RÚSSIA IMPERIAL

Moscú, Sant Petersburg i l’Anell d’Or

Essències de la Rússia Tsarista

Patrimoni i Tradicions Culturals

 

Moscú

NOVODEVICHY

SERGEI POSAD

VLADIMIR

SUZDAL

KOSTROMA

YAROSLAVL

SANT PETERSBURG

Rússia és la gran desconeguda de l’Europa Imperial, un país amb una de les històries més antigues, fascinants i agitades del continent. Rússia ha estat el bressol d’un art amb una fina i elegant estètica difícil de superar: literatura, arquitectura, dansa, música, teatre, circ, etc. És alhora un país de contrastos geogràfics, on es poden admirar boscos frondosos, rius, llacs, muntanyes, deserts i glaciars en una extensió de gairebé una sisena part de la totalitat de la terra. Un país diferent!

Miquel Miró

CEO Kulturalia

BARCELONA – MOSCÚ

Presentació a l’Aeroport de Barcelona. Facturació dels equipatges i volem cap a Moscú. Arribada al capvespre. Assistència i trasllat al centre de la ciutat, on farem una petita parada al Mirador dels Pardals per contemplar la magnífica ciutat de Moscú. Sopar en un restaurant local. Al vespre, durem a terme una panoràmica nocturna per a conèixer les il·luminacions de Moscú. Trasllat a l’hotel i allotjament.

MOSCÚ, CAPITAL MONUMENTAL

Esmorzar. Al matí, visita panoràmica de Moscú. Iniciarem la panoràmica de la ciutat sortint cap a la Plaça Roja on trobarem el Museu d’Història (s.XIX) i la Catedral de la Intercessió, més coneguda com el Temple de Sant Basili. També veurem el Teatre Bolshoi i admirarem el preciós conjunt del Convent de les Donzelles així com el llac adjacent que va inspirar a Tchaikovsky per a la composició de la música del ballet més famós del món “El Llac dels Cignes”. Continuarem cap al mirador de la Universitat des d’on es contempla un màgic panorama de la ciutat. Tot seguit, visitarem les Catedrals més importants de la ciutat com la Catedral de Sant Salvador i de Sant Basili. Acabarem el recorregut al centre de la ciutat, on farem una visita al Metro de Moscú, més conegut amb el nom de “Palaus Subterranis”. A la construcció de les estacions es van utilitzar més de vint varietats de marbre i foren decorades amb mosaics, frescos i estàtues dels millors artistes i escultors del país. Una de les estacions més boniques és la “Maiakovskaya”. Dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem l’interior del famós Teatre Bolshoi de Moscú, obra dissenyada el 1825 per l’arquitecte Osip Ivanovich Bovet, on es produeixen els millors espectacles lírics, de ballet i òpera del país. Tot seguit visitarem l’interior de la Casa Museu de Tchaikovsky, on aquest famós compositor rus hi visqué un cert temps i on s’exposa una interessant mostra de les seves obres que s’integren al Museu de la Cultura MI Glinka Musical. Sopar i allotjament a l’hotel.

MOSCÚ, EL MONESTIR DE NOVODEVICHY I EL KREMLIN

Esmorzar. Al matí farem una interessant visita guiada al Monestir i Cementiri de Novodevichy, conegut com el més reputat “claustre” de Moscú, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2007, i fundat el 1524 pel gran Príncep Basili III en commemoració per la conquesta de Smolensk el 1514. Fou construït com una fortalesa al voltant del riu Moskva. Aquest monestir va acollir nombroses dames de la familia reial. Al migdia, dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem el recinte emmurallat del Kremlin, antiga residència dels tsars russos i actual seu de la Presidència. Durant aquesta visita, podrem gaudir de la màgica Plaça de les Catedrals: la Catedral de l’Assumpció, la més important de Rússia, la Catedral de l’Anunciació i la de Sant Miquel Arcàngel. Veurem el Panteó dels Prínceps Moscovites i tsars russos, i altres monuments històrics i arquitectònics. També visitarem l’Armeria del Kremlin, el museu més antic de Rússia. Fou inicialment dipòsit estatal d’armes (la primera menció de la qual data del 1547 als anuals) i a principis del segle XIX es va convertir en museu d’art aplicat. L’Armeria compta amb una riquíssima col·lecció d’armes, objectes d’or i plata, ornaments de gala per a ginet i cavall, objectes i vestiments litúrgics, carrosses, teles i porcellana de diversos països. Entre les peces del museu destaquen el casc del príncep Yaroslav (segle XIII), la gorra de Monòmac, una corona molt antiga d’or de pedres precioses, el vestit de coronació de l’emperadriu Catalina I, diversos regals dels monarques extrangers als tzars russos com el tron de Boris Gudonov, obsequi del sha persa Abbas, una font de plata, donatiu del rei de Suècia Carles XII, el servei de Sevres, regal de Napoleó, diversos obsequis de les embaixades d’Holanda, Dinamarca, Anglaterra i Polònia. Acabarem la visita al famós i popular carrer Arbat, el centre neuràlgic de la vida comercial de Moscú, amb una oferta de restaurants i elegants cafeteries que fan d’aquesta avinguda l’enclau d’oci més important de la ciutat. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel.

