+34 93 496 14 67 info@kulturalia.es

LA RUTA DELS NIBELUNGS

Renània i Palatinat (Alemanya)

Ruta del Rhin Romàntic i les Grans Ciutats Imperials

La Llegenda dels Nibelungs i la Mística de Hildegarda de Bingen

Stuttgart

Mainz

Bingen

Heidelberg

Worms

Bernkastel

Trier

Rudesheim

Sankt Goar

Koblenz

Els trams dels rius Mosela i Rin que discorren entre les antigues ciutats imperials de Maguncia (Mainz), Worms, i Coblença (Koblenz), així com la monumental Treveris romana (Trier) i les vinyes on s’hi cultiva el famós vi blanc “Riesling” són la nota predominant a la regió de la Renania-Palatinat d’Alemanya. Tots aquests paisatges van provocar que en ple segle XIX donessin com a naixement al Lirisme i al Romanticisme a Alemanya. El tram del riu Rin que va des de Maguncia fins a Coblença ha estat declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Aquí es van configurar les antigues ciutats imperials medievals i així mateix es van fer tangibles les belles Llegendes i Sagues dels antics pobles germànics mitjançant el grandiós Poema Nacional alemany “Els Nibelungs”. Aquí també descobrirem l’encisador enclavament de Bingen on hi residí Hildegarda, figura emblemàtica del feminisme medieval, sortosament rescatada de l’oblit, al passat segle XIX, que fou l’autèntica sibil·la del Rin i que va destacar en els camps de la Mística, la Teologia, la Música, la Poesia i les Ciències Naturals.

Jaume Cluet

Director de Kulturalia

BARCELONA – STUTTGART – MAINZ

Presentació a l’Aeroport de Barcelona a l’hora indicada. Facturació dels equipatges i volem cap a Stuttgart. Arribada i trasllat amb autocar fins a Stuttgart, on tindrà lloc el servei de dinar. A la tarda, durem a terme una breu visita al cor de la moderna ciutat de Stuttgart, capital de la regió de Baden-Wuttemberg que fou refeta després de la Segona Guerra Mundial, i que actualment està considerada com una autèntica ciutat cosmopolita on destaca el seu centre històric, dinàmic i comercial. Posterior trasllat cap a Mainz (Maguncia). Sopar i allotjament a l’hotel.

MAINZ I BINGEN, AL BELL COR DE LA MÍSTICA ALEMANYA

Esmorzar a l’hotel. Al matí visitarem el centre històric de la ciutat de Mainz (Maguncia), capital de Renania-Palatinat i una de les ciutats més antigues d’Alemanya, amb restes d’època romana, que aconseguí un gran esplendor en plena època medieval i imperial. A destacar-hi l’esplendorosa Catedral romànica de Sant Martí i Sant Esteve i el seu grandiós claustre d’estil gòtic tardà, el notable edifici de l’Òpera, la Marktplatz o Plaça del Mercat, així com l’antic Hospital de Pelegrins de l’Esperit Sant, sense oblidar-nos del palauet renaixentista “Zum Römischer Kaiser” que actualment acull l’important Museu Guttemberg que ofereix al visitant una visió històrica del revolucionari naixement de la impremta i dos dels seus famosos originals de la Bíblia. Al migdia, servei de dinar. A la tarda, trasllat a Bingen, petita i acollidora ciutat, ubicada a la llera del riu Rin, que destaca pel singular personatge de Hildegarda de Bingen, figura emblemàtica femenina, sortosament rescatada de l’oblit en el passat segle XIX, que fou la autèntica sibil·la del Rin, destacant en els camps de la Mística, la Teologia, la Música, la Poesia i les Ciències Naturals, podent visitar el Museu “Strom” que ens recorda la seva història. Posterior trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

