat singular i més ara que s’hi pot arribar per primer cop amb el tren TGV internacional des de Barcelona. Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – PARÍS

Presentació a l’Estació de Sants de Barcelona i embarcament al Tren internacional TGV cap a París. Posterior arribada a la “Gare de Lyon” de París, des d’on començarem la nostra jornada amb una visita panoràmica d’aquesta gran metròpoli tot fent un trajecte visual per Nôtre Dame, l’Arc del Triomf, Els Camps Elisis, La Madeleine, la notable Òpera de París, els Jardins de Luxemburg, les elegants Places de la Concòrdia i Vendôme per acabar en el monument més singular com és la Torre Eiffel amb els seus imponents 325 metres d’alçada. Pujada fins al segon pis per a gaudir d’unes bones vistes de la ciutat. Posterior trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

PARÍS SACRE I ESPIRITUAL I PARÍS NOCTURN

Esmorzar a l’hotel. Al matí visita a la insigne Catedral de Nôtre Dame, de marcat estil gòtic i un dels grans símbols de la ciutat ja que se situa en plena Ile de la Cité (illa de la ciutat). Hi destaca el seu portal central conegut com Portal del Judici Final, així com la gal·leria superior dels antics 28 Reis de Judea, el Rosetó de 10 metres de diàmetre i les seves dues magnífiques torres on l’escriptor francès del romanticisme, Victor Hugo, ubica el llegendari personatge del geperut Quasimodo. Acabarem la visita matinal al Museu de les Criptes subterrànies de Notre-Dame on podrem observar els antics vestigis d’altres èpoques de la mítica i antiga ciutat de Lutecia, tal com era anomenada París molt antigament. Al migdia, servei de dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, a una hora prèviament acordada, farem la visita de l’Església de La Sainte Chapelle, fundada pel rei francès Sant Lluis IX com a relicari gegant ja que guardava algunes notables relíquies de Crist en plena època medieval, on hi ressalten els seus colosals vitralls gòtics que li donen un caràcter sacre i màgic. Posterior trasllat a la parròquia o antiga Abadia de Saint Étienne du Mont, situada damunt l’antic petit turó de Mont Leucotitius que guarda les despulles i l’altar de la patrona de París, Santa Genoveva, alhora que va esdevenir antic Panteó dels reis merovingis a partir del Rei Clovis, relacionat amb el primer mític bisbe Sant Dionís (Saint Denis). Tornada a l’hotel i sopar. Tot seguit, sortida per a fer un relaxant Creuer nocturn per les aigues del riu Sena per a gaudir d’una fantàstica panoràmica nocturna dels grans edifics il·luminats de París. Posterior retorn a l’hotel per a l’allotjament.

PARÍS I LA CATEDRAL DE CHARTRES

Esmorzar a l’hotel. Al matí, trasllat a la vila de Chartres on visitarem el casc antic i la majestuosa Catedral de Chartres, la qual va marcar una fita històrica en l’estil gòtic i ogival de tota Europa. Hi ha constància que la primera església fou construïda l’any 360 fins arribar a cinc posteriors construccions abans d’aixecar l’actual catedral gòtica, la qual amaga un extraordinari ventall de símbols sacres i hermètics entre els que cal destacar el seu magnífic Portal Reial, les Façanes Nord i Sud, l’enigmàtica Cripta on s’hi venerava l’antiga Notre-Dame-sous-Terre, els seus extraordinaris vitralls que reflecteixen una singular riquesa policromada al voltant del punt central del Creuer i Transepte. Finalment, també cal destacar, és clar, el seu màgic Laberint, datat de l’any 1.205, en forma alicatada i circular, de 13 metres de diàmetre i situat al Rossetó Central on s’hi emmarca el “Camí dels Pelegrins” com a Mandala Espiritual que porta al viatger espiritual cap al centre de la Font Mística de la Vida. Al migdia, servei de dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, retorn a París, on farem una breu visita per lliure de l’emblemàtic Centre Cultural “Georges Pompidou” que fou construït sobre l’antic espai que ocupava el Mercat de les Halles i és un dels primers edificis d’arquitectura “high-tech” europea, essent alhora l’equipament cultural més visitat de París. Posterior trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

PARÍS RELIGIÓS I MONUMENTAL

Esmorzar a l’hotel. Començarem el matí sortint en direcció al Barri de Montmartre on s’hi troba la coneguda Place du Tertre, famosa pels seus pintors bohemis de diferents èpoques que busquen allà la seva inspiració i gaudeixen d’una bonica panoràmica sobre la ciutat de París, alhora que també s’hi troba la Basílica del Sacré Coeur, suposat lloc del martiri de Sant Dionis (Saint Denis), que fou construïda sota els canons arquitectònics d’estil romà-bizantí semblants a Santa Sofia d’Istambul o a Sant Marc de Venècia. Continuarem la visita amb l´antiga Abadia de Saint Pierre de Montmartre, suposadament fundada por Sant Dionis de París sobre una antiga construcció gal·la-romana Al migdia durem a terme el servei del dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, visitarem l’església de Saint Sulpice que ofereix al visitant la particularitat de poder contemplar el famós “gnomon de la meridiana solar”, o columna i ratlla que marca l’hora del dia corresponent a poder mesurar els solsticis i equinoccis, que fou de gran utilitat científica de manera que no va ser destruïda durant la Revolució Francesa. Posterior trasllat a l’església de La Madeleine, peculiar construcció d’estil neoclàssic que inicialment fou construïda per Napoleó Bonaparte com un temple a la glòria de l’exèrcit francès i que posteriorment fou declarada santuari de la reconciliació nacional francesa. Acabades les visites, retorn a l´hotel. Sopar i alllotjament.

PARÍS – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Sortida per a visitar el Museu de les Termes Cluny on s’hi troben les runes gal·les-romanes de la ciutat parisina integrades en una gran casona medieval del Barri Llatí de París, així com una de las millors col·leccions d’art i artesania medieval del món. Acabada la visita es disposarà de temps lliure per compres o similars. Al migdia durem a terme el servei del dinar en un acreditat restaurant. Posteriorment, a una hora prèviament concertada, trasllat a “La Gare de Lyon” de París. Embarcament al tren internacional TGV en direcció a Barcelona. Posterior arribada a l’Estació de Sants de Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pel París religiós i cultural.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el taza.