TARTESSOS

DEL MITE A L’ARQUEOLOGIA

Del 03 al 07 de març de 2020

VIATGEM AMB AVE!

TARTESSOS és el mite per excel·lència del sud peninsular atlàntic, en contraposició als posteriors vestigis de la cultura ibera del territori llevantí mediterrani. És a partir de l’arribada dels fenicis a les costes del sud peninsular quan es comença a parlar d’una mítica i exòtica civilització nadiua (encara no trobada avui dia), posterior al període megalític, que en teoria ostentaria unes exuberants riqueses naturals basades en l’explotació dels rics i abundants recursos geològics, com per exemple els que es troben al Parc Natural de les Mines de Riotinto i altres espais naturals. De tal manera és facilitaria l’ intercanvi comercial i propiciaria en plena Edat del Bronze (Any 1.100 a.C.) l’establiment de notables colònies orientals dels pobles fenicis i púnics en territori peninsular, destacant molt especialment diferents enclavaments com l’antiga Onuba (Huelva) i també Gadir (Cadiz), on llurs museus locals guarden importants mostres de llur presència d’aquest període arqueològic “orientalitzant”, juntament amb el posterior primerenc assentament romà, anomenat Itàlica (a les rodalies de Sevilla) degut a la confrontació romano-púnica del segle II a.C. En aquest viatge cultural i arqueològic, creat en exclusiva per Kulturalia Viatges, gaudirem de tot un ventall de descobertes que ens atansaran al misteri d’aquesta enigmàtica civilització tartèssica!

Jaume Cluet

Director de Kulturalia, especialista en Rutes Històriques i Temàtiques

BARCELONA – AVE – SEVILLA, VISITA MONUMENTAL (UNESCO)

Presentació a l’Estació de Sants de Barcelona a l’hora indicada. Embarcament i sortida amb Tren AVE direcció a Sevilla. Arribada al migdia i dinar en un restaurant local. A la tarda, farem una extensa visita d’aquesta gran capital. Trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

SEVILLA, VISITEM EL PARC NATURAL DE LES MINES DE RIOTINTO 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida en direcció a la Conca Minera de Riotinto per a conèixer la singular història d’aquesta terra d’explotació minera. Farem una visita al Museu Miner i Centre d’Interpretació de Riotinto, visitarem la Casa Nº 21 del barri anglès de Bella Vista i farem un bonic trajecte amb el Ferrocarril Turístic Miner. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, ens desplaçarem fins a la Mina “Peña de Hierro”.  Tornada a Sevilla i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

SEVILLA, TAVIRA (ALGARVE PORTUGUÈS), EL DOLMEN DE SOTO I L’ANTIGA ONUBA

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem cap a Tavira, situada dins la regió de l’Algarve de Portugal, per a visitar aquesta bonica vila marítima de Tavira. Farem un petit creuer fluvial pels seus entorns. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, tornarem a creuar el riu fronterer Guadiana per a desplaçar-nos fins a la capital onubense, on a les seves rodalies trobem l’excepcional Dolmen de Soto, magnífica construcció megalítica considerada una mena de Stonehenge ibèric. Posterior arribada a la ciutat de Huelva, l’antiga Onuba (Onu-Ba “la fortalesa del déu fenici Ba´al”). Visita de la ciutat i del Museu Arqueològic. Tornada a Sevilla i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

SEVILLA I ELS JACIMENTS DE TORRE DE DOÑA BLANCA, SAN FERNANDO I CÁDIZ 

Esmorzar a l’hotel. Al matí, sortida en direcció al sud peninsular fins arribar a l’Espai Arqueològic de Doña Blanca, que conserva un notable i singular jaciment d’un antic poblat fenici. Posterior continuació del trajecte cap a la “Bahía de Cádiz” per anar a fer una breu visita als Forns Púnics i Fenicis de San Fernando. Posterior arribada a l’antiga ciutat fenícia de Gadir, l’actual ciutat de Cádiz, per a visitar el Jaciment Arqueològic Fenici del solar de l’antic “Teatro El Cómico”. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, continuarem descobrint altres indrets històrics de la ciutat, i l’interessant “Museu de Cádiz” que reuneix una ampla col·lecció de peces arqueològiques d’època fenícia i arcaica. Tornada a Sevilla i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament.

SEVILLA, VISITA D’ITÀLICA I EL MUSEU ARQUEOLÒGIC – AVE – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí cap a les rodalies de Sevilla per anar al Conjunt Arqueològic d’Itàlica. Acabada la visita, tornada a la ciutat de Sevilla, on farem la darrera visita al seu important Museu Arqueològic. Al migdia, dinar de comiat en un bon restaurant local. Tot seguit, trasllat a l’Estació de Santa Justa de Sevilla per agafar el Tren AVE en direcció a Barcelona. Posterior arribada a la ciutat comtal. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta singular Ruta dels Tartessos, autèntica Andalusia arcana i recòndita.

Por favor, prueba que eres humano seleccionando el camión.