HEILDEBERG I WORMS: LA CIUTAT ROMÀNTICA I LA LLEGENDA DELS NIBELUNGS

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida en direcció a la bonica ciutat de Heidelberg, situada a la llera del riu Neckar i considerada un dels bressols més importants del Romanticisme alemany. És famosa pels seus encisadors monuments com el Pont Antic (Alte Brücke), l’església de l’Esperit Sant (Heiliggeistkirche), la curiosa mansió renaixentista de la “Haus zum Ritter”, amb una entranyable figura del cavaller Sant Jordi, el seu espectacular Castell Antic, que s’aixeca imponent amb una extraordinària vista panoràmica de tota la ciutat, i la Universitat, la més antiga d’Alemanya. Al migdia, servei de dinar a un acreditat restaurant. A la tarda, trasllat a la històrica ciutat imperial de Worms. Lligada a la famosa Llegenda dels Nibelungs i el Tresor d’Or del Rin, epopeia germànica que relata els mites dels antic taurons i la destrucció de l’imperi burgundi, reflectit en les figures mítiques de Sigfrid i Brunilda a mans dels saquejadors huns. Compta alhora amb la magnífica Catedral romànica de Sant Pere i l’espectacular Monument dedicat a Luter, ja que fou en aquesta ciutat on l’emperador Carles va dictar l’Edicte de la seva persecució i expulsió. De retorn cap a Mainz, durem a terme una breu parada a Lorsch per a visitar les restes de la seva antiga Abadia imperial carolíngia, important edifici pre-romànic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Posterior arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

ELS ESPAIS NATURALS DEL RIU MOSELA I TREVERIS, LA CIUTAT D’HISTÒRIA I ART

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a la regió del riu Mosela per endinsar-nos pels seus grans espais naturals amb encantadors paisatges coronats per grans extensions de vinyers, on s’hi produeix el famós vi blanc alemany “Riesling” fins arribar a la bonica població de Bernkastel, que ofereix al visitant un perfecte equilibri entre naturalesa i urbanitat, on trobem encisadors racons com la Plaça del Mercat, la Font de Sant Miquel i magnífiques antigues cases amb entramats de fusta que fan la delícia del visitant. Posterior continuació del trajecte fins a Treveris (Trier). Al migdia servei de dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, tindrà lloc la visita d’aquesta històrica i monumental ciutat, la més antiga d’Alemanya, que fou antic punt de trobada de celtes, germànics i romans, al ser fundada per l’emperador romà August sota el nom de “Augusta Trevenorum”. Així mateix, l’emperador Dioclesià, posteriorment en el segle III, li va donar el rang de capital de l’Imperi Occidental. En l’actualitat els seus nombrosos monuments romans (a destacar la famosa “Porta Nigra”), la Catedral de Sant Pere d’estil romànic i l’Església de Nostra Senyora, obra insigne del gòtic alemany, van ser declarats l’any 1986 Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, sense oblidar-nos que alhora fou la ciutat natal del revolucionari Karl Marx. Acabada la visita, retorn cap a Mainz, sopar i allotjament.

EL RHIN ROMÀNTIC AMB VAIXELL

Esmorzar a l’hotel. Sortida en direcció a Rudesheim, on agafarem el vaixell que ens permetrà transitar pel tram més famós i bonic del Rin romàntic (Rheintal), autèntica via fluvial i de comunicació de l’occident europeu, en el que gaudirem de les magnífiques vistes que ens depara aquest espectacular tram amb les seves extenses vinyes cultivades en terrasses, turons escarpats i els seus monumentals castells que evoquen èpoques antigues cavalleresques, medievals i mítiques com el poema del Cantar dels Nibelungs i la Roca de la Sirena Lorelei. Posterior parada del vaixell a Sankt Goar per a visitar les runes de l’antic castell Rheinfells, la fortalesa més sòlida de la vall amb una excel·lent vista panoràmica sobre el riu Rin. Aquí també durem a terme el servei de dinar en un acreditat restaurant. A la tarda, continuació per carretera per la Riba del Rin fins arribar a la històrica ciutat de Coblença (Koblenz) on començarem la visita pel famós “Racó alemany” (Deustches Eck), espai magnífic visual, i punt de trobada dels rius Mosela i Rin, on s’aixeca el grandiós Monument commemoratiu a l’emperador alemany Guillem I. La ciutat compta amb la bonica església Abacial de Sant Castor, d’estil romànic, construïda sobre les runes de l’antic santuari on es signà el famós Tractat de Verdun, en plena època medieval i que va representar la partició del gran imperi de Carlemany a mans dels seus tres fills, sense oblidar-nos de l’interessant Edifici de l’antiga Comanda de l’Orde Teutònica del segle XIII, reconstruïda en temps actuals. Posterior tornada a Mainz i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

MAINZ – STUUTGART – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i posterior trasllat amb autocar a l’Aeroport Internacional de Stuttgart. Facturació dels equipatges i sortida amb avió cap a Barcelona. Arribada a l’Aeroport del Prat. Final del viatge i dels nostres serveis tot desitjant que hagin gaudit d’aquest viatge per la Renania i el Palatinat d’Alemanya.

Los campos marcados con (*) son obligatorios.
.


Començar conversa
💬 Et podem ajudar?
Et podem ajudar?