MOSCÚ – SERGEI POSAD – VLADIMIR – SUZDAL  

Esmorzar. Avui sortirem cap a la ruta anomenada “Anell d’Or” de Rússia, visitant les ciutats religioses històriques del país o que s’han consagrat com a rutes sacres de la Església Ortodoxa russa. Arribarem a Sérgueiv Posad, a uns 65 km de Moscú, on es troba el Monestir de Sant Sergi i Santa Trinitat. Un conjunt històric emmurallat, construït en el transcurs dels segles XIV-XVIII, que compta amb nou esglésies i Catedrals de singular bellesa. Dinar i continuació cap a Vladimir, ciutat situada a la llera del riu Klyazma. A la tarda coneixerem aquesta magnífica localitat, fundada durant el segle XI i declarada, juntament amb Suzdal, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pels seus “monuments blancs”. Visitarem la Catedral de l’Assumpció, erigida entre els segles XII i XIII i que donà sepultura a nombrosos governants del Principat de Vladimir-Suzdal durant l’edat mitjana. També coneixerem la Porta Daurada o arc de triomf del segle XII (renovada durant el segle XVIII), la Catedral de Sant Demetri i la petita Església de la Intercesió a la llera del riu Nerl. Acabades les visites, sortirem cap a Suzdal. Sopar i allotjament a l’hotel.

SUZDAL – KOSTROMA – YAROSLAVL

Esmorzar. Aquest matí coneixerem Suzdal, a la vora del riu Kamenka, on sobressurt la seva fabulosa Catedral de la Nativitat, construïda durant el segle XII sota les ordres de Vladimir II Monomaco, el seu Kremlin, obra medieval del segle X, i l’espectacular monestir de Sant Salvador i Sant Eutemi, fundat durant el segle XIV, de confessió ortodoxa i que llueix al seu interior uns frescos de gran valor artístic. Dinar a un restaurant local. A la tarda, sortida cap a Kostromà. Visitarem aquesta ciutat, situada a la confluència dels rius Volga i Kostromà, fundada durant el segle XII, i que s’integra en l’anomenada Ruta de l’Anell d’Or a Rússia pel seu conjunt patrimonial. Descobrirem el Monestir de Ipatiev (Sant Ipati), fundat el 1330 per un monjo d’origen tàrtar. El complex integra, a més a més del monestir, la Catedral de la Trinitat del segle XVI, amb unes fabuloses pintures al seu interior, i el Palau de Mijail Romanov, el primer de la dinastia Romanov en ocupar el tro a partir del 1613. Sortida cap a Yaroslavl. Sopar i allotjament a l’hotel.

YAROSLAVL – MOSCÚ – SANT PETERSBURG  

Esmorzar. Aquest matí coneixerem la ciutat de Yaroslavl, enclavada entre els rius Volga i Kotorosl i declarada Patrimoni de la Humanitat pel seu conjunt monumental, on sobressurten dues magnífiques obres de l’arquitectura religiosa ortodoxa, el Monestir de la Transfiguració i l’Església del Profeta Elies. Aquesta última amb unes pintures al fresc impactants al seu interior. Dinar i trasllat a l’Estació del Tren d’Alta Velocitat de Moscú. Sortida cap a Sant Petersburg. Sopar i allotjament a l’hotel.

