EL PERIGORD

Les Contrades Màgiques de la França Inèdita

Ruta Gastronòmica, Paisatgística i Monumental

Toulouse

Siorac

Sarlat la Caneda

Castelnaud

Lascaux

Montignac

Rocamadour

Padirac

Souillac

Cahors

Castelnaudary

El Perigord constitueix l’actual província de la Dordonya. Per la seva ideal situació geogràfica, aquesta regió gaudeix d’un clima particularment templat durant totes les estacions de l’any. A tocar de zones oceàniques, continentals i muntanyoses, ofereix una sorprenent varietat de matisos. Els quatre colors del Perigord, quatre regions fonent-se en una de sola, evoquen tal immensa diversitat. A través d’aquesta ruta, descobrirà quantes riqueses fan del Perigord terra d’elecció del turisme cultural i dels amants de la naturalesa. Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – TOULOUSE – SIORAC

Sortida de Barcelona amb autocar en direcció a Girona i França. Breu parada per esmorzar per lliure (No inclòs) i continuació del viatge fins arribar a Toulouse, capital del Midi, on farem una passejada pel nucli cèntric d’aquesta històrica vil·la occitana surcada per les aigües del Garona i que fou un dels nuclis principals dels fets històrics de la croada albigesa o dels càtars. Al migdia, dinar a un restaurant local. Continuació cap al nord tot travessant la regió de Midi Pyrénees i la comarca del Quercy fins arribar a la contrada històrica del Perigord, ubicada a l’interior de la regió atlàntica d’Aquitània, terra de vins, història i paisatge del massís central francès. Arribada al Périgord Negre, a la suau Vall de la Dordonya, i trasllat a Siorac. Sopar i allotjament a l’hotel.

SIORAC, SARLAT LA CANEDA, CREUER PER LA DORDONYA I EL CASTELL DE CASTELNAUD

Esmorzar a l’hotel i sortida per a visitar la ciutat de Sarlat, on ressalta la seva ciutadella medieval, amb un extens patrimoni arquitectònic civil i religiós, on el visitant queda sorprès a cada racó. Acabada aquesta interessant visita, sortida cap a la població de Roque-Gageac, plaça forta troglodítica de caire medieval, però no sense abans parar a dinar en un acreditat restaurant de la zona. Posteriorment, molt a prop, en un indret situat a la vora del riu Dordogne, agafarem un vaixell local (les conegudes Gabarres) per a realitzar un encantador recorregut per la llera del riu descobrint encisadors paisatges. A continuació visitarem el magnífic Castell de Castelnaud, meravellosa fortalesa medieval dominant la vall de la Dordonya, erigida durant el segle XII i propietat dels senyors feudals de Caumont. El castell prengué rellevància durant la guerra dels 100 anys i, per la seva fesonomia, la visita ens acosta a l’Edat Mitjana, amb una arquitectura típicament militar, on a l’interior hi podrem descobrir les diferentes dependències i salons nobles, amb una magnífica col·lecció d’armes medievals. Posteriorment, tornada a Siorac. Sopar i allotjament.

SIORAC, LA ROQUE ST. CHRISTOPHE, LASCAUX II I LA BASTIDA DE DOMME

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la “prehistòria” del Perigord, tot travessant la Vall de la Vézère, anomenada alhora com « la Vall de l’Home » per la seva gran quantitat de jaciments prehistòrics, una de les zones més riques d’Europa en patrimoni arqueològic. La primera visita tindrà lloc a la Roque Saint Christophe, plaça forta troglodita situada al bell mig de les vessants calcàries erosionades per les forces de la naturalesa, fet que propicià el seu habitatge ara fa més de 55.000 anys per l’home ancestral. Es tracta d’una cavitat sinuosa esquitxada de laberints i habitacles dins un recorregut d’un quilòmetre, a 80 metres d’alçada. Aquesta plaça fou habitada fins a l’edat mitjana. Continuació del trajecte fins arribar a la vila de Montignac, on s’amaguen les coves neolítiques més importants de França, Lascaux. Es tracta d’un dels jaciments arqueològics més notables de l’era prehistòrica, fet que ens permetrà viatjar a un temps immemorial. Visitarem la rèplica exacta de l’original, on podrem contemplar l’empremta antropològica de les seves pintures rupestres, mostra inequívoca de l’expressió humana des dels seus orígens. Dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, ens desplaçarem novament cap a la Vall del Dordonya, fins arribar a la meravellosa Bastida de Domme, ubicada estratègicament en una àrea àlgida de la vall, des d’on podrem gaudir de les millors vistes sobre el Perigord Negre i les seves frondoses valls (si el clima ho permet). Coneixerem el seu fastuós patrimoni, coronat per la seva ciutadella medieval erigida al voltant del segle XIII sota les ordres de Felip III de França. Hi ressalten les Portes de les Torres, la de la Combe i la Del Bos, així com les encisadores placetes de les Halles i la Rode, on temps enrere s’hi celebraven els populars mercats. Cada racó ens permet contemplar la singularitat històrica d’aquesta plaça forta. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

SIORAC, ROCAMADOUR, LA GOUFFRE DE PADIRAC I L’ABADIA DE SOUILLAC

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a un dels indrets més emblemàtics d’aquesta regió com és la població de Rocamadour, on en plena època medieval hi residí un insigne català com fou Sant Ramon de Penyafort. Farem un extens recorregut amb guia local per a conèixer el seu vistós Ajuntament, el Palau dels Bisbes, la Basílica de Sant Salvador, la Cripta de Sant Amador i la Capella de la miraculosa Verge Negra, així com l’espectacular Calvari amb un esplèndid panorama de la població i les gorges de l’Alzou. Dinar en un acreditat restaurant local. A la tarda ens desplaçarem cap a Padirac, l’espectacular avenc calcari de la Causse de Gramat surcat pel rierol subterrani de 700 metres, fent-hi un petit recorregut amb barca pel ventre de la mare terra. De retorn, durem a terme una parada a la localitat de Souillac, on podrem conèixer l’antiga Abadia Benedictina de Sainte Marie, construïda durant el segle XII en estil romànic i restaurada en acabar la Guerra dels 100 Anys. Aquesta abadia ens apropa a l’art romànic del Perigord. Acabada la visita, posterior tornda a l’hotel. Sopar i allotjament.

SIORAC – CAHORS – CASTELNAUDARY – BARCELONA

 

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Llenguadoc en direcció a Barcelona. Posterior parada a la bonica vila de Cahors, situada a la llera del riu Lot, catalogada com a Ciutat d’Art i Història, on hi destaca el seu magnífic Pont de Valentré, autèntic símbol de la ciutat amb tres torres fortificades, així com el múltiple entramat dels seus carrerons medievals, places porticades i la majestuosa Catedral de Saint-Étienne que pertany a la històrica ruta xacobea del Camí Francès. Posterior continuació del trajecte fins arribar a Castelnaudary on, al migdia, farem el dinar de comiat en un acreditat restaurant local. Després de l’àpat, iniciarem el retorn cap a Barcelona. Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pel Perigord.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el corazón.