PERÚ MÍSTIC

AL COR DELS ANDES SAGRATS

Lima, Arequipa, Puno i el Llac Titikaka, Cuzco, la Vall Sagrada i Machu Picchu

LIMA

AREQUIPA

SILLUSTINI

PUNO

ILLES UROS

TAQUILE

TITIKAKA

CUZCO

AGUAS CALIENTES

MACHU PICCHU

PACHACAMAC

L’espiritualitat andina ha tingut sempre relació directa amb els llocs geomagnètics naturals activats a diferents llocs. Al seu voltant s’ubiquen els centres poblats o comunitats andines anomenades “ayllus”, convertint-se en llocs sagrats (ara queden com a zones arqueològiques), els mateixos que en uns casos van estar acompanyants de construccions de tipus cerimonial, i en altres casos van estar en el seu estat natural, però sempre van ser respectats com un ent viu. Això es deu a que aquests llocs tenien la funció d’harmonitzar en tres nivells: l’Humà, el Natural i el Diví, “doncs des del moment en que es considera que la naturalesa té vida, es genera el concepte de la unitat en tot i amb tot”. És així com la terra dels Andes respon ara a la inquietut de l’home actual, aportant noves llums espirituals, per això els mestres de les escoles mil·lenàries del mateix Orient han assenyalat a Amèrica del Sud com la nova Meca o Centre Directriu Espiritual, que abans es trobava al Tibet. El nostre viatge pretén introduïr el viatger als camins més antics del “despertar” o de la “il·luminació” recorrent espectaculars restes arqueològiques i pobles situats en alguns dels racons més bonics de la geografia peruana i tinguent contacte amb la seva gent, veritables artífexs i fidels custodiadors de la seva mil·lenària tradició.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – LIMA

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i sortida amb el vol direcció a Lima via una ciutat europea. Arribada a l’Aeroport de Lima. Assistència i trasllat a l’hotel. Allotjament.

LIMA – AREQUIPA

Esmorzar. A l’hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Lima i sortida amb el vol direcció a la ciutat d’Arequipa. Arribada, assistència i trasllat a l’hotel seleccionat. Visita de l’anomenada “Ciutat Blanca”, incloent-se el Convent de Santa Catalina (una ciutat dins de la ciutat), la Plaça d’Armes, els Claustres de la Companyia i els districtes residencials de Yanahuara i Chilina des d’on és possible apreciar una magnífica vista del volcà Misti. Al migdia, dinar inclòs. Tarda lliure per a continuar recorrent els atractius que ofereix aquesta colonial ciutat. Ocasió, també, per a degustar la bona gastronomia arequipena o recórrer els seus agradables carrerons de traçat colonial. Allotjament a l’hotel.

AREQUIPA – SILLUSTINI – PUNO

Esmorzar. Avui travessarem els Andes de camí a Puno, capital de l’altiplà peruà. El trajecte ofereix formosos escenaris naturals i una vista impressionant de la bonica llacuna anomenada Lagunillas, apreciant-se criadors de truites i amb freqüència flamencs andins alimentant-se a la vora del llac. Al capvespre i abans d’arribar a Puno, visitarem el Complex Arqueològic de Sillustani on apreciarem els “Chullpas” o Torres Funeràries a la vora del Llac Umayo. Arribada a Puno al final de la tarda. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

PUNO, LES ILLES UROS I TAQUILE I EL LLAC TITIKAKA

Esmorzar. Avui ens arribarem al llac navegable més alt del planeta. Farem una primera visita de les Illes Uros, illes flotants on encara viuen els descendents d’aquesta ancestral ètnia, avui unida al Llinatge Aymara, llur subsistència es veu en part recolzada pel turisme. Continuarem navegant cap a l’Illa Taquile, illa quechua llurs costums i tradicions encara són palpables i els habitants de la qual de parla quechua, dignes descendents de l’Imperi del Sol, continuen preservant els seus costums i maneres de viure, conservant el sistema d’ajuda mútua, portant una vida comunitària en harmonia amb la “pachamama” o mare terra. Al migdia, dinar inclòs. Visita de l’illa i de la comunitat que ens envolta amb la puresa i elevació del Llac Sagrat Titikaka, un lloc especial per a oferir el nostre tribut a la MAMACOCHA, internant-nos en le seves aigües. Tornada al litoral, trasllat a l’hotel a la ciutat de Puno. Allotjament.

PUNO – CUZCO

Esmorzar. Bus turístic per a continuar en direcció a Cuzco realitzant visites a Pukara, la Raya (port més alt de camí a la capital Cuzqueña), Racjchi (temple de Wiracocha), complexe construït en diferents períodes, destacant la funció religiosa com a santuari o centre de pelegrinació per a rendir culte al Déu Apù Kon Titi Wiracocha, considerat el creador de l’Univers, fent reverència i demanant permís per a continuar la nostra pelegrinació; Andahuaylillas, l’anomenada Capella Sixtina Andina, i una breu parada al port de La Raya, lloc més elevat de la ruta. Al migdia, dinar inclòs. Finalment arribada a Cuzco. Allotjament a l’hotel.