SANT PETERSBURG, LA VENÈCIA DEL NORD

Esmorzar. Avui coneixerem Sant Petersburg, una de les ciutats més boniques del món, projectada i ordenada construïr pel tsar Pere I el Gran l’any 1703. Està situada a la vora del riu Neva, sobre quaranta illes connectades per més de quatre-cents ponts. Farem una visita panoràmica de la ciutat. Recorrerem l’Avinguda de Nevsky, carrer principal de la ciutat on destaquen els edificis de la Torre de la Duma Urbana i la de la Casa del Llibre. Passarem per la Plaça de l’Art i el Jardí d’Estiu. També admirarem els Temples de Sant Isaac i el de la Verge de Kazan. Durant el transcurs del matí visitarem la Fortalesa de Pere i Pau, ubicada a l’illa de Zaiachi, a la vora dreta del Neva. Aquesta fortalesa de forma hexagonal, amb sis bastions, segueix el contorn de l’illa i l’alçada de les seves muralles varien de 9 a 12 metres. Destaca la seva impressionant Catedral, d’estil barroc primitiu, i el seu campanar, que fou l’edifici més alt de la ciutat amb 122,50 metres. Al seu interior es pot apreciar, a més a més de l’iconostasi, escultures realitzades per artesans russos que impressionen per la seva bellesa. Aquí es troben sepulcres de quasi tots els tsars russos i les seves famílies, així com Pere el Gran i Alexandre II. Dinar. A continuació, gaudirem d’un relaxant passeig en vaixell pels rius i canals de la ciutat, des d’on podrem admirar privilegiadament el ric patrimoni de la ciutat. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SANT PETERSBURG, EL MUSEU HERMITAGE

Esmorzar. Al matí, realitzarem una visita al Museu Hermitage, considerat com un dels més grans del món. Compta amb tres milions de mostres i està situat al costat de la residència dels tzars de Rússia. Les seves col·leccions estan ubicades tant al Palau d’Hivern com als edifics del Vell, Nou i Petit Hermitage. El Museu comprèn vàries seccions, com ara l’art occidental, la cultura primitiva i la cultura russa numismàtica, entre d’altres. Dinar. A la tarda, visita de la Catedral de Sant Isaac, una de les majors del món i de gran bellesa, i la Catedral de Salvador sobre la Sang, una de les més boniques basíliques ortodoxes a Rússia. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

SANT PETERSBURG, EL PALAU PETRODVORETS

Esmorzar. Al matí, realitzarem una visita a Petrodvorets (abans anomenat Peterhof), situat a 30 km de Sant Petersburg, a la costa del Golf de Finlàndia. Aquesta luxosa seu estiuenca fou ordenada construïr per Pere I i va aconseguir deixar a l’ombra el prestigiós Palau de Versailles. És un conjunt de vint pavellons, més de 140 fonts i set magnífics parcs amb una àrea total de 1.000 hectàries. Farem un agradable passeig pels seus parcs on ens impressionaran els enormes espais amb arbustos decoratius, plantes exòtiques i boniques fonts amb estàtues de bronze. Dinar. A la tarda, visitarem el Monestir i Cementiri d’Alexander Nevski, un magnífic conjunt barroc fundat per Pere el Gran el 1710, on reposen les despulles d’aquest líder polític rus i sant de l’Església Ortodoxa Russa. Acabarem la visita amb el vell Teatre Mariinski de Sant Petersburg, dissenyat per l’arquitecte Albert Cavos el 1860 sota les ordres del Tsar Alexandre II i que du el nom de la seva esposa Maria Alexandrovna. Es tracta d’un dels millors escenaris d’òpera i ballet del país, on actua el famós Ballet Mariinski. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar i allotjament

SANT PETERSBURG, EL PALAU DE PUSHKIN

Esmorzar. Aquest matí visitarem el Palau de Pushkin, situat a les afores de Sant Petesburg. Aquesta residència d’estiu fou construïda per Pere el Gran de Rússia a inicis del segle XVIII per a la seva esposa Catalina I i dissenyada pel famós arquitecte italià Bartolomeo Rastrelli, conferint-li un clar estil barroc. En el seu interior hi trobem una extensíssima col·leció d’art i mobles d’època, on hi destaquen molt especialment els seus fabulosos Saló d’Ambar i Saló Daurat, sense oblidar els meravellosos jardins exteriors, en estil francès i anglès, amb diversos pabellons. Dinar a un restaurant local. A la tarda, visitarem la Casa Museu de Rimsky Korsakov (1844 – 1908), cèlebre compositor i director d’orquestra rus, on es presenta una mostra de la seva obra. Breu temps lliure i retorn a l’hotel. Sopar especial de comiat i, seguidament, durem a terme una visita nocturna a Sant Petersburg per a conèixer les il·luminacions de la ciutat i veure els ponts llevadissos del riu Neva. Allotjament.

SANT PETERSBURG – BARCELONA

Esmorzar. Aquest matí disposarem de temps lliure al centre de la ciutat per a seguir gaudint d’aquesta fabulosa capital cultural o per a activitats comercials a l’Avinguda Nevsky. A una hora indicada, trasllat a l’Aeroport de Sant Petersburg. Facturació dels equipatges i volem cap a Barcelona (via Moscú). Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta ruta per Rússia.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el avión.