CUZCO I RUÏNES ALEDAÑAS

Esmorzar. Al matí, visitarem la ciutat de Puma (Cuzco) per a relaxar-nos i conectar-nos amb l’ara del món actual, alliberant l’energia pesada i expandint l’energia refinada a través del melic o qosqo; amb la força del Puma podrem calmar la ment. Circuït exclusiu que contempla la visita a la plaça del barri de Sant Blas, carrer Hatunrumiyoc amb la “pedra dels 12 angles”, placeta Nazarenas, plaça d’armes, Museu Històric Regional, Mercat Central de Cuzco, claustre i Custodia de La Mercè, carrera Loreto, la Catedral i el Koricancha o Temple al Sol. Al migdia, dinar inclòs. A la tarda, recollida a l’hotel per a la visita de les anomenades Ruïnes “Aledañas” (on destaquen Sacsayhuaman i Tambo Machay). Tornada a Cuzco, encantadora ciutat rica en colors, aromes i sons, lloc ideal per a introduïr-se a la veritable cultura local plena de valuoses obres arquitectòniques i artístiques, i d’una profunda vida religiosa. Cuzco, també, ofereix una vida nocturna intensa i variada, amb bons restaurants, cafès, bars i pubs que contribueixen a la diversió. Allotjament a Cuzco.

CUZCO – VALL SAGRADA I RUTA INCA – AGUAS CALIENTES

Esmorzar. Sortida per carretera cap a la Vall Sagrada dels Inques, visitant el poble andí de Chincheros, on a diari és possible visitar el seu mercat artesanal i, si coincideix en diumenge, es podrà gaudir del seu espectacular i autèntic mercat dominical d’abastaments. Continuació a les mines de sal de Maras, el laboratori agrícola de Moray i Ollantaytambo amb la seva fortalesa. Dinar inclòs al migdia. A la tarda, sortida amb tren cap al poble d’Aguas Calientes. Arribada i trasllat a l’hotel. Resta de la tarda lliure. Sopar inclòs i allotjament.

AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU – CUZCO

Esmorzar. Al matí, ben aviat, pujada amb autobus fins a la ciutadella de Machu Picchu per a gaudir d’un dels espectacles naturals més interessants que ens regala la naturalesa, veure il·luminar-se la ciutat amb els primers raigs de sol sobre la ciutadella. Visita guiada del complex arqueològic. Tornada amb autobus a Aguas Calientes. Al migdia, dinar inclòs en aquest acollidor poblat i temps lliure per a gaudir del seu mercat i de l’ambient d’aquest enclau per on passa quasi tots els viatgers que arriben al país. A una hora prevista, sortida des de l’estació de tren amb tornada a Ollantaytambo. Tornada a l’hotel de Cuzco. Sopar a un restaurant. Allotjament a l’hotel.

CUZCO – LIMA – CUZCO – PACHACAMAC – LIMA

Esmorzar. Trasllat a l’Aeroport. Vol a Lima, arribada i trasllat a l’hotel. Visita del centre històric i els seus imponents monuments, construccions entre les quals destaquen: la Catedral, el Convent de Sant Francesc i les seves Catacombes; la Plaça Major i la Plaça de Sant Martí. Continuació cap als barris residencials de Sant Isidre i Miraflores, i visita del Museu Arqueològic. Dinar al migdia. A la tarda, visita guiada de la ciutadella de Pachacamac, situada a 31 quilòmetres al sud de Lima, que fou oracle, lloc sagrat del pelegrinatge i cerimonial, i que va sobreviure a la influència Inca i espanyola. El Déu creador de totes les coses i la força que animava als éssers vius, del foc i fill del sol, la seva força es va vincular als moviments sísmics, amb la qual cosa se li havia d’agradar i ofrenar per controlar la força de la naturalesa. La ciutadella mostra un conjunt d’edificacions piramidals de temples, recintes de antigues cultures precolombines i de l’imperi Inca. Destaquen els Temples de Pachamac, del Sol i de las Mujeres Escogidas, las Vírgenes del Sol. Exhibeix tanmateix un museu que guarda un lloc a l’ídol del déu Pachacamac, el Creador del Món, divinitat principal i oracle adorat pels antics pobles andins. Nit a la capital. Sopar de comiat. Allotjament a l’hotel.

LIMA – BARCELONA

Esmorzar. Temps lliure per a activitats personals fins a l’hora de recollida a l’hotel per a efectuar el trasllat fins a l’Aeroport de Lima. Opcionalment es podrà visitar algun dels seus “mercats indis” que alberguen la més variada artesania de tot el país, i altres atractius que ofereix la capital. A l’hora prevista, trasllat a l’Aeroport per a agafar el vol internacional de tornada a Barcelona (via ciutat europea). Nit a bord.

ARRIBADA A BARCELONA

Arribada a l’Aerport de Barcelona (via ciutat europea). Final del viatge i dels nostres serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta pel Perú Místic.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el taza.